• Kreatív ajándékötletek karácsonyra! Alkossunk együtt!

    Ne hagyják ki ezt a lehetőséget! 2021. december 4-én, szombaton, délelőtt 10 órakor Adventi kézműves műhelybe hívjuk az érdeklődő felnőtteket, gyermekeket, és a családokat! A foglalkozást Zám Judit és Zám Anikó hobbiművészek vezetik. A foglalkozás ingyenes! Anyagokat és eszközöket...

  • Meghívó

    Szeretettel várunk minden érdeklődőt a II. adventi hétvége alkalmából! December 5. vasárnap! A nap folyamán 14 órától vásározókkal is megtelik az előkert! Lesz: - kürtöskalács, - lángos, - amerikai minifánk, - forralt bor! Találkozhatsz kézműves árusokkal! Ott lesz az óvoda...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Meghívó Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2021. december 01-jén 17 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe.

2012. február 24. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Lovas hírek

 

Az idei évben, lovassportban, fogathajtóink versenyeztek először. A 2012-es év jól kezdődött a Perkáta SE fiatal versenyzőinek. A megmérettetésről így nyilatkozott a hajtó, ifj. Horváth Árpád: „Stabil teljesítményt sikerült nyújtanunk az egész nap folyamán. Mind a két fordulóban a 2. helyet sikerült megszereznünk 20 induló közül. Mind a két ló, Bongó és Bessy, valamint Dózsa Tamás segédhajtó is remek teljesítményt nyújtottak. A mai napon a szerencse is a mi csapatunkat erősítette, a 3. helyezettet 44 századmásodperccel sikerült megelőznünk. A jövő héten megkezdjük a felkészülést a következő fordulóra. A február 18-i versenyen is szeretnénk ugyanilyen szép eredményt elérni. Ezúton is köszönetemet fejezem ki mindazon csapattagoknak és szurkolóknak, akik elkísértek és hozzásegítettek minket ehhez a szép eredményhez. Nélkülük nem sikerült volna! Nagyon jó érzés volt tudni és érezni azt, hogy sokan szorítanak és szurkolnak értünk!”  Az év második versenye is sikerült! Igaz, ezen a napon kevés induló volt, melynek oka a rossz időjárásban keresendő. Sokan nem mertek nekivágni az útnak, illetve a havazások miatt nem tudtak megfelelően felkészülni. A perkátai csapat ennek ellenére részt vett a fordulón, és szépen teljesített. A Székesfehérvár Téli Fedeles Fogathajtó Bajnokságnak 3 fordulója volt. (Az 1. forduló 2011. november 26-án.) A 3 forduló eredményeit összesítették. A régiók – Debrecen, Kisbér, Miskolc-Szirmabesenyő, Székesfehérvár, Újhartyán – legjobbjai részt vehetnek az Országos Fedeles Bajnokság Döntőjén. A székesfehérvári versenysorozatban Perkáta csapata a 3 forduló eredményei alapján, összetettben, az előkelő 3. helyen végzett, ezzel jogot szerzett a döntőn való induláshoz, mely 2012. március 24-én, Újhartyánban kerül megrendezésre.

Január 21. – Székesfehérvár: fedeles fogathajtó verseny, 2. forduló

ifj. Horváth Árpád-Dózsa Tamás – Bongó-Bessy, A+B kategória (20 induló): helyosztó  hibátlan, 2. hely, 2. „kör” hibátlan, 2. hely. (A helyosztó eredménye csak a 2. „kör” indulási sorrendjét határozza meg, a végeredményt a 2. „kör” teljesítménye alapján hirdetik ki.)

Február 18. – Székesfehérvár: fedeles fogathajtó verseny, 3. forduló

ifj. Horváth Árpád-Dózsa Tamás – Bongó-Bessy, A+B kategória (5 induló): helyosztó 1 verőhiba, 2. hely, 2. „kör” hibátlan, 3. hely.

 

Orbán Brigitta

kategóriák: Ajánló, Perkáta SE

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.