• 2020 advent első vasárnapja

  2020 advent első vasárnapja A perkátai római katolikus templomban, a reggeli szentmisén Győri Balázs István atya meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját. „Milyen nagy készülődés előzi meg utazásainkat: útlevél, pénz, csomagok, térkép… Advent arra emlékeztet, hogy...

 • Online kulturális közösségi tér

  Online kulturális közösségi tér A Győry-kastélyban az eddig megszokott közművelődési forma ugyan átmenetileg szünetel, de ezzel egy időben megszületett egy új online közösségi tér is. A könyvtárunk facebook oldalán is segítjük a művelődési egységeink programjainak megosztását,...

 • Tedd Szebbé csoport adventi díszítése

    Tedd Szebbé csoport adventi díszítése Perkátán. Fotók: Szentes Kitti  

 • VÉRADÁS

  VÉRADÁS 2020.november 26-án 13.30-17 óráig véradás lesz Perkátán az ORVOSI RENDELŐBEN. Tudja Ön? A gyógyításhoz nélkülözhetetlen vér semmi mással nem pótolható! Aki egészséges, az adhat vért! ( 18-65 éves korban ) Magyarországon évente 500.000 Egység vér szükséges a betegellátás...

2011. augusztus 2. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Kárpát – medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedője
Versenysorozat Nemzetközi Döntőjéről tartott sajtótájékoztatót ma
Budai Pál a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetségének elnöke,
Somogyi Balázs Perkáta polgármestere,
Vátkai Zoltán a perkátai csapat kapitánya és
Bogó Anikó a rendezvény főszervezője.
Bogó Anikó köszöntötte a sajtó képviselőit, majd átadta a szót az Elnök Úrnak.
Budai Pál elmondta, hogy ez a versenysorozat már több mint 10 éve működik hazánkban, illetve a Kárpát-medencében, évről-évre nő az elődöntőn résztvevő csapatok száma. Romániából és Szlovákiából is érkeznek csapatok.
A Virtusvetélkedő  1998-ban került először megrendezésre Pusztamérgesen, ahol 11 település mérte össze erejét, ügyességét.  Itt hirdették ki először, melyik lett „Magyarország Legerősebb Faluja”. A Dunántúlon Bölcske szervezett egy versenyt, ami szintén tekinthető a mostani virtusvetélkedő elődjének.  Ma már a növekvő népszerűsége folytán, több kategóriában 11 területi elődöntő után kerülnek a csapatok a Nemzetközi Döntőbe.
Somogyi Balázs polgármester úr elmondta, hogy a helyi csapat a tavalyi évben vett részt először a versenyen, ahol nagyon jól szerepelt. Idén Perkáta rendezheti meg a döntőt. A verseny tartalmas programokkal társul, illetve az ideérkező csapatok elszállásolását is magunkra tudjuk vállalni. Ez a Katasztrófavédelem által felajánlott sátrak segítségével valósulhat meg. A rendezvény kiemelt támogatói között említi az Országos Polgárőr Szövetséget, az Országos Katasztrófavédelmet. A verseny fővédnökei: az Országgyűlés elnöke, Belügyminiszter Úr, Vidékfejlesztési Miniszter, Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért felelős államtitkára és körzetünk országgyűlési képviselője.
A versenyen a népi jellegű, munkával- és szórakozással kapcsolatos versenyszámok jelennek meg.
Vátkai Zoltán ismertette a versenyszámokat, hangsúlyozva, hogy nem szimplán egy erőversenyről van szó, a versenyzőknek az összes kondíciós képességre szükségük van (állólépesség, koordináció, gyorsaság, erő).
Bogó Anikó ismertette a részletes programot a csapatok péntek délutáni érkezésétől egészen a vasárnap esti eredményhirdetésig. A rendezvény egész ideje alatt a gyermekeknek kézműves foglalkozások, légvár, játszóház, arcfestés, lovagoltatás, hagyományőrző játékok lesznek. A bátrabbak kipróbálhatják a rodeóbikát.
Augusztus 12.-én péntek este 21 órától Matyi és a Hegedűs, majd 22 órától a Kalózok zenekar gondoskodik a jó hangulatról.
Augusztus 13.-án szombaton 9 órakor lovas huszárok és a sárbogárdi fúvósok vezetésével felvonulnak a döntőbe jutott csapatok Perkáta központjában.  
A verseny 10 órakor veszi kezdetét. 
15 órától a színpadon láthatjuk, hallhatjuk a Rozmaring Népdalkört, Sohonyai Évát, Bandy Bandet, Keszler Évát és Egri Józsefet az Interoperett Művészeit.
Közben a pályán kezdetét vesz az FTC (Nyilasi, Ebedli, Détári, Lipcsei) – Perkáta Öregfiúk labdarúgó mérkőzés.
19 órától Kökény Attila Megasztár érkezik hozzánk.
20 órától Vátkai Zoltán töréstechnikai bemutatóját láthatjuk, majd tűzzsonglőr bemutatókat a színpadon, közben Retrodisco Dj. Dombóváryval.
23 órától tűzijáték, majd fél egytől Blues Company koncert.
Vasárnap délelőtt 9 órától kamionhúzás és homokzsák pakolás.
16 órától a velencei Bandiera zászlóforgató csoport produkcióját láthatjuk és végül 17 órakor megtudhatjuk melyik település lett „Magyarország Legerősebb Faluja”.
A sajtótájékoztató zárásaként a perkátai virtuscsapat néhány tagja egy rövid bemutatót rendezett. Megmutatták hogy kell a gumiköpenyt,- a rönköt elhajítani, hogy milyen könnyen lehet 80 kilós zsákkal szlalomozva futni, hogy mi is az a farkastartás, és végül azt hogy kell petrencésrúdat tartani.

A Versenyre (2011. augusztus 12-14., Perkáta – Kastély kert) szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
Szervező Bizottság

kategóriák: Ajánló, Perkáta SE

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.