• MEGHÍVÓ

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2021. szeptember 28-án (kedd) 17 órától  az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: „A természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás...

 • Meghívó – Lakossági fórum ingyenes napelemrendszerekről a Sky System Kft. szervezésében.

  Sok szeretettel meghívunk mindenkit a Sky System Kft. által megrendezett lakossági fórumra, melynek témája a 100%-osan államilag finanszírozott napelemrendszerek („Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva”). A...

 • HUMORRAL TÖLTŐDJ! STAND UP COMEDY

  Felejthetetlen, szórakoztató előadás részesei lehettek szombat délután, a kastély dísztermébe látogatók. A Stand Up Comedy Humortársulat tagja, Szép Bence nyitotta meg az előadást, majd a Karinthy-gyűrűs Maksa Zoltán lépett a színpadra. Szép Bence többször fellépett már a...

 • SZOMBATI KIKAPCSOLÓDÁS! Humorral töltődj a Győry-kastélyban!

  Ha egy igazán szórakoztató délutánra vágysz, tarts velünk Maksa Zoltán és Szép Bence Stand Up humor délutánjára 2021 október 16-án 15:00 órakor! Helyszín: Perkáta Győry-kastély díszterme (2431 Perkáta Dózsa György u. 15/A). Az előadás időtartalma 2×40 perc. Jegyek korlátozott...

2011. szeptember 12. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

2011. szeptember 10-én, szombaton délelőtt 9 órakor az Iskola tornatermében kezdetét vette a technikatörténeti kiállítás, melyet a Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet szervezett.

A megnyitón Dr. Baráth Károly köszöntötte az egybegyűlteket és köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak ezen kiállítás sikeréhez. Somogyi Balázs polgármester úr beszédében hangsúlyozta értékeink megőrzésének fontosságát és a hagyományok tiszteletét.

A kiállítás szombaton és vasárnap is nyitva állt a látogatók előtt, sokan megtekintették a régiségeket, több családi történetet hallhattunk a két napban, a rendezvény meghirdetésekor egyik hívószó a múltidézés volt, sikerült ennek szellemében tölteni ezt a két napot.

A délelőtt folyamán árusok, börzések, kínálták a portékáikat miközben a színpadon hallhattuk a Sárbogárdi Fúvószenekart, majd a Zichyújfaluból érkező mazsorett csoportok produkcióit tekinthettük meg. Ebédidőben az Adonyi Bandy Band volt felelős a remek hangulatért.

13 órakor „berúgták” a motorokat és kezdetét vette a felvonulás, a közös motorozáson túl a szervezőknek célja volt, hogy az ide érkezőknek megmutassák Perkáta nevezetességeit, értékeit. Állomásaink a temetőkápolnánál, a haranglábnál és a templomnál voltak, ezeken a helyeken történetünkről hallhattak a motorosok.

14 órakor kezdetét vette a szüreti felvonulás, a „régi lovasok” elmondása szerint Perkán az elmúlt tíz évben nem volt ilyen nagy felvonulás, száznegyven fő vett részt rajta.  A szüreti felvonulást és az esti mulatságot a Faluüzemeltetés szervezte.

Délután 16 órakor a templomkertben, a PÖPE  szervezésében kezdetét vette a Kisboldogasszony búcsú. A délutánt a Szikla Együttes nyitotta meg, majd a Szabadegyházai Citerazenekar műsorát hallhattuk. 17 órakor elkezdődött a szabadtéri szentmise. A templomkertben a programot a Baracsi táncosok zárták kiváló produkciójukkal.

A kastélykertben 20 órakor kezdtek a Kalózok zenélni, nagyon jó hangulatot csináltak, majd éjféltől egészen hajnalig, a Kanászék zenéjére mulathattak a bálozók.

Bogó Anikó

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.