• Álláshirdetés

    Perkátai Általános Művelődési Központ                               a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Perkátai Szivárvány Óvoda óvodapedagógus munkakör betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony...

  • A Magyar Kultúra Napjára emlékeztünk Perkátán!

    Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. 1989-ben született meg az a törvény, amely először mondta ki, hogy Kölcsey Ferenc Himnusza a magyar nemzet szimbóluma, s ettől az időtől fogva január 22-e a Magyar Kultúra Napja. Ezen a napon az ország számos településén,...

  • Alpolgármesteri beszámoló

    Tisztelt Lakosság!   Környezetünk védelme, ápolása messzemenőkig fontos feladatunk, hiszen ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy gyermekeinkre egy élhető települést hagyjunk. Ebben a feladatban a fáknak kiemelt szerepe van, hiszen mind a levegő minőségére, mind a talaj állapotára,...

2011. február 8. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Dicsértessék az Úr Jézus Krisztus !


Egyházi hírekJanuár 18-án az ökumenikus imahét keretében találkozunk görög katolikus testvéreinkkel és Magyar László lelkész atyával tartott közös liturgián imádkoztunk a keresztények egységéért !

Február 05-én tartottunk a kisgyermekes családok programjaként egyházközségi farsangunkat , melyen Hajni néni vezetésével hittanos és ministráns tanulóink vallásos műsorral színesítették a szokásos vidám farsangi programokat. Köszönet minden felajánlásért,adományért, előkészítő és szervező munkáért állandó és alkalmi segítőinknek !

Egyházi hírekA 2011. évben az egyházfenntartási díjak aktív felnőtteknek 3200 Ft/év/fő, nyugdíjasoknak, munkanélkülieknek: 2300 Ft /év/fő.

Idén is kérjük, hogy nagylelkű adományaikkal segítsék egyházközségünk céljait személyesen vagy  Kisboldogaszony Alapítványunknak eljuttatott adományokkal .   Az adóbevallásoknál a felajánlható 1 %-kal segíthetik a perkátai Kisboldogasszony Alapítványunkat ( adószáma: 19098409-1-07 ).A másik felajánlható 1 %-kal pedig kérjük, hogy a Magyar Katolikus Egyházat támogassák !    

Egyházi hírekMárcius 9-én Hamvazószerda napjával megkezdődik az idei nagyböjti időszak, mely  egy belső elcsendesedéssel  készít fel lelkileg bennünket Húsvét Szent Titkára. A vidám időszak örömeit, a robajló világ fölös zajait hagyjuk magunk mögött és válaszoljunk Istenünk megszólító hívására ! A böjtölés időszaka Hamvazószerdától Húsvét ünnepének kezdetéig tart, melyben péntekenként hústilalom van 14 éves kortól mindenkinek . Hamvazószerdán és Nagypénteken szigorú böjtöt kell tartani 60 éves kor alatt, ami a hústól való tartózkodás mellett a napi háromszori étkezést engedi egyszeri jóllakással.

Egyházi hírekMárcius 19-én Szent József, Mária jegyese ünnepe lesz. Idén a család éve programjaként az édesapák megáldása lesz templomunkban a március 20-i vasárnap reggeli szentmisén,melyre várjuk a családokat és kiemelten az édesapákat, mintegy „apák napját” tartva Isten szent színe előtt.


Egyházi hírekMárcius 25-án Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe, a Szent Fogantatás napja lesz.  


Bízzunk abban, hogy a krisztusi örömhír a keresztény egység által egyre jobban elterjed a világban és minden ember megismerheti és követheti az örök értékeket ! Úgy legyen !Pavlicsek Zsolt lelkipásztori munkatárs

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.