• Áramszünet értesítő

  Áramszünet értesítő   Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. március 2-án várhatóan 9- 15 óráig áramszünet lesz. Az áramszünet oka: közcélú hálózat részét képző föld feletti tartószerkezet betonozása. 9-15 óráig Érintett utcák, szakaszok: Zrínyi Miklós utca Arany Jánosutca Akácfa...

 • Köszönet véradásért

  Köszönet véradásért Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik 2021. február 18-án részt vettek  a perkátai véradáson. A járványügyi helyzet ellenére is, nagyon szépen teljesített Perkáta ismét! 43 fő jelentkezett véradásra. Előtte napokban többen telefonáltak, hogy sajnos...

 • Álláshirdetés – Óvodapedagógus

  Perkátai Általános Művelődési Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Perkátai Szivárvány Óvoda óvodapedagógus munkakör betöltésére. További információ a linkre kattintva: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=ujne6udme6

 • „Régi dunapentelei történetek” IV. kötetetének ajánlása a Magyar Próza Napja jegyében! „Penteléről, nem csak penteleieknek!”

  „Régi dunapentelei történetek” IV. kötetetének ajánlása a Magyar Próza Napja jegyében! „Penteléről, nem csak penteleieknek!” Schlitterné Nyuli Anna gyönyörű kézírásában hagyta örökül a régi Dunapenteléről szóló gyermekkori élményeit, emlékeit, és az idősek által...

 • Magyar Próza Napja 2021.

  Magyar Próza Napja 2021. “Újra hasznos?, azaz Készítsünk hulladékból hasznosat!” online kiállításhoz kapcsolódó meseprogram. Mire jó egy lyukas zacskó? c. Papírszínház bemutatása. Mesélő: Fülöp Irén magyar nyelv- és irodalom szakos pedagógus https://www.facebook.com/112087443998765/videos/416341389456359

2010. szeptember 20. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás
Egyház-hitélet

Egyház-hitélet

Egyház-hitélet
Dicsértessék az Úr Jézus Krisztus !
Mozgalmas nyárutón vagyunk túl,hiszen aug. .20-án Szent István királyunk ünnepén megszegtük és kiosztottuk az új kenyeret, majd részt vettünk a falunapon. Aug. 21-én megrendeztük az idei Egyházközségi Családi Karitász Napunkat. A szentmise után tanúságtételek,előadások, énekek és gyermekek műsora volt, majd családok közötti vidám játékos vetélkedőkkel folytattuk a templomkertben a délutánt. A nap zárásaként uzsonnával és ruhák, cipők, iskolakezdési felszerelések kiosztásával kedveskedtünk a nagy számban megjelent érdeklődőknek. Köszönet minden jószándékú segítőnek, adományozónak, szervezőnek,szereplőnek !
Szept.4-én szombaton a templomkertben jubileumi ünnepi kulturális műsorokkal és szentmisével tartottuk templomunk idei szabadtéri búcsúját. Köszönet a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület aktív tagságának a rendezvény szokásos magas színvonalú szervezéséért és lebonyolításáért !
A tanév kezdetétől beindultak a hittanórák az óvodában és az iskolában a tanórákhoz kapcsolódóan minden évfolyam számára. A hitoktatást Toldi Róza Hajnal, Jákliné Rajcsányi Rozália és Pavlicsek Zsolt hitoktatók végzik a helyi plébános felügyelete mellett.
A középiskolások számára délutáni időpontban biztosítjuk a hittan foglalkozásokat. Októbertől felnőtteknek külön csoportot is indítunk hitismereti alapok,felkészítők és továbbképző szinteken egyaránt. Várjuk az érdeklődők jelentkezését !
Kiemelten hirdetjük, hogy elkezdődik a legközelebbi ( 2012-ben esedékes) bérmálásra való felkészítő ,melyre a jelenleg legalább 6.osztályos tanulók jelentkezhetnek. 2 év hittantanulási felkészülés kötelező a bérmálás szentségéhez járuláshoz ! Jelentkezés a Plébános Atyánál és Pavlicsek Zsolt felkészítő hitoktatónál.
Október a Szűzanya hónapja : Okt.7 –én Rózsafűzér királynője napja, Okt.8.-án Magyarok Nagyasszonya ünnepe, okt. 24-én Missziós vasárnap lesz. Külön hirdetjük és várjuk a 14-30 év közötti fiatalok jelentkezését ,az okt.16.-án szombaton megrendezésre kerülő „72 óra kompromisszumok nélkül” elnevezésű nemzetközi önkéntes ifjúság akcióprogram perkátai megvalósítására, melyben a helyi fiatalok helyi szinten végeznek segítő,karitatív munkákat. Mi Perkátán a templom, templomkert , temetőkápolna és temetői,plébániai kétkezi feladatokra várjuk a fiatalok jelentkezését,akiket Toldi Hajnalka és az Egyházközségi Ifjúsági munkacsoport szervez és vezet.

Pavlicsek Zsolt lelkipásztori munkatárs

PAX VOBIS!

Biblikus katekézis indul falunkban Római Katolikus Plébánián. Mindenekelőtt az újszövetségi szentírási részeket szeretnénk új, érthetőbb fényben megvilágítani, a ma embere számára élhetőbbé tenni. A kurzusokon bárki elmondhatja gondolatait, véleményét. Természetesen nemcsak hívőket várunk, hanem mindenkit, akit egy kicsit is érdekel keresztény gyökerünk múltja és a világ máig egyik legnépszerűbb könyve, a Szent Biblia.
Az első alkalom 2010. október 7-én, csütörtök este 18.00-kor lesz a plébánián, ahol megbeszélhetjük, melyik alkalom lenne a legmegfelelőbb mindnyájunk számára.
Mindenkit nagy szeretettel várunk!
Érdeklődni lehet: jesaiah_asam@yahoo.com
06/70-306-2043

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.