• Elkezdődött a Hunyadi-hét

  Elkezdődött a Hunyadi-hét A mai napon, 2020. február 24-én, 8 órakor kezdetét vette a hagyományos Hunyadi-hét, a Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskolában. Szilasy László igazgató megnyitó beszédét követően a 3.b osztályosok Mátyás meséjét, majd a 3.a-sok reneszánsz táncát...

 • Köszönet véradásért

  Köszönet véradásért A 2020.február 20-án Perkátán  az orvosi rendelőben megtartott véradáson Perkáta ismét szépen teljesített.  38 fő jelentkezett véradásra, 34 fő tudta leadni a vért és első alkalommal jelentkezett 2 fő. Köszönjük mindenkinek az önzetlen segítséget! Bogóné...

 • Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testületi ülés

    M E G H Í V Ó           Tisztelettel meghívom a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete képviselő-testületi ülésére 2020. február 26-án (szerda) 15:00 órától  a Községháza üléstermébe   Napirendi pontok: Tájékoztatás a 2020. évi programokról Beszámoló...

 • PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

  PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Lőrincze Lajos könyvtárbővítési pályázat, 2020 A TINTA Könyvkiadó pályázatot ír ki könyvtárak bővítésére, könyv- és szótárállományuk gyarapítására 50%-os kedvezményes pályázati áron A pályázat célja A magyar könyvtárak ellátása a magyar nyelv...

 • Szakmai nap köznevelési szakértőknek

  Szakmai nap köznevelési szakértőknek Fejér megyei köznevelési szakértők számára tartott foglalkozást a megyei Mester Klub 2020. február 19-én, Perkátán a Győry-kastély dísztermében. A 14 órakor kezdődő eseményre az egész megye területéről érkeztek szakértők, továbbá olyan...

2010. szeptember 20. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Technikatörténet és történelmi örökség
A Perkátai Régiség Gyűjtők Egylete megalakulása óta, (2010.06.01) nem sok idő telt el, mégis hamar nagy fába vágták a fejszéjüket. Egy egész héten átívelő Technikatörténeti kiállítás megszervezésébe fogtak.

KiállításA kiállításnak a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola adott otthont. Az egylet tagjai: dr. Baráth Károly, Klózer Ferenc, Kis József, Rajcsányi László, Szarka Péter, és Ujfalusi Pál kitűnő szervezőmunkájának és az önkormányzat valamit az ÁMK támogatásának köszönhetően első rendezvényük, bátran állíthatjuk még az ő várakozásaikat is messze felülmúlta. Nagyszámú vendégsereg tekintette meg az egész tornatermet betöltő kiállítást, érdeklődők és hozzáértők is őszinte csodálattal adóztak a nem mindennapi tárlaton.

KiállításA kiállítás megnyitóján az egylet tiszteletbeli tagjának választotta Orbán Ferencet.
A kiállításon megtekinthető volt egy tematikusan felépített motorkerékpár sorozat, ahol igyekeztek minden típusból, évjáratból bemutatni egyet-egyet.(A bemutatott motorok többsége perkátai, néhány pedig a környező településekről származik) Az üveges tárolókban értékes érme és pénzgyűjtemény volt látható, kiegészítve ritka és érdekes régiségekkel, ez utóbbi Ujfalusi Pál magángyűjteménye.

Kiállítás

A terem közepén egy motorkerékpár belsejét, működését bemutató, (6 darab „blokk”) kapott helyet, forgó asztallal. 7 db külföldi motor mellett kapott helyett egy „csendélet a pajtában” című sarok, sok egyéb régi dologgal együtt. A Maróti könyvkereskedéssel és az általa kialakított táblás technika történeti képkiállítással 25 db magyar motorkerékpár „vonult fel a falakon.”

Somogyi Balázs polgármester

Somogyi Balázs polgármester

Az kiállítást Somogyi Balázs polgármester nyitotta meg, aki elmondta, ez a kiállítás nemcsak a technikáról, a történelemről és hagyományainkról, valamint megtartandó értékeinkről szól. Addig míg lesznek olyanok akik szívükön viselik a régmúlt tárgyainak megóvását, addig velünk él történelmünk, helytörténetünk is, és van mit átadni a jelen és az utókor számára is.

Kiállítás

Jól jellemzi a rendezvényt Marótiné Koczur Gyöngyi köszöntő beszédének első néhány sora, miszerint őszintén bevallotta, sok hasonló eseményen mondott már bevezetőt, de ekkora érdeklődés még egyiket sem övezte.

A szervezők, a Régiséggyűjtő egylet tagjai a fáradságos, de élménydús hét után úgy nyilatkoztak, a jövőbeni terveken már most gondolkoznak és ígérik a perkátai lakosoknak, hogy ezt a színvonalat nem adják alább.Kiállítás

Csendélet a régi pajtában

Néhány sorban azok akik motort hoztak a kiállításra (reméljük senkit nem hagytunk ki)
Birgés István Kiskunhalasról több motorral, Bíró Ferenc két Pannóniával, Fuchs Norbert egy Pannóniával és egy Simsonnal, Hirczi József egy Pannóniával, Kék György egy 250-es Simsonnal, ifj Klics Mihály egy Pannóniával, László Gyula egy ETZ-vel, Vátkai Zoltán egy Danúviával, Orbán Ferenc egy régi perkátai Csepellel.

A kiállításhoz szervesen kapcsolódott egy másik program szombaton délelőtt, ahol a fiatalság bizonyíthatta rátermettségét. Ügyességi és kresz vetélkedőt tartottak Hegedűs Gabriella tanárnő vezényletével alsós, felsős, ifjúsági, fiú és lány kategóriákban, ahol a díjazottak a dicsőségen túl oklevélben és a győztesnek járó kupában részesültek.

Szarka Péter és Szombat Mihály

Kresz verseny

A verseny résztvevői

Kiállítás

ez teljesen egyértelmű ....

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.