• A Magyar Kultúra Napjára emlékeztünk Perkátán!

  Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. 1989-ben született meg az a törvény, amely először mondta ki, hogy Kölcsey Ferenc Himnusza a magyar nemzet szimbóluma, s ettől az időtől fogva január 22-e a Magyar Kultúra Napja. Ezen a napon az ország számos településén,...

 • Alpolgármesteri beszámoló

  Tisztelt Lakosság!   Környezetünk védelme, ápolása messzemenőkig fontos feladatunk, hiszen ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy gyermekeinkre egy élhető települést hagyjunk. Ebben a feladatban a fáknak kiemelt szerepe van, hiszen mind a levegő minőségére, mind a talaj állapotára,...

 • Alpolgármesteri tájékoztató

  Tisztelt Lakosság! 2022. január 12-én megtartottuk az esztendő első testületi ülését, melynek főbb döntéseiről és híreiről az alábbiakban tájékoztatom Önöket. Az egyik legfontosabb – ha nem a legfontosabb – témánk a jelenleg elérhető pályázatokban való részvétel, mely...

 • Meghívó képviselő-testületi ülésre

  MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2022. január 12-én (szerda) 18 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: 1. Magyar Falu Program pályázatainak benyújtásával kapcsolatos...

2010. szeptember 20. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Tavaly azt írtam, mintha lakodalom lenne a József Attila utcában, annyi temérdek autó parkolt végig az utca két oldalán. Ha tavaly lakodalom volt, akkor most egy „aranylakodalommal” felérő házassági évfordulót láthattunk. Idén talán még az időjárás is kegyesebb volt, köszönhető a hajnali esőnek, nem volt óriási a forróság. Nem csoda tehát, hogy idén még a tavalyinál is több szem és fül volt kíváncsi a „falu ünnepére”.

Emlékműsor Gróf Győry Terézia emlékére a selymespusztai Haranglábnál

Két éve újította fel Ujfalusi Pál és csapata a selymespusztai haranglábat, melynek évfordulójára idén is méltó ünnep kerekedett. A főszervező idén is PÖPE és az oroszlánrészt vállaló képviselő volt. A délutáni program litániával és imával kezdődött, majd a térség Fidesz-es országgyűlési képviselője L Simon László méltatta a rendezvényt. Elmondta, volt idő mikor, a közéletben helye nem lehetett a hasonló kezdeményezéseknek, mint ahogy annak sem, hogy megemlékezzünk valakiről, aki valami értékeset hagyott az utókorra.

Mint egyházi ünnep Kármelhegyi Boldogasszony napja július 16-ra esik,  ezt tavaly 19-én, idén pedig 18-án vasárnap ünnepeltük a haranglábnál.

A ’70-es évekig hagyomány volt ez az ünnep, és 3 éve ismét az. Ezzel emlékezik a község lassan ismét köztudatba kerülő elfelejtett jótevőjéről, Gróf Győry Teréziáról (1843-1936). Az ő nevéhez fűződik a harangláb építettése, azon alkalomból, hogy a szabolcsi úton, a megvadult lovak által elragadott kocsiból 1888. július 15-én szerencsésen megmenekült.

Emlékműsor Gróf Győry Terézia emlékére a selymespusztai HaranglábnálA műsorban ezúttal is kedves és ismerős vendégeket láthatott az érdeklődő közönség.

Itt voltak többek között Zichyújfaluból a majorettes lányok , a szabadegyházai citerazenekar, a dunaföldvári kórus és az adonyi Bandy band fúvószenekar.

Szombat Mihálykategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.