• Margaréta Találkozó Perkátán

  Margaréta Találkozó Perkátán Az idei évben immár 8. alkalommal szervezte meg a Perkátai Nyugdíjasok Baráti Köre a Margaréta Találkozó elnevezésű programját. Az eseményre a Faluházban került sor, 2019. június 22-én. A késő délután kezdődő programon Beloiannisz, Dunaújváros-Dunapentele,...

 • Perkátai MLSZ TAO pályázat

    A dokumentum az alábbi linken elérhető: sfp_kerelem_31881_20190529_15591449_1559144924 sfpjovahagyohatarozat_1560954352

 • Gázszünet értesítő

  Gázszünet értesítő Az E.ON-Dél dunántúli Gázhálózati Zrt. közleménye Ezúton tájékoztatjuk, hogy a FGSZ Zrt. éves tervszerű karbantartást végez az alábbi gázátadó állomásokon, így a lent feltüntetett időpontban gázszolgáltatás szünetel a felsorolt településeken: Átadó...

 • Kántor Találkozó Perkátán

  Kántor Találkozó Perkátán Június 16-án, immár nyolcadik alkalommal szervezték meg Perkátán a Megyei Kántor Találkozó elnevezésű programot. Az eseményre a gyülekező 14 órától a Győry-kastély dísztermében volt, ahova a Székesfehérvári Egyházmegye Kántorképzőjének jelenlegi...

 • Újszülöttek Ligete avatása

  Újszülöttek Ligete avatása 2019. június 15-én avatta fel Perkáta Nagyközség Önkormányzata a 2018-ban Perkátára született gyermekek Újszülött Ligetét. A kezdeményezés 2009-ben indult képviselői ötletre a településen, s azóta is tart a hagyomány. Az idei évben immár a 11. ligetet...

2011. augusztus 29. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Bógó Ferenc 2007 és 2011 között két ciklusban szerzett képviselői mandátumot. Képviselősége előtt is aktív tagja volt a perkátai közösségnek, több vállalkozását is sikerre vezette, majd alapító tagja lett a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesületnek, amelynek ma is tagja.

Több választáson indult, majd a 2007-es időközi választáson, az előző évi választáson részsikert elérő csapat mellé állt, és PÖPE-Fidesz-KDNP színekben nyert mandátumot. A képviselőség mellé szakmán kívüliként a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöki tisztét is vállalta, és bizonyította, hogy a szorgalom és az akarat többet érhet a szakmaiságnál. Gondozta a helyi szociális rendeletet és kitalálta, szervezte az Egészségügyi Szűrővizsgálati Hetet. A 2007-2010-es részciklus felére vállalta a bizottság elnöki tisztét.

A 2010-es választáson újra PÖPE-Fidesz-KDNP színekben nyert mandátumot 900 szavazattal és második helyen került be a képviselő-testületbe. Egyben a Pénzügyi Bizottság elnöki tisztét is vállalta, lelkiismeretes munkájának keze nyomát viseli Perkáta 2011. évi költségvetése. Egyik utolsó javaslata volt, hogy a szűrővizsgálati hét költségvetésének egy részét csoportosítsa át a képviselő-testület egy aktuális probléma kapcsán, mégpedig a háziorvosaink által biztosított és végzett szűrővizsgálatok finanszírozására, hogy megőrizzünk egy fontos és hasznos szolgáltatást.

Képviselői munkájára mindig jellemző volt az elszántság a települést segítő javaslatokért, de a nyughatatlan tépelődés is, hogy mindenkori helyzetnek való legjobb döntést hozzuk. Az egyik legtöbbet készülő képviselő volt, akinek szorgalma abban is megjelent, hogy minden szakterületre próbált rálátni, és sajnos ez a tökéletességre törekvés is feszítette. Sajnálom, hogy nem tudta tovább vállalni képviselői megbízatását, amelyet ugyan nem indokolt írásban, de szóban többször jelezte, hogy a vállalkozása, egészsége, családja sokszor megsínyli a képviselőséget.

Nemcsak azért sajnálom, hogy lemondott, mert így 900 szavazatos képviselő helyett egy 265 szavazatos képviselő került be, ami a demokrácia szempontjából visszalépés, és nem azért mert a hét-nullás képviselői arány helyett hat-egyes arány állt fel, hiszen ez a minősített többség szempontjából lényegtelen. Hanem azért mert egy nagyon lelkiismeretes, aktív, tehetséges helyi politikust veszített a képviselő-testület és Perkáta.Bógó Ferenc képviselő Úr, köszönjük és jó egészséget kívánunk!

Somogyi Balázs polgármester

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.