• Kreatív ajándékötletek karácsonyra! Alkossunk együtt!

    Ne hagyják ki ezt a lehetőséget! 2021. december 4-én, szombaton, délelőtt 10 órakor Adventi kézműves műhelybe hívjuk az érdeklődő felnőtteket, gyermekeket, és a családokat! A foglalkozást Zám Judit és Zám Anikó hobbiművészek vezetik. A foglalkozás ingyenes! Anyagokat és eszközöket...

  • Meghívó

    Szeretettel várunk minden érdeklődőt a II. adventi hétvége alkalmából! December 5. vasárnap! A nap folyamán 14 órától vásározókkal is megtelik az előkert! Lesz: - kürtöskalács, - lángos, - amerikai minifánk, - forralt bor! Találkozhatsz kézműves árusokkal! Ott lesz az óvoda...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Meghívó Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2021. december 01-jén 17 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe.

2012. február 16. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Újabb viszontagságos este és nap

A tegnap napon (2012. február 15-én) este 7 óra körül a frissen leesett hó komoly gondokat okozott a Perkátán keresztülmenő közlekedésben. A gyorsan lefagyott csapadék jégpályává tette a 62-es utat. Itt több kamion mentése történt meg az este folyamán a Rendőrség és a Faluüzemeltetés irányításával, illetve Sarok Mihály segítségével. Az út kezelése is hamarosan megtörtént a Magyar Közút gépei és perkátai traktor munkája által, így 9 órára járhatóvá váltak az utak.
A mai reggelre pedig az erős szél miatt már a hófúvások okoztak újabb gondot. A falun belüli területeken a szélvé

dettség miatt csak néhány helyen volt észrevehető a hófúvás, például a Damjanich utcában vagy a Laposon. A mai napon köszönjük a helyi gazdáknak a hókotrásban végzett segítséget, Móldicz Györgynek, Makai Gábornak és Horváth Árpádnak.
A külterületeken viszont komoly fennakadások vannak jelenleg is, a 62-es úton mind Dunaújváros felé, mind Székesfehérvár felé nehéz a közlekedés, komoly hóakadályok vannak, míg a Perkáta-Adony, 6208-as számú összekötő úton a délelőtti órákban már a Tűzoltóságnak kellett mentenie az elakadt vagy árokba csúszott autósokat.

Délelőtt 10 órától az adonyi út már le lett zárva, amely lezárást a Perkátai Polgárőr Közhasznú Egyesület polgárőrei végezték-végzik, közösen a perkátai rendőrökkel. Köszönjük az áldozatkész munkát!

Az adonyi út mellett jelenleg a Szabadegyháza-Adony (6209-es, ,,cikolai”) út is le van zárva, és a nap további részében is erős hófúvások várhatók. A mostani időpontra a hófúvások kapcsán narancssárga riasztás van érvényben Fejér megyében, de a holnapi napon is sárga riasztás van előrejelezve, így kérünk mindenkit az óvatos közlekedésre, és még inkább arra, hogy tájékozódjon, mielőtt utazását megteszi.

Somogyi Balázs

2012. február 16. 15 óra 15 perc

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.