• Indul a belterületi utak felújítása!

  Tisztelt lakosság!   Örömmel értesítem Önöket, hogy elkezdődnek a belterületi utak felújítási munkálatai 2022. május 16-án. A Magyar Falu Programban elnyert 38 millió Ft felhasználásával a holnapi napon a kivitelező megkezdi az előkészületeket a Rákóczi utca, Rózsa köz,...

 • Vadkárelháritás 2 hétig a kisperkátai tavaknál

  Úgy körülbelül két éve a vadliba rájött, hogy a napraforgó jó csemege. Kijárnak a mezőgazdasági kultúrába és két- és négyleveles állapotában lecsípik a napraforgót. Ezért a növény teljesen elpusztul. A perkátai gazdák, a helyi vadásztárasággal összefogva a hétvégén...

 • „Lányok és virágok” címmel nyílt kiállítás Perkátán, Dr. Barna Erzsébet festményeiből

  A Győry-kastélyban megrendezett megnyitó ünnepségre 2022. május 12-én, 16:30 órakor került sor. A harmonikus életszemléletben fogant, és gazdag színvilággal született tájképek, csendéletek, valamint portrék megálmodóját és alkotóját a Perkáta Szivárvány Óvoda Bóbita Tehetségműhelyének...

 • Egyéni gazdaságok összeírása

  Tájékoztatás a gazdaságok egyéni összeírásával kapcsolatban.    

 • Meghívó képviselő-testületi ülésre

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendkívüli képviselő-testületi ülésére 2022. május 16-án (hétfő) 16.30 órától  az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: A MFP-UHK/2022 kódszámú, „Út, híd, kerékpárforgalmi...

2010. szeptember 30. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás
A tanuszoda sajtótájékoztatóján

Somogyi Balázs és L. Simon László a sajtótájékoztatón

2010. szeptember 28-án a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kiemelt Állami Szerződéseket és Támogatásokat Vizsgáló Államtitkárságnak államtitkára, Hegmanné Nemes Sára államtitkár asszony és szakértő csoportja ellenőrzést hajtott végre az iváncsai tanuszodával kapcsolatban.
 Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót államtitkár asszony ma 10 órától az iváncsai tanuszodánál L. Simon Lászlóval, a térség országgyűlési képviselőjével, Somogyi Balázzsal, Perkáta polgármesterével egyben a Fidesz választókerületi elnökével, és Rédli Lászlóval a Fidesz-KDNP iváncsai polgármesterjelöltjével.
 A sajtótájékoztatón államtitkár asszony jelezte, hogy közel száz PPP-vel felépített sportlétesítményt vizsgálnak meg, illetve az ezzel kapcsolatos szerződéseket vizsgálják felül. Az iváncsai tanuszoda ügye azért is kiemelt, mert ráadásul per is zajlik a tanuszodával kapcsolatban. L. Simon László fontos értéknek nevezte a tanuszodát, de kiemelte, hogy tudniuk kell az állampolgároknak, hogy mennyit is kell fizetni érte.
 Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere beszámolt az előzményekről és a per jelenlegi állásáról. Megfogalmazta, hogy az érintett települések nem tudtak a beruházás folyamatának részleteiről, ezért is nem fogadta el a szerződést 2008-ban egyhangúlag Perkáta Nagyközség Képviselő-testülete.  Kiemelte, hogy míg 2005-ben a perkátai testületet tájékoztató írásos anyag szerint kb. 2,7 millió forint hozzájárulás terhelte volna Perkátát, addig a 2008-as, el nem fogadott szerződéstervezet szerint a hozzájárulás mértéke 8,9 millió forint lett volna. Ezzel kapcsolatos tájékoztatást nem a kapott Perkáta. Jelezte, hogy a megoldás az lett volna, ha a beruházás megkezdése előtt a településekkel megkötik a szerződéseket, és tiszta viszonyokat teremtettek volna.
 A sajtótájékoztatón az érintett települések írott médiái vettek részt, emellett a Fejér Megyei Hírlap, az MTI Fejér megyei tudósítója, illetve a HírTV forgatóstábja.

perkata.hu

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.