• Kreatív ajándékötletek karácsonyra! Alkossunk együtt!

    Ne hagyják ki ezt a lehetőséget! 2021. december 4-én, szombaton, délelőtt 10 órakor Adventi kézműves műhelybe hívjuk az érdeklődő felnőtteket, gyermekeket, és a családokat! A foglalkozást Zám Judit és Zám Anikó hobbiművészek vezetik. A foglalkozás ingyenes! Anyagokat és eszközöket...

  • Meghívó

    Szeretettel várunk minden érdeklődőt a II. adventi hétvége alkalmából! December 5. vasárnap! A nap folyamán 14 órától vásározókkal is megtelik az előkert! Lesz: - kürtöskalács, - lángos, - amerikai minifánk, - forralt bor! Találkozhatsz kézműves árusokkal! Ott lesz az óvoda...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Meghívó Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2021. december 01-jén 17 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe.

2010. november 1. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás


Gubicza Anett - Fakos Viki

Gubicza Anett - Fakos Viki

     Október hónapban az Országos Bajnokságoké volt a főszerep. Mindhárom gyermek ügyességi versenyzőnk bejutott az Országos Döntőbe. A megmérettetés nem volt egyszerű, két napon keresztül helyt kellett állni a lovasoknak és a lovaknak egyaránt, és mi a lovainkat mindkét nap utaztattuk Perkáta és a versenyhelyszín között, ami szintén energiát vett el az állatoktól, de a magas boksz díj miatt ez elkerülhetetlen volt számunkra. A kezdő kategóriában Kukucska Fanni és Frida képviselték községünket. A páros már a megszokott módon kitűnően szerepelt, Fanni mindkét nap tökéletesen végrehajtotta, amit kértem tőle, és így teljesen hibátlanul fejezte be a két napos versengést. Az előtte végzők csak időben előzték meg, de mentségünkre legyen mondva, hogy az ügyességi akadályok között a pónilovak könnyebben elférnek, mint Frida, aki nagy ló, így gyorsabban tudnak haladni, de ennek ellenére, ez sem volt akadály a legfiatalabb versenyzőnknek, hiszen fantasztikus összhang van a ló és közte, mely nem véletlen, a rengeteg gyakorlás meghozta az eredményét. Míg más 10 éves gyermek játszik a tanulás után, ő lovat tisztít és utána keményen és kitartóan gyakorol, persze ehhez szükség van a szülőkre is, akik mindenben támogatják. Ez nemcsak Kukucska Fannira igaz, hanem a másik két versenyzőre, Horváth Fannira és Kun Virágra is, akik a könnyű kategóriában hirdették a Perkáta SE nevét. Kun Virág pónijával versenyzett. A szombati napon rendkívüli teljesítménnyel a mezőny elején végeztek, de sajnos a vasárnapi napon becsúszott egy fránya ellenszegülés, ami sokba került Kun Virágnak és Foltos Mátyásnak. Ez is része a versenyzésnek, és ezt is meg kell tanulni leküzdeni, de ennek ellenére így is előkelő helyen fejezték be a bajnokságot. Horváth Fanni és Bokréta az idén kezdtek versenyezni, sőt Fanni az idén kezdett lovagolni, és az utolsó bajnoki fordulón sikerült bejutniuk a döntőbe, ami már önmagában hatalmas teljesítmény volt a párostól. A döntőben tisztességesen helytálltak, sportszerű versenyzéssel öregbítették Perkáta jó hírét. Személy szerint én köszönöm a gyermekeknek az egész éves munkájukat, és a szülőknek a hozzáállásukat, partnerségüket. Nagyon jó volt együtt dolgozni veletek!

Horváth Fanni - Bokréta

Horváth Fanni - Bokréta

2010-ben, díjugratásban, Gubicza Anett az Aranyos Kupa sorozatba nevezett, és nem akármilyen eredményt ért el, ő is bejutott a kupasorozat döntőjébe, ahol Fakos Vikivel versengett. Most őt idézem, hogyan vélekedik a versenyről:

„Sikerült teljesítenem az AK minősülési feltételeit, s így a legjobb 24 lovas között részt vehettem a 120 cm-es magasságon kiírt döntőn. Két nagyon technikás pályát kellett lovagolni. A pályák nehézségét mutatja, hogy csupán 15 lovas tudta őket teljesíteni. 1-1 verőhibával az előkelő 8. helyen sikerült végeznem. Legfiatalabb, s egyben legtapasztalatlanabb versenyzőként úgy érzem sikerült tisztességesen helyt állnom, melyben hatalmas szerepet játszott szüleim kitartó támogatása. Egyúttal csalódottság tölt el, hogy rutinom hiányába nem tudtam kihozni magamból a maximumot.”

Kukucska Fanni - Frida

Kukucska Fanni - Frida

Gratulálok Anettnek, az ország 24 legjobb AK lovasa közé bekerülni nem semmi, szerintem, ne legyél csalódott.

A B kategóriás Kettes Fogathajtó Országos Bajnokság Döntőjén is szerepeltek perkátaiak, ahova a 2010-es versenyévad kvalifikáló versenyein szerzett pontok alapján, a 4 legjobb eredményt figyelembe véve a legtöbb pontot gyűjtő 20 versenyző kerülhetett be. A Horváth Árpád – ifj. Horváth Árpád páros hatalmasat alakított a három napos megmérettetésen. Az első nap díjhajtása nagyon jól sikerült. Szenyor és Pluto Füles az év legjobban sikerült programjában közreműködtek. A második nap Bonifáccal is jól kezdődött, de sajnos az utolsó szakasz egyik akadályában hibázott a csapat, nem megfelelő kapun haladtak át, melyért súlyos hibapontokat kaptak. Már Virágnál írtam, ilyen van, csak most rosszkor, rossz helyen produkálta a Horváth team. Ilyet én még nem is láttam tőlük, most ha nincs ez a baki, akkor 2010 B kategóriás Országos Bajnokait köszönthetném, ami azt jelentené, hogy 2011-től a fogat jogosult lett volna részt venni az A kategóriás versenyeken, ahol az ország legjobb fogathajtói szerepelnek, ennél magasabb kategória nincs a fogathajtásban, de ez nem sikerült. Egy balszerencsésen végződő nap után a csapat ismét rajthoz állt. A harmadik napra megint hozták a fiúk és lovaik a legjobb formájukat, és náluk nem volt jobb, mindenkit maguk mögé utasítottak. Látatlanban is gratulálok a fogatosainknak. Remélem egyszer élőben is szurkolhatok nektek, nem lesz egy időben a fogathajtó és a gyermek ügyességi döntő.

 

Kun Virág - Foltos Mátyás

Kun Virág - Foltos Mátyás

Október 1 -2 – 3. – Zánka: B kategóriás Kettes Fogathajtó Országos BajnokságHorváth Árpád–ifj. Horváth Árpád – Pluto Füles-Szenyor-Bonifác (24 induló): díjhajtás 4. hely, maraton 20. hely, akadályhajtás 1. hely. A három nap összesített eredménye alapján a 10. helyen végeztek.

Október 2. – Kisbábolna: díjugrató verseny

Gubicza Anett – Fakos Viki, B/2 „110 cm-es” kategória (19 induló): 6 hibapont, 10. hely.

Gubicza Anett – Fakos Viki, B/3 „120 cm-es” kategória (18 induló): hibátlan, 3. hely. Ezzel 108 minősítő pontot szerzett.

Október 2. – Mór: edzés jellegű díjugrató verseny

Tokodi Nikolett – Maximus, „90 cm-es” kategória (15 induló): hibátlan, 3. hely.

Október 3. – Dunaharaszti: díjugrató verseny

Rosta Renáta – Hermina, B/1c „100 cm-es” kategória (44 induló): 4 hibapont, 34. hely.

Rosta Renáta – Hermina, B/2ifi „110 cm-es” kategória (19 induló): alappálya hibátlan, összevetés 4 hibapont, 7 stíluspont, 4. hely. Ezzel 36 minősítő pontot szerzett.

Október 2 -3. – Páty: Gyermek Ügyességi Országos Döntő

Kukucska Fanni – Frida, kezdő ügyességi kategória 11 éves korig (42 induló): első nap hibátlan, 18. hely, második nap hibátlan, 14. hely. A két nap összesített eredménye alapján az OB végeredménye 12. hely.

Kun Virág – Foltos Mátyás, könnyű ügyességi kategória 18 éves korig (46 induló): első nap hibátlan, 8. hely, második nap 4 hibapont, 30. hely. A két nap összesített eredménye alapján az OB végeredménye 17. hely.

Horváth Fanni – Bokréta, könnyű ügyességi kategória 18 éves korig (46 induló): első nap 17 hibapont, 41. hely, második nap 13 hibapont, 44. hely. A két nap összesített eredménye alapján az OB végeredménye 42. hely.

Október 9. – Páty: Aranyos Kupa Felnőtt Díjugrató Országos Döntő

Gubicza Anett – Fakos Viki, AK „120 cm-es” kategória (24 induló): első pálya 4 hibapont, második pálya 4 hibapont, 8. hely.

Október 16. – Simonpuszta: díjugrató verseny

Rosta Renáta – Hermina, B/1c „100 cm-es” kategória (39 induló): hibátlan, 9. hely.

Gubicza Anett – A La Pouty, Aranyos Kupa „110 cm-es” kategória ( 7 induló): 4 hibapont, 4. hely. Ezzel 3 AK pontot szerzett.

Rosta Renáta – Hermina, B/2ifi „110 cm-es” kategória (21 induló): 17 hibapont, 21. hely.

Gubicza Anett – A La Pouty, B/2 „110 cm-es” kategória (34 induló): hibátlan, 8. hely.

Október 24. – Ócsa: díjugrató verseny

Rosta Renáta – Hermina, B/1c „100 cm-es” kategória (56 induló): 4 hibapont, 38. hely.

Rosta Renáta – Hermina, B/2ifi „110 cm-es” kategória (27 induló): 4 hibapont, 6.9 stíluspont, 15 hely.      

Október 30. – Csömör: díjugrató verseny

Rosta Renáta – Hermina, B/1c „100 cm-es” kategória (27 induló): hibátlan, 1. hely. Ezzel 36 minősítő pontot szerezett.

Rosta Renáta – Hermina, B/2ifi „110 cm-es” kategória (11 induló): hibátlan, 7.2 stíluspont, 4. hely.

                                                                                                                   Orbán Brigitta

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.