• “Kacatcsodák” újrahasznosított anyagokból készült kiállítás a Győry-kastélyban

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Győry-kastélyban megnyitásra kerülő “Kacatcsodák” című alkotói tárlatra. Zám Anikó és Zám Judit kézműves munkái megtekinthetők 2021. október 30-ig a kastély nyitvatartási idejében.

 • KULTURÁLIS ESEMÉNYEK A GYŐRY-KASTÉLYBAN

  A Perkátai Általános Művelődési Központ szervezésében, kulturális programokkal várjuk az érdeklődőket! A nyári olimpiai játékok története                                                                                           ...

 • Áramszünet értesítő

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. szeptember 22-én várhatóan áramszünet lesz. Az áramszünet oka: hálózat karbantartás. 9-14 óráig Érintett utcák, szakaszok: Liszt Ferenc utca 5. Szent István utca 1-55., 2-54. Fejérvíz Zrt. V. átemelő, 3-as kút

 • 2021. szeptember 25-ig látogatható a Győry-kastélyban megnyílt új időszaki kiállítás, a Porcelántörténeti tárlat!

  Látványos, és eleganciát sugárzó porcelántörténeti tárlat nyitotta meg kapuját az érdeklődők előtt! Rajcsányi Lászlónak köszönhetően, tablók segítségével betekintést nyerhetünk a porcelán világának történetébe, amely egyben a kultúra, a civilizáció és az egyes családok...

 • “Szüreti” nyitvatartás

  2021. szeptember 11-én, szombaton „Múltidéző szüreti felvonulás és bál” lesz Perkátán. A rendezvényre való tekintettel, a Győry-kastély 10 – 18 óráig tart nyitva. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   Elérhetőség: E-mail: kinaikozpont@gmail.com Tel.: 0625 889 102

2011. augusztus 29. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Bógó Ferenc 2007 és 2011 között két ciklusban szerzett képviselői mandátumot. Képviselősége előtt is aktív tagja volt a perkátai közösségnek, több vállalkozását is sikerre vezette, majd alapító tagja lett a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesületnek, amelynek ma is tagja.

Több választáson indult, majd a 2007-es időközi választáson, az előző évi választáson részsikert elérő csapat mellé állt, és PÖPE-Fidesz-KDNP színekben nyert mandátumot. A képviselőség mellé szakmán kívüliként a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöki tisztét is vállalta, és bizonyította, hogy a szorgalom és az akarat többet érhet a szakmaiságnál. Gondozta a helyi szociális rendeletet és kitalálta, szervezte az Egészségügyi Szűrővizsgálati Hetet. A 2007-2010-es részciklus felére vállalta a bizottság elnöki tisztét.

A 2010-es választáson újra PÖPE-Fidesz-KDNP színekben nyert mandátumot 900 szavazattal és második helyen került be a képviselő-testületbe. Egyben a Pénzügyi Bizottság elnöki tisztét is vállalta, lelkiismeretes munkájának keze nyomát viseli Perkáta 2011. évi költségvetése. Egyik utolsó javaslata volt, hogy a szűrővizsgálati hét költségvetésének egy részét csoportosítsa át a képviselő-testület egy aktuális probléma kapcsán, mégpedig a háziorvosaink által biztosított és végzett szűrővizsgálatok finanszírozására, hogy megőrizzünk egy fontos és hasznos szolgáltatást.

Képviselői munkájára mindig jellemző volt az elszántság a települést segítő javaslatokért, de a nyughatatlan tépelődés is, hogy mindenkori helyzetnek való legjobb döntést hozzuk. Az egyik legtöbbet készülő képviselő volt, akinek szorgalma abban is megjelent, hogy minden szakterületre próbált rálátni, és sajnos ez a tökéletességre törekvés is feszítette. Sajnálom, hogy nem tudta tovább vállalni képviselői megbízatását, amelyet ugyan nem indokolt írásban, de szóban többször jelezte, hogy a vállalkozása, egészsége, családja sokszor megsínyli a képviselőséget.

Nemcsak azért sajnálom, hogy lemondott, mert így 900 szavazatos képviselő helyett egy 265 szavazatos képviselő került be, ami a demokrácia szempontjából visszalépés, és nem azért mert a hét-nullás képviselői arány helyett hat-egyes arány állt fel, hiszen ez a minősített többség szempontjából lényegtelen. Hanem azért mert egy nagyon lelkiismeretes, aktív, tehetséges helyi politikust veszített a képviselő-testület és Perkáta.Bógó Ferenc képviselő Úr, köszönjük és jó egészséget kívánunk!

Somogyi Balázs polgármester

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.