• Útfelújítások és járdafelújítás kezdődött

  Útfelújítások és járdafelújítás kezdődött Perkáta Nagyközség Önkormányzata 2018-ban és 2019-ben is sikeresen pályázott a Pénzügyminisztériumhoz és a Belügyminisztériumhoz önkormányzati alapfeladatok támogatása pályázaton, amit köznapi nevén BM pályázatnak hívunk. Az...

 • Faültetés és új értéktár füzet bemutatása

  Faültetés és új értéktár füzet bemutatása Érdekes és értékes esemény került megszervezésre 2019. szeptember 20-án a Győry-kastélynál. A Perkátáért Közalapítvány támogatásának köszönhetően a kastély parkjában megtalálható fa fajtákat ültettek. A faültetés mellett...

 • FELHÍVÁS!

  FELHÍVÁS! Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a mai napon, 2019. szeptember 23-tól megkezdődtek településünkön a járda- és útfelújítási munkálatok! A munkálatok az alábbi utcákat érintik: Járdafelújítás: Szabadság tér Útfelújítás: Táncsics Mihály és Baross...

 • Megyenap Velencén

  Megyenap Velencén A mai nap zajlik Velencén a Korzón a Megyenap, amelyhez kapcsolódóan 10 órakor a díszközgyűlésen a Korzó dísztermében került sor a megyei kitüntetések átadására. Az ünnepségen Tessely Zoltán a térség országgyűlése képviselője, dr. Molnár Krisztián, a Fejér...

 • Faültetések, kastélykert, arborétum

  Faültetések, kastélykert, arborétum   A kastély főépületének felújítása után több területen cél az egykori kastélyegyüttes és park egykori méltóságának, hangulatának megőrzése. Ennek egyik része a park fáinak, növényzetének megtartása, illetve az egykori parkban található...

2011. szeptember 12. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

2011. szeptember 10-én, szombaton délelőtt 9 órakor az Iskola tornatermében kezdetét vette a technikatörténeti kiállítás, melyet a Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet szervezett.

A megnyitón Dr. Baráth Károly köszöntötte az egybegyűlteket és köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak ezen kiállítás sikeréhez. Somogyi Balázs polgármester úr beszédében hangsúlyozta értékeink megőrzésének fontosságát és a hagyományok tiszteletét.

A kiállítás szombaton és vasárnap is nyitva állt a látogatók előtt, sokan megtekintették a régiségeket, több családi történetet hallhattunk a két napban, a rendezvény meghirdetésekor egyik hívószó a múltidézés volt, sikerült ennek szellemében tölteni ezt a két napot.

A délelőtt folyamán árusok, börzések, kínálták a portékáikat miközben a színpadon hallhattuk a Sárbogárdi Fúvószenekart, majd a Zichyújfaluból érkező mazsorett csoportok produkcióit tekinthettük meg. Ebédidőben az Adonyi Bandy Band volt felelős a remek hangulatért.

13 órakor „berúgták” a motorokat és kezdetét vette a felvonulás, a közös motorozáson túl a szervezőknek célja volt, hogy az ide érkezőknek megmutassák Perkáta nevezetességeit, értékeit. Állomásaink a temetőkápolnánál, a haranglábnál és a templomnál voltak, ezeken a helyeken történetünkről hallhattak a motorosok.

14 órakor kezdetét vette a szüreti felvonulás, a „régi lovasok” elmondása szerint Perkán az elmúlt tíz évben nem volt ilyen nagy felvonulás, száznegyven fő vett részt rajta.  A szüreti felvonulást és az esti mulatságot a Faluüzemeltetés szervezte.

Délután 16 órakor a templomkertben, a PÖPE  szervezésében kezdetét vette a Kisboldogasszony búcsú. A délutánt a Szikla Együttes nyitotta meg, majd a Szabadegyházai Citerazenekar műsorát hallhattuk. 17 órakor elkezdődött a szabadtéri szentmise. A templomkertben a programot a Baracsi táncosok zárták kiváló produkciójukkal.

A kastélykertben 20 órakor kezdtek a Kalózok zenélni, nagyon jó hangulatot csináltak, majd éjféltől egészen hajnalig, a Kanászék zenéjére mulathattak a bálozók.

Bogó Anikó

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.