• Álláshirdetés

    Perkátai Általános Művelődési Központ                               a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Perkátai Szivárvány Óvoda óvodapedagógus munkakör betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony...

  • A Magyar Kultúra Napjára emlékeztünk Perkátán!

    Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. 1989-ben született meg az a törvény, amely először mondta ki, hogy Kölcsey Ferenc Himnusza a magyar nemzet szimbóluma, s ettől az időtől fogva január 22-e a Magyar Kultúra Napja. Ezen a napon az ország számos településén,...

  • Alpolgármesteri beszámoló

    Tisztelt Lakosság!   Környezetünk védelme, ápolása messzemenőkig fontos feladatunk, hiszen ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy gyermekeinkre egy élhető települést hagyjunk. Ebben a feladatban a fáknak kiemelt szerepe van, hiszen mind a levegő minőségére, mind a talaj állapotára,...

2012. szeptember 13. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Lovas hírek

Augusztus hónapban díjugratásban, fogathajtásban és gyermekversenyen képviseltük a Perkáta SE-t. Megint sikerült dobogós helyezéseket is elérnünk. Gyermekversenyen Horváth Fanni Bokrétával, élete első díjugrató versenyszámában indult, és a mezőny legjobbjának ítélte meg a versenybíróság, így ő kapta a legmagasabb stíluspontot, egyben ezzel megszerezte az 1. helyezést. Díjugratásban a 2. helyezést „béreltük ki”, Gubicza Anett Bokros Boncával, Rosta Renáta Fannival, én (Orbán Brigitta) pedig Cassiopeiával, természetesen különböző versenyszámokban, amelyekben a hibátlanság és az idő számított. Fogathajtásban a Horváth team, kemény küzdelemmel, a bronz medált szerezte meg a háromnapos verseny maraton napján, ahol népes szurkolótábor kísérte akadályról akadályra a csapatot. Ezzel a versennyel lezárult a Dél-Dunántúli régióban a minősítő versenysorozat, ahol összesítve a 4 fordulót, a Perkáta SE csapata a 4. helyen fejezte be, ezzel jogot szereztek a B kategóriás Országos Bajnokságon való részvételre.

A versenyek mellett jutott idő kikapcsolódásra, és községi rendezvényeken való részvételre is. Augusztus 15-én az Adonyi Kistérségi Szociális Központ szervezésében perkátai gyermekeket lovagoltattam Áldott Napsugár segítségével, Szilajon és Fridán. Jó volt látni a lovak hátán a sok mosolygós arcú gyermeket. Augusztus 20-án Horváth István (Peha) vezetésével, perkátai lovasok jártuk községünk utcáit, kínálva a felszeletelt, megszentelt kenyeret. Augusztus 25-én Gecseg János szervezett egy lovastúrát a perkátai lovasok számára. Az úti célunk Nagylók volt. 11 fővel indultunk neki az útnak, melyen nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük a kitűnő szervezést és a finom ebédet. Szeptember 8-án a községi szüreti felvonuláson vettünk részt (perkátai lovasok) a környezőbeli települések lovasaival együtt.

Augusztus 4. – Székesfehérvár: díjugrató verseny

Orbán Brigitta – Cassiopeia, B/0 „90 cm-es” kategória (25 induló): mindkét fázis hibátlan, 2. hely.

Gubicza Anett – Bokros Bonca, Aranyos kupa „110 cm-es” kategória (8 induló): 2 hibapont, 2. hely. Ezzel 36 minősítő pontot, és 5 Aranyos kupa pontot szerzett.

Augusztus 10-11-12. – Balatonlelle: Országos B kategóriás minősítő fogathajtó verseny; Dél-Dunántúli Régiós Bajnokság IV. forduló

Horváth Árpád-ifj.Horváth Árpád – Bessy-Pluto Füles-Pluto Pandúr, kettesfogathajtás (47 induló): díjhajtás 27. hely, maraton 3. hely, akadályhajtás 5. hely. A három nap összesített eredménye alapján a 16. helyen végeztek.

Augusztus 12. – Hantos: díjugrató verseny, megyei bajnoki 4. forduló

Rosta Renáta – Fanni, B/2ifi „110 cm-es” kategória (11 induló): hibátlan, 7 stíluspont, 4. hely.

Rosta Renáta – Fanni, B/3ifi „120 cm-es” kategória (2 induló): 20 hibapont, 2. hely.

Augusztus 12. – Páty: gyermekverseny

Horváth Fanni – Bokréta, díjugratás, kezdő lovas „70 cm-es” kategória (15 induló): hibátlan, 7.4 stíluspont, 1. hely.

Augusztus 17. – Tamási: díjugrató verseny

Gubicza Anett – Bokros Bonca, Kiskör „120 cm-es” kategória (40 induló): 4 hibapont, 26. hely.

Augusztus 18. – Tamási: díjugrató verseny

Gubicza Anett – Bokros Bonca, Kis kör „120 cm-es” kategória (36 induló): mindkét fázis hibátlan, 8. hely. Ezzel 108 minősítő pontot szerzett.

Augusztus 19. – Tamási: C kategóriás fogathajtó verseny

ifj.Horváth Árpád-Dózsa Tamás – Pluto Füles-Szenyor, kombinált akadályhajtás kategória (7 induló): 6. hely.

Augusztus 31. – Budapest, Nemzeti Lovarda: Díjugrató Magyar Bajnokság

Gubicza Anett – Bokros Bonca, Amatőr OB elődöntő 120 cm (48 induló): A lovast lóról esés miatt ki kellett zárni.

 

Orbán Brigitta

kategóriák: Eseménynaptár

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.