• Kreatív ajándékötletek karácsonyra! Alkossunk együtt!

    Ne hagyják ki ezt a lehetőséget! 2021. december 4-én, szombaton, délelőtt 10 órakor Adventi kézműves műhelybe hívjuk az érdeklődő felnőtteket, gyermekeket, és a családokat! A foglalkozást Zám Judit és Zám Anikó hobbiművészek vezetik. A foglalkozás ingyenes! Anyagokat és eszközöket...

  • Meghívó

    Szeretettel várunk minden érdeklődőt a II. adventi hétvége alkalmából! December 5. vasárnap! A nap folyamán 14 órától vásározókkal is megtelik az előkert! Lesz: - kürtöskalács, - lángos, - amerikai minifánk, - forralt bor! Találkozhatsz kézműves árusokkal! Ott lesz az óvoda...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Meghívó Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2021. december 01-jén 17 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe.

2010. november 3. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Dicsértessék az Úr Jézus Krisztus !

Egyházi hírekOkt.16-án perkátai segítőkész ifjaink is bekapcsolódtak a „72 óra kompromisszumok nélkül”   elnevezésű országos ifjúsági karitatív akcióba, mely önkéntes helyi munkákat jelentett helyi célokért. A fiatalok a templomkertben és a templomban takarítottak, felújították a templom mögötti keresztet és környékét, valamint a temetőben az egyházi gondozású sírokat tették rendbe. Köszönet minden szervezőnek és résztvevőnek az önzetlen segítésért !
A téli időszámítás beköszöntével az „esti”szentmisék időpontjai délután 4 órára kerültek, míg a reggeli szentmisék változatlanul 8 órakor kezdődnek.

Egyházi hírekNovember 28-án Advent 1.vasárnapjával megkezdődik az új egyházi év, a karácsonyig tartó előkészület, az Úr eljövetelének várása, mely a hagyományok szerint böjti idő is .
Ezen időszakban 4 vasárnapon készülünk a Megváltó megszületésére , melyet Katolikus Anyaszentegyházunkban kettős várakozás jellemez : egyrészt vágyakozunk Jézus megtestesülésének ünnepére, másrészt készülünk  Krisztus második eljövetelére,ami a történelem végén fog bekövetkezni. Amíg élünk várunk, amíg várunk élünk: egyszerre csendben magunkba fordulva és ugyanakkor hangos örömmel világgá kiáltva a krisztusi élet boldogságát. E kettősség helyes arányának megtalálásával készüljünk lélekben is Karácsony szent ünnepére !
Dec. 06-án Szent Miklós ünnepe lesz. Dec.08-án Szeplőtelen Fogantatás ünnepén 15.30-tól zsolozsma ,majd 16 órától szentmise lesz.
Dec.24-én 15 órakor lesz templomunkban hittanosaink pásztorjátéka, majd 24 órai kezdettel a Karácsony éjféli ünnepi szentmise.
Dec.25-én Karácsony első napján és dec. 26-án Szent Család ünnepén reggel 8 órakor kezdődnek ünnepi szentmiséink. Dec.31-én az évvégi hálaadó szentmisénk 16 órakor kezdődik. Újév napján Szűz Mária Isten Anyja ünnepén és jan.2-án Urunk Megjelenése ünnepén,Vízkeresztkor reggel 8 órakor kezdődnek  templomunkban a szentmisék .  

Pavlicsek Zsolt lelkipásztori munkatárs

FELHÍVÁS
2011.évi egyházi szervezésű
ZARÁNDOKUTAKON VALÓ RÉSZVÉTELHEZ

Megfelelő számú érdeklődés esetén 2011 tavaszán –nyarán / később véglegesedő  időpontokban / az alábbi zarándokutakat szervezzük meg híveink és az érdeklődő jelentkezők számára:
1, Jézus nyomában a SZENTFÖLDÖN,ahol végiglátogatjuk az evangéliumi szent helyeket rövid kitekintéssel Egyiptomba is.
2, A SZŰZANYA jelenéseinek felkeresése: Lourdes / Franciaország /, Santiago de Compostela / Spanyolország /  és Fatima / Portugália / meglátogatása.

Bővebb tájékoztatás és jelentkezés Pavlicsek Zsolt szervezőnél. 

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.