• Fogadj örökbe egy padot!

  Fogadj örökbe egy padot! Nagyközségünk Képviselő-testülete közös munkában kéri a településen élők segítségét. Közterületeink elhasználódott padjainak megújításában bárki részt vehet magánszemélyként, vállalkozóként vagy civil szervezetként. Részletek a kiírásban.

 • Áramszünet értesítő

  Áramszünet értesítő   Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. március 2-án várhatóan 9- 15 óráig áramszünet lesz. Az áramszünet oka: közcélú hálózat részét képző föld feletti tartószerkezet betonozása. 9-15 óráig Érintett utcák, szakaszok: Zrínyi Miklós utca Arany Jánosutca Akácfa...

 • Köszönet véradásért

  Köszönet véradásért Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik 2021. február 18-án részt vettek  a perkátai véradáson. A járványügyi helyzet ellenére is, nagyon szépen teljesített Perkáta ismét! 43 fő jelentkezett véradásra. Előtte napokban többen telefonáltak, hogy sajnos...

 • Álláshirdetés – Óvodapedagógus

  Perkátai Általános Művelődési Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Perkátai Szivárvány Óvoda óvodapedagógus munkakör betöltésére. További információ a linkre kattintva: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=ujne6udme6

 • „Régi dunapentelei történetek” IV. kötetetének ajánlása a Magyar Próza Napja jegyében! „Penteléről, nem csak penteleieknek!”

  „Régi dunapentelei történetek” IV. kötetetének ajánlása a Magyar Próza Napja jegyében! „Penteléről, nem csak penteleieknek!” Schlitterné Nyuli Anna gyönyörű kézírásában hagyta örökül a régi Dunapenteléről szóló gyermekkori élményeit, emlékeit, és az idősek által...

2010. szeptember 20. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Tavaly azt írtam, mintha lakodalom lenne a József Attila utcában, annyi temérdek autó parkolt végig az utca két oldalán. Ha tavaly lakodalom volt, akkor most egy „aranylakodalommal” felérő házassági évfordulót láthattunk. Idén talán még az időjárás is kegyesebb volt, köszönhető a hajnali esőnek, nem volt óriási a forróság. Nem csoda tehát, hogy idén még a tavalyinál is több szem és fül volt kíváncsi a „falu ünnepére”.

Emlékműsor Gróf Győry Terézia emlékére a selymespusztai Haranglábnál

Két éve újította fel Ujfalusi Pál és csapata a selymespusztai haranglábat, melynek évfordulójára idén is méltó ünnep kerekedett. A főszervező idén is PÖPE és az oroszlánrészt vállaló képviselő volt. A délutáni program litániával és imával kezdődött, majd a térség Fidesz-es országgyűlési képviselője L Simon László méltatta a rendezvényt. Elmondta, volt idő mikor, a közéletben helye nem lehetett a hasonló kezdeményezéseknek, mint ahogy annak sem, hogy megemlékezzünk valakiről, aki valami értékeset hagyott az utókorra.

Mint egyházi ünnep Kármelhegyi Boldogasszony napja július 16-ra esik,  ezt tavaly 19-én, idén pedig 18-án vasárnap ünnepeltük a haranglábnál.

A ’70-es évekig hagyomány volt ez az ünnep, és 3 éve ismét az. Ezzel emlékezik a község lassan ismét köztudatba kerülő elfelejtett jótevőjéről, Gróf Győry Teréziáról (1843-1936). Az ő nevéhez fűződik a harangláb építettése, azon alkalomból, hogy a szabolcsi úton, a megvadult lovak által elragadott kocsiból 1888. július 15-én szerencsésen megmenekült.

Emlékműsor Gróf Győry Terézia emlékére a selymespusztai HaranglábnálA műsorban ezúttal is kedves és ismerős vendégeket láthatott az érdeklődő közönség.

Itt voltak többek között Zichyújfaluból a majorettes lányok , a szabadegyházai citerazenekar, a dunaföldvári kórus és az adonyi Bandy band fúvószenekar.

Szombat Mihálykategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.