• 2020 advent első vasárnapja

  2020 advent első vasárnapja A perkátai római katolikus templomban, a reggeli szentmisén Győri Balázs István atya meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját. „Milyen nagy készülődés előzi meg utazásainkat: útlevél, pénz, csomagok, térkép… Advent arra emlékeztet, hogy...

 • Online kulturális közösségi tér

  Online kulturális közösségi tér A Győry-kastélyban az eddig megszokott közművelődési forma ugyan átmenetileg szünetel, de ezzel egy időben megszületett egy új online közösségi tér is. A könyvtárunk facebook oldalán is segítjük a művelődési egységeink programjainak megosztását,...

 • Tedd Szebbé csoport adventi díszítése

    Tedd Szebbé csoport adventi díszítése Perkátán. Fotók: Szentes Kitti  

 • VÉRADÁS

  VÉRADÁS 2020.november 26-án 13.30-17 óráig véradás lesz Perkátán az ORVOSI RENDELŐBEN. Tudja Ön? A gyógyításhoz nélkülözhetetlen vér semmi mással nem pótolható! Aki egészséges, az adhat vért! ( 18-65 éves korban ) Magyarországon évente 500.000 Egység vér szükséges a betegellátás...

2010. szeptember 20. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Ha szeptember, akkor búcsú – Perkátán. Idén 11. alkalommal került megrendezésre községünkben a Kisboldogasszony búcsú.

A 11 év talán egy kis visszaemlékezésre is feljogosít bennünket. A Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület 1998-as megalakulását követően 2000-ben látott neki, hogy a templomkert elnyerje mai formáját. 10 éve Szerváciusz Tibor tervei alapján állították a milleniumi évfordulóra az „Élet Fáját”, addig nem látott összefogással és adományok segítségével.

Az idei program szeptember 4-én, szombaton délután kezdődött. A Szikla együttes ezúttal is közös éneklésre biztatta a népes közönséget. Ismét viszontláthattuk, hallhattuk a dunaföldvári Annamatia női kórust, valamint a dégi néptánccsoport előadását. Természetesen nem maradhatott el a hagyományos szabadtéri szentmise sem.

Somogyi Balász polgármester megnyitó beszédében kiemelte a hagyományteremtő rendezvény közösségkovácsoló hatását és köszönettel fordult mindazokhoz, akik munkájukkal hozzájárultak az eseményhez. Beszédében visszatekintett az elmúlt időszakra is, kiemelte a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület áldozatos tevékenységét, amely nem csak itt, hanem a község számos pontján, pillanatában megmutatkozott.

A rendezvényen részt vett L Simon László a térség országgyűlési képviselője is aki szintén méltatta a hagyománnyá vált eseménysorozatot. Elmondta, példaértékű az az esemény, ahol kultúra, fejlődés és polgári összefogás találkozik.

Búcsú

Búcsú

L.Simon László

L.Simon László

Somogyi Balázs

Somogyi Balázs

Búcsú

Búcsú

az élet fája 10 évvel ezelőtt

az élet fája 10 évvel ezelőtt

munkálatok anno

munkálatok anno

Búcsú

A búcsú

Szombat Mihály

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.