• Pünkösdi adományosztás

  Pünkösdi adományosztás Virág Györgyné alapítványi kuratóriumi elnök tájékoztatása szerint Katolikus egyházközség Kisboldogasszony Alapítványa és Karitász csoportja élelmiszercsomagot adott 80 rászorulónak vagy családnak ma délelőtt a templomnál, ezzel is próbálva segíteni...

 • Huaxiang adományának második része

  Tegnap délután érkezett meg Huaxiang adományának második része, amely a higanyos lázmérőket és fertőtlenítőt tartalmazza. Nagyon köszönjük kínai barátainknak az adományt! Ahogy jeleztem több alkalommal a higanyos lázmérőket perkátai családoknak fogjuk adni. Míg a fertőtlenítő...

 • Méz felajánlás

  A járványhelyzetben történt szervezési kérdésekben ezen a héten már újra megnyitottak az óvodák országszerte, így a perkátai óvoda is, ahová a héten minden nap nagyságrendileg 50 gyermeket hoztak a szüleik. A nyitás okán Cruceru Emilian Mircea perkátai méhész – aki már nem...

 • Meghívó – “Trianon 100″

  Meghívó A Perkátai Általános Művelődési Központ által, a Trianoni Békediktátum aláírásának 100 éves évfordulójára megrendezett szabadtéri megemlékezésre és a “Trianon 100″ című kiállítás megnyitójára. Helyszín: a Győry Kastély előparkja, 2020. június 4....

 • Közlemény – Nemzeti Összetartozás Napja

  Közlemény – Nemzeti Összetartozás Napja A Perkátai Általános Művelődési Központ és a 42. Állomás! Kulturális Egyesület szervezésében 2020. június 4-én 16 óra 30 perckor, a Győry-kastély kertjében emlékeznek meg a trianon békeszerződés aláírásának 100. évfordulójára. A...

2012. július 25. Szerző: perkata.hu 2 hozzászólás

Bicska Fesztivál

2012. július 27-én pénteken 17 órakor a Széchenyi Programiroda gazdaságfejlesztési előadója, Soponyai László turisztikai pályázatokat bemutató előadásával kezdetét vette a Bicska Fesztivál.

A színpadi program a Tihanyi Vándorszínpad, Éljen a Magyar! című felemelő előadásával vette kezdetét.

Hat kiváló színész, énekes előadásában hallhattuk a leggyönyörűbb magyar dalokat, nótákat.

22 órakor elkezdődött a bál, melyen a helyi fellépők Rádi Laci és a 3ÁSZ szolgáltatta a zenét, biztosította a jó hangulatot.

Július 28-án szombaton 10 órától Perkátai  bicskák, kések és vágóeszközök című kiállítást tekinthették meg az érdeklődők. A kiállítást a Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet rendezte be, köszönet érte.

A nap folyamán a bicska kiállítás mellett „A víz védelme” kiállítást is megtekinthették az érdeklődők az iskola tornatermében. A tornateremben francia, magyar, portugál és mali gyermekek munkái kerülnek kiállításra.

10.15-től egy szakmai előadáson vehettek részt az ide látogatók, melyet a Schalbert Kisapostag Településfejlesztési Alapítvány képviselője Kutrovácz Réka tartott. Az előadása címe, Település és turizmusfejlesztés Kisapostagon, de az előadó a Duna Településszövetség munkájára is kitért előadásában.

10 órától a gyerekek különböző kézműves foglalkozásokon vehettek részt, arcfestéssel, tetkózással és gyermekvirtussal várták őket a Hunyadi Mátyás Általános Iskola pedagógusai. Köszönet érte Vátkainé Boda Ildikónak, Horváthné Fischer Katalinnak, Jákliné Perei Erikának, Denke Antalnénak, Tóth Ferencnének és Siposné Nagy Krisztinának.

Szintén 10 órától elkezdődött a sakk verseny 14 fő részvételével. 1. helyen Jánoshalmi Attila, 2. helyen Csordás Péter –a verseny szervezője- és 3. helyen Kiss János végzett. Gratulálunk a helyezetteknek !

13 órától Budai Pál az MTTOSZ elnöke tartott szakmai előadást, a szövetséget és a versenysorozatot mutatta be, kitért a versenysorozat turisztikai és közösségformáló hatására is.

14 órakor kezdetét vette a Kárpát-medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedője – Fejér megyei döntője, melyen Bölcske és Perkáta csapata mérte össze erejét. A verseny jó hangulatban telt, a perkátai csapat győzelmével zárult. A legerősebb női versenyző Mosonyiné Szilágyi Csilla, a legerősebb férfi pedig Hegedűs Alex lett. Gratulálunk nekik! A csapat továbbjutott az országos döntőre, mely 2012. augusztus 17-19-én lesz, Jászdózsán.

Dr. Viski Máriának ezúton is szeretnék köszönetet mondani, hogy a hétvégén, illetve a verseny idején orvosi ügyeletet vállalt.

17.40 perckor a Rozmaring Énekkartól vidám, lendületes dalokat hallhattunk köszönjük nekik a szereplést és köszönjük Czinger Imrénének a felkészítést.

A martonvásári Százszorszép Táncegyüttes 18 órakor lépett színpadra, kiváló táncösszeállítást láthattunk tőlük. A martonvásári táncosok után  Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjai cselszton produkcióját tekinthettük meg, felkészítő tanáruknak Hegedűs Gabriellának és a diákoknak köszönjük a produkciót.

19.15 perckor Vátkai Zoltán töréstechnikai bemutatóját láthattuk, melyen Vátkai Zsombor és Sulák Péter önvédelmi gyakorlatokat mutatott be.

Az esti színpadi program Takács Nikolasz fellépésével kezdődött, majd a Back to Black  másfél órás műsora következett és a Retro Disco előtt Szirota Jennifert hallhattuk.

A rendezvény megvalósításában a következő szervezetek vettek részt:

Perkáta Nagyközség Önkormányzata, Perkáta-Nagykarácsony-Aba ÁMK, Perkáta SE, Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet, Perkátai Polgárőrség Közhasznú Egyesület, Perkátai Nyugdíjasok Baráti Köre, MTTOSZ, Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület, Nemzeti Kulturális Alap (www.nka.hu)

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap és a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület támogatásával valósult meg.

 

 

 

Köszönjük nekik a segítséget!

Bogó Anikó

A fotókat az ÁMK munkatársai és Papp Péter készítették:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kategóriák: Ajánló

2 hozzászólás

 1. Tdha szerint:

  Egyetlen észrevétel a sakkversennyel kapcsolatban: az eredményhírdetésen nem voltam jelen, azonban a harmadik helyezett Kis József lett, Kovács Tamás Imre a 4. helyen végzett. Kérem, amennyiben elírás történt korrigálják a cikket, ellenkező esetben töröljék hozzászólásom.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.