• MEGHÍVÓ

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2021. szeptember 28-án (kedd) 17 órától  az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: „A természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás...

 • Meghívó – Lakossági fórum ingyenes napelemrendszerekről a Sky System Kft. szervezésében.

  Sok szeretettel meghívunk mindenkit a Sky System Kft. által megrendezett lakossági fórumra, melynek témája a 100%-osan államilag finanszírozott napelemrendszerek („Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva”). A...

 • HUMORRAL TÖLTŐDJ! STAND UP COMEDY

  Felejthetetlen, szórakoztató előadás részesei lehettek szombat délután, a kastély dísztermébe látogatók. A Stand Up Comedy Humortársulat tagja, Szép Bence nyitotta meg az előadást, majd a Karinthy-gyűrűs Maksa Zoltán lépett a színpadra. Szép Bence többször fellépett már a...

 • SZOMBATI KIKAPCSOLÓDÁS! Humorral töltődj a Győry-kastélyban!

  Ha egy igazán szórakoztató délutánra vágysz, tarts velünk Maksa Zoltán és Szép Bence Stand Up humor délutánjára 2021 október 16-án 15:00 órakor! Helyszín: Perkáta Győry-kastély díszterme (2431 Perkáta Dózsa György u. 15/A). Az előadás időtartalma 2×40 perc. Jegyek korlátozott...

2011. október 23. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

2011. október 4-től 7-ig testvérvárosunk Saint-Maximin 3 fős delegációja érkezett hozzánk Laurent PARENT első alpolgármester Úr vezetésével. A csoport ajándékokat, felajánlott ruhákat és játékokat hozott Perkátára.

A delegáció tagjait Szabó József, Bogóné Plasek Krisztina és Somogyi Balázs polgármester fogadták. A csoport kedd este érkezett, szerda délelőtt Szabó Józsefnél magyar szüreten vett részt, majd este a Francia Klub és Perkáta Nagyközség Önkormányzata látta vendégül vacsorára. Csütörtökön Ébl Istvánnal és Istvánnéval Budapestre látogattak, ahol a Citadella, a Vár, a Mátyás-templom, a Halászbástya, az Opera, a Hősök tere és a Vajdahunyad Vár megtekintése fért a programba, majd pénteken reggel indultak haza. A látogatás célja az is volt, hogy a november 10–15. között Saint-Maximin-ban megrendezendő testvérvárosi szerződés aláírásához kapcsolódó perkátai kiállítások anyagát is kiszállítsák.

2011. november 10-15. között az előzőekben leírtak szerint a testvérvárosi szerződés harmadik tíz éves ciklusának aláírása fog megtörténni, amelyen Liszt Ferenc bicentenárumi koncertje (ld. Liszt 200 című cikket: Október 22-én a világban több mint tucatnyi helyen állnak majd össze zenészek, kórusok és énekes szólisták, hogy nemzetközileg ünnepelt karmesterek irányítása alatt megszólaltassák a XIX. század egyik legjelentősebb oratorikus alkotását, Liszt kései főmévét, a Krisztust. Ennek könyvben kiadott példányát vitte ajándékba Perkáta Nagyközség Önkormányzata delegációja a testvérváros Saint-Maximin-nak.) és a testvérkapcsolatról szóló kiállítások is szerepelnek a programban.

Perkáta Nagyközség Önkormányzata 3 kiállítást szervez Saint-Maximin-ban. Egyrészt a Falumúzeum kiállítási anyaga kerül kiállításra, másrészt „A Perkáta grófjai. A Győry-család.” című Perkátán és Dunaújvárosban bemutatott anyag is. Harmadrészt a Magyar Kormány kölcsönadta Perkáta Nagyközség Önkormányzatának az Európai Uniós Elnökség idejére készített, Brüsszelben az Európai Parlament épületében is kiállított, jelenleg pedig Szófiában levő Együttlét. Hagyományos kultúrák együttélése a Kárpát-medencében. című kiállítást .

http://www.egyuttlet.eu

Emellett bor-, pálinka- és mézkóstolás szervez Perkáta. A delegációban a testvérkapcsolat elmúlt 20-30 évét megjelenítő perkátai személyek családok utaznak ki, az aláírásban részt vevő önkormányzati vezetők mellett.

2011. október 15-én találkozott megbeszélésre Somogyi Balázs polgármester, Ébl István (mint a francia kapcsolat perkátai alapítója) és vezetősége (Nagy Rita, Varga József és Bogóné Plasek Krisztina) a perkátai francia kapcsolat jövőbeni lehetőségeiről. Ezen a megbeszélésen Somogyi Balázs és Ébl István felvetette a perkátai francia kapcsolat irányítására létrehozandó Perkáta – Saint-Maximin Baráti Egyesület alapítását, amely egyesítené az önkormányzat és a „Francia Klub” erejét és amely szimbolikus üzenet lenne a 20 éves hivatalos Perkáta – Saint-Maximin testvérvárosi kapcsolatban.

A „Francia Klub” vezetői a klub ülésre hívták meg Somogyi Balázst, amely október 21-én este meg is történt. A „Francia Klub” a Függetlenek Perkátáért Egyesület ülésével közösen tartott programján számos kérdést tett fel a polgármesternek az egyesület alapításával és francia kapcsolat jövőjével kapcsolatban. Illetve meghívott vendégként voltak jelen a Perkáta-Kisbács Baráti Egyesület vezetői is, Siba Árpádné elnök és Molnárné Horváth Zsuzsanna titkár is, akik a kisbácsi testvérkapcsolat és az egyesület munkájáról számoltak be. A klubülés hamarosan döntést fog hozni.

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.