• Kreatív ajándékötletek karácsonyra! Alkossunk együtt!

    Ne hagyják ki ezt a lehetőséget! 2021. december 4-én, szombaton, délelőtt 10 órakor Adventi kézműves műhelybe hívjuk az érdeklődő felnőtteket, gyermekeket, és a családokat! A foglalkozást Zám Judit és Zám Anikó hobbiművészek vezetik. A foglalkozás ingyenes! Anyagokat és eszközöket...

  • Meghívó

    Szeretettel várunk minden érdeklődőt a II. adventi hétvége alkalmából! December 5. vasárnap! A nap folyamán 14 órától vásározókkal is megtelik az előkert! Lesz: - kürtöskalács, - lángos, - amerikai minifánk, - forralt bor! Találkozhatsz kézműves árusokkal! Ott lesz az óvoda...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Meghívó Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2021. december 01-jén 17 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe.

2011. augusztus 2. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Kárpát – medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedője
Versenysorozat Nemzetközi Döntőjéről tartott sajtótájékoztatót ma
Budai Pál a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetségének elnöke,
Somogyi Balázs Perkáta polgármestere,
Vátkai Zoltán a perkátai csapat kapitánya és
Bogó Anikó a rendezvény főszervezője.
Bogó Anikó köszöntötte a sajtó képviselőit, majd átadta a szót az Elnök Úrnak.
Budai Pál elmondta, hogy ez a versenysorozat már több mint 10 éve működik hazánkban, illetve a Kárpát-medencében, évről-évre nő az elődöntőn résztvevő csapatok száma. Romániából és Szlovákiából is érkeznek csapatok.
A Virtusvetélkedő  1998-ban került először megrendezésre Pusztamérgesen, ahol 11 település mérte össze erejét, ügyességét.  Itt hirdették ki először, melyik lett „Magyarország Legerősebb Faluja”. A Dunántúlon Bölcske szervezett egy versenyt, ami szintén tekinthető a mostani virtusvetélkedő elődjének.  Ma már a növekvő népszerűsége folytán, több kategóriában 11 területi elődöntő után kerülnek a csapatok a Nemzetközi Döntőbe.
Somogyi Balázs polgármester úr elmondta, hogy a helyi csapat a tavalyi évben vett részt először a versenyen, ahol nagyon jól szerepelt. Idén Perkáta rendezheti meg a döntőt. A verseny tartalmas programokkal társul, illetve az ideérkező csapatok elszállásolását is magunkra tudjuk vállalni. Ez a Katasztrófavédelem által felajánlott sátrak segítségével valósulhat meg. A rendezvény kiemelt támogatói között említi az Országos Polgárőr Szövetséget, az Országos Katasztrófavédelmet. A verseny fővédnökei: az Országgyűlés elnöke, Belügyminiszter Úr, Vidékfejlesztési Miniszter, Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért felelős államtitkára és körzetünk országgyűlési képviselője.
A versenyen a népi jellegű, munkával- és szórakozással kapcsolatos versenyszámok jelennek meg.
Vátkai Zoltán ismertette a versenyszámokat, hangsúlyozva, hogy nem szimplán egy erőversenyről van szó, a versenyzőknek az összes kondíciós képességre szükségük van (állólépesség, koordináció, gyorsaság, erő).
Bogó Anikó ismertette a részletes programot a csapatok péntek délutáni érkezésétől egészen a vasárnap esti eredményhirdetésig. A rendezvény egész ideje alatt a gyermekeknek kézműves foglalkozások, légvár, játszóház, arcfestés, lovagoltatás, hagyományőrző játékok lesznek. A bátrabbak kipróbálhatják a rodeóbikát.
Augusztus 12.-én péntek este 21 órától Matyi és a Hegedűs, majd 22 órától a Kalózok zenekar gondoskodik a jó hangulatról.
Augusztus 13.-án szombaton 9 órakor lovas huszárok és a sárbogárdi fúvósok vezetésével felvonulnak a döntőbe jutott csapatok Perkáta központjában.  
A verseny 10 órakor veszi kezdetét. 
15 órától a színpadon láthatjuk, hallhatjuk a Rozmaring Népdalkört, Sohonyai Évát, Bandy Bandet, Keszler Évát és Egri Józsefet az Interoperett Művészeit.
Közben a pályán kezdetét vesz az FTC (Nyilasi, Ebedli, Détári, Lipcsei) – Perkáta Öregfiúk labdarúgó mérkőzés.
19 órától Kökény Attila Megasztár érkezik hozzánk.
20 órától Vátkai Zoltán töréstechnikai bemutatóját láthatjuk, majd tűzzsonglőr bemutatókat a színpadon, közben Retrodisco Dj. Dombóváryval.
23 órától tűzijáték, majd fél egytől Blues Company koncert.
Vasárnap délelőtt 9 órától kamionhúzás és homokzsák pakolás.
16 órától a velencei Bandiera zászlóforgató csoport produkcióját láthatjuk és végül 17 órakor megtudhatjuk melyik település lett „Magyarország Legerősebb Faluja”.
A sajtótájékoztató zárásaként a perkátai virtuscsapat néhány tagja egy rövid bemutatót rendezett. Megmutatták hogy kell a gumiköpenyt,- a rönköt elhajítani, hogy milyen könnyen lehet 80 kilós zsákkal szlalomozva futni, hogy mi is az a farkastartás, és végül azt hogy kell petrencésrúdat tartani.

A Versenyre (2011. augusztus 12-14., Perkáta – Kastély kert) szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
Szervező Bizottság

kategóriák: Ajánló, Perkáta SE

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.