• 2020 advent első vasárnapja

  2020 advent első vasárnapja A perkátai római katolikus templomban, a reggeli szentmisén Győri Balázs István atya meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját. „Milyen nagy készülődés előzi meg utazásainkat: útlevél, pénz, csomagok, térkép… Advent arra emlékeztet, hogy...

 • Online kulturális közösségi tér

  Online kulturális közösségi tér A Győry-kastélyban az eddig megszokott közművelődési forma ugyan átmenetileg szünetel, de ezzel egy időben megszületett egy új online közösségi tér is. A könyvtárunk facebook oldalán is segítjük a művelődési egységeink programjainak megosztását,...

 • Tedd Szebbé csoport adventi díszítése

    Tedd Szebbé csoport adventi díszítése Perkátán. Fotók: Szentes Kitti  

 • VÉRADÁS

  VÉRADÁS 2020.november 26-án 13.30-17 óráig véradás lesz Perkátán az ORVOSI RENDELŐBEN. Tudja Ön? A gyógyításhoz nélkülözhetetlen vér semmi mással nem pótolható! Aki egészséges, az adhat vért! ( 18-65 éves korban ) Magyarországon évente 500.000 Egység vér szükséges a betegellátás...

2010. szeptember 20. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás
Egyház-hitélet

Egyház-hitélet

Egyház-hitélet
Dicsértessék az Úr Jézus Krisztus !
Mozgalmas nyárutón vagyunk túl,hiszen aug. .20-án Szent István királyunk ünnepén megszegtük és kiosztottuk az új kenyeret, majd részt vettünk a falunapon. Aug. 21-én megrendeztük az idei Egyházközségi Családi Karitász Napunkat. A szentmise után tanúságtételek,előadások, énekek és gyermekek műsora volt, majd családok közötti vidám játékos vetélkedőkkel folytattuk a templomkertben a délutánt. A nap zárásaként uzsonnával és ruhák, cipők, iskolakezdési felszerelések kiosztásával kedveskedtünk a nagy számban megjelent érdeklődőknek. Köszönet minden jószándékú segítőnek, adományozónak, szervezőnek,szereplőnek !
Szept.4-én szombaton a templomkertben jubileumi ünnepi kulturális műsorokkal és szentmisével tartottuk templomunk idei szabadtéri búcsúját. Köszönet a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület aktív tagságának a rendezvény szokásos magas színvonalú szervezéséért és lebonyolításáért !
A tanév kezdetétől beindultak a hittanórák az óvodában és az iskolában a tanórákhoz kapcsolódóan minden évfolyam számára. A hitoktatást Toldi Róza Hajnal, Jákliné Rajcsányi Rozália és Pavlicsek Zsolt hitoktatók végzik a helyi plébános felügyelete mellett.
A középiskolások számára délutáni időpontban biztosítjuk a hittan foglalkozásokat. Októbertől felnőtteknek külön csoportot is indítunk hitismereti alapok,felkészítők és továbbképző szinteken egyaránt. Várjuk az érdeklődők jelentkezését !
Kiemelten hirdetjük, hogy elkezdődik a legközelebbi ( 2012-ben esedékes) bérmálásra való felkészítő ,melyre a jelenleg legalább 6.osztályos tanulók jelentkezhetnek. 2 év hittantanulási felkészülés kötelező a bérmálás szentségéhez járuláshoz ! Jelentkezés a Plébános Atyánál és Pavlicsek Zsolt felkészítő hitoktatónál.
Október a Szűzanya hónapja : Okt.7 –én Rózsafűzér királynője napja, Okt.8.-án Magyarok Nagyasszonya ünnepe, okt. 24-én Missziós vasárnap lesz. Külön hirdetjük és várjuk a 14-30 év közötti fiatalok jelentkezését ,az okt.16.-án szombaton megrendezésre kerülő „72 óra kompromisszumok nélkül” elnevezésű nemzetközi önkéntes ifjúság akcióprogram perkátai megvalósítására, melyben a helyi fiatalok helyi szinten végeznek segítő,karitatív munkákat. Mi Perkátán a templom, templomkert , temetőkápolna és temetői,plébániai kétkezi feladatokra várjuk a fiatalok jelentkezését,akiket Toldi Hajnalka és az Egyházközségi Ifjúsági munkacsoport szervez és vezet.

Pavlicsek Zsolt lelkipásztori munkatárs

PAX VOBIS!

Biblikus katekézis indul falunkban Római Katolikus Plébánián. Mindenekelőtt az újszövetségi szentírási részeket szeretnénk új, érthetőbb fényben megvilágítani, a ma embere számára élhetőbbé tenni. A kurzusokon bárki elmondhatja gondolatait, véleményét. Természetesen nemcsak hívőket várunk, hanem mindenkit, akit egy kicsit is érdekel keresztény gyökerünk múltja és a világ máig egyik legnépszerűbb könyve, a Szent Biblia.
Az első alkalom 2010. október 7-én, csütörtök este 18.00-kor lesz a plébánián, ahol megbeszélhetjük, melyik alkalom lenne a legmegfelelőbb mindnyájunk számára.
Mindenkit nagy szeretettel várunk!
Érdeklődni lehet: jesaiah_asam@yahoo.com
06/70-306-2043

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.