• Fogadj örökbe egy padot!

  Fogadj örökbe egy padot! Nagyközségünk Képviselő-testülete közös munkában kéri a településen élők segítségét. Közterületeink elhasználódott padjainak megújításában bárki részt vehet magánszemélyként, vállalkozóként vagy civil szervezetként. Részletek a kiírásban.

 • Áramszünet értesítő

  Áramszünet értesítő   Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. március 2-án várhatóan 9- 15 óráig áramszünet lesz. Az áramszünet oka: közcélú hálózat részét képző föld feletti tartószerkezet betonozása. 9-15 óráig Érintett utcák, szakaszok: Zrínyi Miklós utca Arany Jánosutca Akácfa...

 • Köszönet véradásért

  Köszönet véradásért Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik 2021. február 18-án részt vettek  a perkátai véradáson. A járványügyi helyzet ellenére is, nagyon szépen teljesített Perkáta ismét! 43 fő jelentkezett véradásra. Előtte napokban többen telefonáltak, hogy sajnos...

 • Álláshirdetés – Óvodapedagógus

  Perkátai Általános Művelődési Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Perkátai Szivárvány Óvoda óvodapedagógus munkakör betöltésére. További információ a linkre kattintva: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=ujne6udme6

 • „Régi dunapentelei történetek” IV. kötetetének ajánlása a Magyar Próza Napja jegyében! „Penteléről, nem csak penteleieknek!”

  „Régi dunapentelei történetek” IV. kötetetének ajánlása a Magyar Próza Napja jegyében! „Penteléről, nem csak penteleieknek!” Schlitterné Nyuli Anna gyönyörű kézírásában hagyta örökül a régi Dunapenteléről szóló gyermekkori élményeit, emlékeit, és az idősek által...

2012. február 24. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Lovas hírek

 

Az idei évben, lovassportban, fogathajtóink versenyeztek először. A 2012-es év jól kezdődött a Perkáta SE fiatal versenyzőinek. A megmérettetésről így nyilatkozott a hajtó, ifj. Horváth Árpád: „Stabil teljesítményt sikerült nyújtanunk az egész nap folyamán. Mind a két fordulóban a 2. helyet sikerült megszereznünk 20 induló közül. Mind a két ló, Bongó és Bessy, valamint Dózsa Tamás segédhajtó is remek teljesítményt nyújtottak. A mai napon a szerencse is a mi csapatunkat erősítette, a 3. helyezettet 44 századmásodperccel sikerült megelőznünk. A jövő héten megkezdjük a felkészülést a következő fordulóra. A február 18-i versenyen is szeretnénk ugyanilyen szép eredményt elérni. Ezúton is köszönetemet fejezem ki mindazon csapattagoknak és szurkolóknak, akik elkísértek és hozzásegítettek minket ehhez a szép eredményhez. Nélkülük nem sikerült volna! Nagyon jó érzés volt tudni és érezni azt, hogy sokan szorítanak és szurkolnak értünk!”  Az év második versenye is sikerült! Igaz, ezen a napon kevés induló volt, melynek oka a rossz időjárásban keresendő. Sokan nem mertek nekivágni az útnak, illetve a havazások miatt nem tudtak megfelelően felkészülni. A perkátai csapat ennek ellenére részt vett a fordulón, és szépen teljesített. A Székesfehérvár Téli Fedeles Fogathajtó Bajnokságnak 3 fordulója volt. (Az 1. forduló 2011. november 26-án.) A 3 forduló eredményeit összesítették. A régiók – Debrecen, Kisbér, Miskolc-Szirmabesenyő, Székesfehérvár, Újhartyán – legjobbjai részt vehetnek az Országos Fedeles Bajnokság Döntőjén. A székesfehérvári versenysorozatban Perkáta csapata a 3 forduló eredményei alapján, összetettben, az előkelő 3. helyen végzett, ezzel jogot szerzett a döntőn való induláshoz, mely 2012. március 24-én, Újhartyánban kerül megrendezésre.

Január 21. – Székesfehérvár: fedeles fogathajtó verseny, 2. forduló

ifj. Horváth Árpád-Dózsa Tamás – Bongó-Bessy, A+B kategória (20 induló): helyosztó  hibátlan, 2. hely, 2. „kör” hibátlan, 2. hely. (A helyosztó eredménye csak a 2. „kör” indulási sorrendjét határozza meg, a végeredményt a 2. „kör” teljesítménye alapján hirdetik ki.)

Február 18. – Székesfehérvár: fedeles fogathajtó verseny, 3. forduló

ifj. Horváth Árpád-Dózsa Tamás – Bongó-Bessy, A+B kategória (5 induló): helyosztó 1 verőhiba, 2. hely, 2. „kör” hibátlan, 3. hely.

 

Orbán Brigitta

kategóriák: Ajánló, Perkáta SE

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.