• Álláshirdetés

    Perkátai Általános Művelődési Központ                               a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Perkátai Szivárvány Óvoda óvodapedagógus munkakör betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony...

  • A Magyar Kultúra Napjára emlékeztünk Perkátán!

    Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. 1989-ben született meg az a törvény, amely először mondta ki, hogy Kölcsey Ferenc Himnusza a magyar nemzet szimbóluma, s ettől az időtől fogva január 22-e a Magyar Kultúra Napja. Ezen a napon az ország számos településén,...

  • Alpolgármesteri beszámoló

    Tisztelt Lakosság!   Környezetünk védelme, ápolása messzemenőkig fontos feladatunk, hiszen ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy gyermekeinkre egy élhető települést hagyjunk. Ebben a feladatban a fáknak kiemelt szerepe van, hiszen mind a levegő minőségére, mind a talaj állapotára,...

2011. március 28. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

 

Bemutatkozott az Egyesület!

Március 15-ét kiállítással ünnepelte a Perkáta-Kisbács Baráti Egyesület. Célunk az egyesület tevékenységének bemutatása.

4. éve töretlen a kapcsolatunk a romániai Kisbács lakosságával, annak magyar ajkú kisebbségével: a Kisbács- Perkáta Baráti Egyesülettel.
Nagyon sok szépet és jót élhettünk át általuk és velük, ebből szerettünk volna ízelítőt adni minden kedves érdeklődőnek.
A kiállítás anyaga hűen tükrözi a tagok sokszínű érdeklődését és az összetartó erőt. A kiállítás mottója:
„Ilyenek vagyunk ez vagyok én”, de erről beszéljenek a képek.
Fülöp Irénke Petőfi versekkel emlékeztetett az ünnepre, hazánk szépségeire.
Tompai Mátyás, Szilágyi Domonkos: Hegyek, fák, füvek című verséből idézett.
Polgármesterünk, Egyesületünk alelnöke, Somogyi Balázs a testvértelepülések együttműködését, a tartalmas programokat méltatta.
Az erdélyi ízekből Csák Gyöngyvértől kaptunk ízelítőt, ezer köszönet érte. Ida krumplis pitéje és Irénke káposztás pogácsája is elfogyott az utolsó falatig! Kell-e ennél jobb dicséret? Jani pincehideg házi bora az ünnepi menü méltó kísérője volt. Hála és köszönet érte!
A diszkrét háttérzene Ágica és András érdeme volt, a laptopon futó képeket a Molnár házaspár prezentálta.
A kiállítás nem jöhetett volna létre az egyesületi tagok aktív közreműködése nélkül, akiknek nemcsak a munkát, a segítséget, hanem a jó hangulatot is köszönöm!

 

Siba Árpádné Ili

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.