• Margaréta Találkozó Perkátán

  Margaréta Találkozó Perkátán Az idei évben immár 8. alkalommal szervezte meg a Perkátai Nyugdíjasok Baráti Köre a Margaréta Találkozó elnevezésű programját. Az eseményre a Faluházban került sor, 2019. június 22-én. A késő délután kezdődő programon Beloiannisz, Dunaújváros-Dunapentele,...

 • Perkátai MLSZ TAO pályázat

    A dokumentum az alábbi linken elérhető: sfp_kerelem_31881_20190529_15591449_1559144924 sfpjovahagyohatarozat_1560954352

 • Gázszünet értesítő

  Gázszünet értesítő Az E.ON-Dél dunántúli Gázhálózati Zrt. közleménye Ezúton tájékoztatjuk, hogy a FGSZ Zrt. éves tervszerű karbantartást végez az alábbi gázátadó állomásokon, így a lent feltüntetett időpontban gázszolgáltatás szünetel a felsorolt településeken: Átadó...

 • Kántor Találkozó Perkátán

  Kántor Találkozó Perkátán Június 16-án, immár nyolcadik alkalommal szervezték meg Perkátán a Megyei Kántor Találkozó elnevezésű programot. Az eseményre a gyülekező 14 órától a Győry-kastély dísztermében volt, ahova a Székesfehérvári Egyházmegye Kántorképzőjének jelenlegi...

 • Újszülöttek Ligete avatása

  Újszülöttek Ligete avatása 2019. június 15-én avatta fel Perkáta Nagyközség Önkormányzata a 2018-ban Perkátára született gyermekek Újszülött Ligetét. A kezdeményezés 2009-ben indult képviselői ötletre a településen, s azóta is tart a hagyomány. Az idei évben immár a 11. ligetet...

2011. szeptember 12. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

2011. szeptember 10-én, szombaton délelőtt 9 órakor az Iskola tornatermében kezdetét vette a technikatörténeti kiállítás, melyet a Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet szervezett.

A megnyitón Dr. Baráth Károly köszöntötte az egybegyűlteket és köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak ezen kiállítás sikeréhez. Somogyi Balázs polgármester úr beszédében hangsúlyozta értékeink megőrzésének fontosságát és a hagyományok tiszteletét.

A kiállítás szombaton és vasárnap is nyitva állt a látogatók előtt, sokan megtekintették a régiségeket, több családi történetet hallhattunk a két napban, a rendezvény meghirdetésekor egyik hívószó a múltidézés volt, sikerült ennek szellemében tölteni ezt a két napot.

A délelőtt folyamán árusok, börzések, kínálták a portékáikat miközben a színpadon hallhattuk a Sárbogárdi Fúvószenekart, majd a Zichyújfaluból érkező mazsorett csoportok produkcióit tekinthettük meg. Ebédidőben az Adonyi Bandy Band volt felelős a remek hangulatért.

13 órakor „berúgták” a motorokat és kezdetét vette a felvonulás, a közös motorozáson túl a szervezőknek célja volt, hogy az ide érkezőknek megmutassák Perkáta nevezetességeit, értékeit. Állomásaink a temetőkápolnánál, a haranglábnál és a templomnál voltak, ezeken a helyeken történetünkről hallhattak a motorosok.

14 órakor kezdetét vette a szüreti felvonulás, a „régi lovasok” elmondása szerint Perkán az elmúlt tíz évben nem volt ilyen nagy felvonulás, száznegyven fő vett részt rajta.  A szüreti felvonulást és az esti mulatságot a Faluüzemeltetés szervezte.

Délután 16 órakor a templomkertben, a PÖPE  szervezésében kezdetét vette a Kisboldogasszony búcsú. A délutánt a Szikla Együttes nyitotta meg, majd a Szabadegyházai Citerazenekar műsorát hallhattuk. 17 órakor elkezdődött a szabadtéri szentmise. A templomkertben a programot a Baracsi táncosok zárták kiváló produkciójukkal.

A kastélykertben 20 órakor kezdtek a Kalózok zenélni, nagyon jó hangulatot csináltak, majd éjféltől egészen hajnalig, a Kanászék zenéjére mulathattak a bálozók.

Bogó Anikó

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.