• Nyárutó Programok Perkátán

  Nyárutó Programok Perkátán Helyszín: Győry-kastély Dátum: 2020. augusztus 18-án kedden, 17 órai kezdéssel Programok: Alkotó kiállítás megnyitója “A Szent Kenyér Ünnepe” kiállítás bemutatása Állandó kiállítások bővítésének átadása Perkátai Értéktár...

 • Ügyfélfogadás szünetel

  Tisztelt Lakosság! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. augusztus 17-én a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatal perkátai kirendeltségén az ügysegéd ügyfélfogadása szünetel.   Szociális ügyeiket intézhetik: A Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási...

 • 2020. augusztus 18-i programok

    2020. augusztus 18-i programok Helyszín: Győry-kastély Dátum: 2020. augusztus 18 17 óra Programok: Alkotó kiállítás megnyitja Szent Kenyér kiállítás bemutatása Állandó kiállítások bővítésének átadója Perkátai Értéktár füzetsorozat két új példányának bemutatója Beszédet...

 • Alkossunk együtt!

  Alkossunk együtt! A Perkátai ÁMK József Attila Könyvtár a korábban meghirdetett Nyári, Alkotó Olvasópályázathoz kapcsolódóan Kreatív délelőttöt hirdet gyerekeknek! Időpont: 2020. augusztus 10-én, hétfőn, 10-12 óráig.

 • A Nemzeti Művelődési Intézet kirándulásán vettek részt

  A Nemzeti Művelődési Intézet kirándulásán vettek részt A Perkátai Általános Művelődési Központ és a nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében vehettek részt a két településről érdeklődők, a Nemzeti Művelődési Intézet által biztosított...

2010. szeptember 20. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Tavaly azt írtam, mintha lakodalom lenne a József Attila utcában, annyi temérdek autó parkolt végig az utca két oldalán. Ha tavaly lakodalom volt, akkor most egy „aranylakodalommal” felérő házassági évfordulót láthattunk. Idén talán még az időjárás is kegyesebb volt, köszönhető a hajnali esőnek, nem volt óriási a forróság. Nem csoda tehát, hogy idén még a tavalyinál is több szem és fül volt kíváncsi a „falu ünnepére”.

Emlékműsor Gróf Győry Terézia emlékére a selymespusztai Haranglábnál

Két éve újította fel Ujfalusi Pál és csapata a selymespusztai haranglábat, melynek évfordulójára idén is méltó ünnep kerekedett. A főszervező idén is PÖPE és az oroszlánrészt vállaló képviselő volt. A délutáni program litániával és imával kezdődött, majd a térség Fidesz-es országgyűlési képviselője L Simon László méltatta a rendezvényt. Elmondta, volt idő mikor, a közéletben helye nem lehetett a hasonló kezdeményezéseknek, mint ahogy annak sem, hogy megemlékezzünk valakiről, aki valami értékeset hagyott az utókorra.

Mint egyházi ünnep Kármelhegyi Boldogasszony napja július 16-ra esik,  ezt tavaly 19-én, idén pedig 18-án vasárnap ünnepeltük a haranglábnál.

A ’70-es évekig hagyomány volt ez az ünnep, és 3 éve ismét az. Ezzel emlékezik a község lassan ismét köztudatba kerülő elfelejtett jótevőjéről, Gróf Győry Teréziáról (1843-1936). Az ő nevéhez fűződik a harangláb építettése, azon alkalomból, hogy a szabolcsi úton, a megvadult lovak által elragadott kocsiból 1888. július 15-én szerencsésen megmenekült.

Emlékműsor Gróf Győry Terézia emlékére a selymespusztai HaranglábnálA műsorban ezúttal is kedves és ismerős vendégeket láthatott az érdeklődő közönség.

Itt voltak többek között Zichyújfaluból a majorettes lányok , a szabadegyházai citerazenekar, a dunaföldvári kórus és az adonyi Bandy band fúvószenekar.

Szombat Mihálykategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.