• Nyárutó Programok Perkátán

  Nyárutó Programok Perkátán Helyszín: Győry-kastély Dátum: 2020. augusztus 18-án kedden, 17 órai kezdéssel Programok: Alkotó kiállítás megnyitója “A Szent Kenyér Ünnepe” kiállítás bemutatása Állandó kiállítások bővítésének átadása Perkátai Értéktár...

 • Ügyfélfogadás szünetel

  Tisztelt Lakosság! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. augusztus 17-én a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatal perkátai kirendeltségén az ügysegéd ügyfélfogadása szünetel.   Szociális ügyeiket intézhetik: A Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási...

 • 2020. augusztus 18-i programok

    2020. augusztus 18-i programok Helyszín: Győry-kastély Dátum: 2020. augusztus 18 17 óra Programok: Alkotó kiállítás megnyitja Szent Kenyér kiállítás bemutatása Állandó kiállítások bővítésének átadója Perkátai Értéktár füzetsorozat két új példányának bemutatója Beszédet...

 • Alkossunk együtt!

  Alkossunk együtt! A Perkátai ÁMK József Attila Könyvtár a korábban meghirdetett Nyári, Alkotó Olvasópályázathoz kapcsolódóan Kreatív délelőttöt hirdet gyerekeknek! Időpont: 2020. augusztus 10-én, hétfőn, 10-12 óráig.

 • A Nemzeti Művelődési Intézet kirándulásán vettek részt

  A Nemzeti Művelődési Intézet kirándulásán vettek részt A Perkátai Általános Művelődési Központ és a nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében vehettek részt a két településről érdeklődők, a Nemzeti Művelődési Intézet által biztosított...

2010. szeptember 20. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Ha szeptember, akkor búcsú – Perkátán. Idén 11. alkalommal került megrendezésre községünkben a Kisboldogasszony búcsú.

A 11 év talán egy kis visszaemlékezésre is feljogosít bennünket. A Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület 1998-as megalakulását követően 2000-ben látott neki, hogy a templomkert elnyerje mai formáját. 10 éve Szerváciusz Tibor tervei alapján állították a milleniumi évfordulóra az „Élet Fáját”, addig nem látott összefogással és adományok segítségével.

Az idei program szeptember 4-én, szombaton délután kezdődött. A Szikla együttes ezúttal is közös éneklésre biztatta a népes közönséget. Ismét viszontláthattuk, hallhattuk a dunaföldvári Annamatia női kórust, valamint a dégi néptánccsoport előadását. Természetesen nem maradhatott el a hagyományos szabadtéri szentmise sem.

Somogyi Balász polgármester megnyitó beszédében kiemelte a hagyományteremtő rendezvény közösségkovácsoló hatását és köszönettel fordult mindazokhoz, akik munkájukkal hozzájárultak az eseményhez. Beszédében visszatekintett az elmúlt időszakra is, kiemelte a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület áldozatos tevékenységét, amely nem csak itt, hanem a község számos pontján, pillanatában megmutatkozott.

A rendezvényen részt vett L Simon László a térség országgyűlési képviselője is aki szintén méltatta a hagyománnyá vált eseménysorozatot. Elmondta, példaértékű az az esemény, ahol kultúra, fejlődés és polgári összefogás találkozik.

Búcsú

Búcsú

L.Simon László

L.Simon László

Somogyi Balázs

Somogyi Balázs

Búcsú

Búcsú

az élet fája 10 évvel ezelőtt

az élet fája 10 évvel ezelőtt

munkálatok anno

munkálatok anno

Búcsú

A búcsú

Szombat Mihály

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.