• A Magyar Kultúra Napjára emlékeztünk Perkátán!

  Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. 1989-ben született meg az a törvény, amely először mondta ki, hogy Kölcsey Ferenc Himnusza a magyar nemzet szimbóluma, s ettől az időtől fogva január 22-e a Magyar Kultúra Napja. Ezen a napon az ország számos településén,...

 • Alpolgármesteri beszámoló

  Tisztelt Lakosság!   Környezetünk védelme, ápolása messzemenőkig fontos feladatunk, hiszen ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy gyermekeinkre egy élhető települést hagyjunk. Ebben a feladatban a fáknak kiemelt szerepe van, hiszen mind a levegő minőségére, mind a talaj állapotára,...

 • Alpolgármesteri tájékoztató

  Tisztelt Lakosság! 2022. január 12-én megtartottuk az esztendő első testületi ülését, melynek főbb döntéseiről és híreiről az alábbiakban tájékoztatom Önöket. Az egyik legfontosabb – ha nem a legfontosabb – témánk a jelenleg elérhető pályázatokban való részvétel, mely...

 • Meghívó képviselő-testületi ülésre

  MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2022. január 12-én (szerda) 18 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: 1. Magyar Falu Program pályázatainak benyújtásával kapcsolatos...

2010. szeptember 20. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Lovas hírek

     Augusztus hónapban kevesebb versenyen tudtunk résztvenni, emiatt a gyermek lovas versenyzőinknek és a díjugratóinknak csak  néhány lehetősége adódott pontszerzésre melynek oka az időjárás volt. Fogathajtóink szerencsésebbnek bizonyultak, ők mindhárom versenyen starthoz tudtak állni. A harmadik versenyt Adonyban tartották. A kistérségben egyedül itt rendeznek három napos B kategóriás kettes fogathajtó bajnokságot, melynek lebonyolításában részt vállaltunk mi is. Reméljük ezzel egy hagyományt indítottunk el, és az Adonyi Lovasclub és a Perkáta SE Lovas Szakosztálya a jövőben is karöltve segítik egymást. Köszönöm azoknak akik részt vettek a munkában. A júniusi perkátai díjugrató versenyen egy különdíjat kaptunk az Adonyiaktól, ennek viszonzásaként, Perkáta Nagyközség Önkormányzata különdíjat ajánlott fel az Adonyi lovasclub versenyzőjének, melyet a harmadik napon adtunk át.

Tokodi Nikolett-Fickó nyergében

Tokodi Nikolett-Fickó nyergében

  Július 30-31, augusztus 1. – Zánka: fogathajtó verseny

Horváth Árpád-ifj. Horváth Árpád – Pluto Füles-Szenyor-Bonifác (11 induló): díjhajtás 2. hely, maraton 4. hely, akadályhajtás 5. hely. A három nap összesített eredménye alapján a 2. helyen végeztek. Ezzel 12 minősítő pontot, és 60 OB pontot szereztek.

  Augusztus 1. – Simontornya: díjugrató verseny

Tokodi Nikolett – Fickó, C/1 nyitott „100 cm-es” kategória (12 induló): első fázis hibátlan, második fázis 4 hibapont, 5. hely.

 Augusztus 7. – Kálóz: díjugrató Megyei Bajnokság V. forduló

Rosta Renáta – Hermina, B/1c nyitott „100 cm-es” kategória (26 induló): hibátlan, 2. hely. Ezzel 30 minősítő pontot szerzett.

Rosta Renáta – Hermina, B/2ifi „110 cm-es” kategória (8 induló): 8 hibapont, 6.9 stíluspont, 7. hely.

Gubicza Anett – Fakos Viki, B/2 „110 cm-es” kategória (18 induló): 4 hibapont, 11. hely.

Gubicza Anett – Fakos Viki, B/3 „ 120 cm-es” kategória (13 induló): 8 hibapont, 13. hely.

 Augusztus 13-14-15. – Balatonlelle: fogathajtó verseny

Horváth Árpád

Horváth Árpád

Horváth Árpád-ifj.Horváth Árpád – Pluto Füles-Szenyor-Bonifác (17 induló): díjhajtás 4. hely, maraton 1. hely, akadályhajtás 8. hely. A három nap összesített eredménye alapján az 5. helyen végeztek. Ezzel 2 minősítő pontot, és 25 OB pontot szereztek.

 Augusztus 27-28-29. – Adony: fogathajtó verseny

Horváth Árpád-ifj.Horváth Árpád – Pluto Füles-Szenyor-Bonifác (16 induló): díjhajtás 8. hely, maraton 5. hely, akadályhajtás 8. hely. A három nap összesített eredménye alapján az 5. helyen végeztek. Ezzel 2 minősítő pontot, és 25 OB pontot szereztek.

                                                                                                          Orbán Brigitta

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.