• MEGHÍVÓ

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2022. május 25-én (szerda) 16.30 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: 1. Beszámoló a Háziorvosi Szolgáltató 2021. évben végzett munkájáról 2....

 • Szakértői konferencia a Győry-kastélyban

  2022. május 18-án Perkáta adott otthont egy Konferenciának, melyen oktatási szakértők vettek részt. A Programon Kundakker Ferencné a KÖSZOE Fejér megyei elnöke köszöntötte a résztvevőket és vázolta a délután folyamán megtartott előadások témáját. Az aktuális feladatokról,...

 • Aszfaltozás miatt 36 órás útlezárás lesz a Sport utca érintett szakaszán

  Tisztelt lakosok! Az aszfaltozási munkák miatt a Sport utca érintett szakaszán péntek (05.20) reggel 6 órától szombat (05.21) 18 óráig útlezárás lesz. A Dózsa György utca felőli résznél , az Alkotmány és a Baross utca felől útlezáró táblák és szalag is jelzi majd ezt. Kérjük...

 • Kamarai választás

  KAMARAI VÁLASZTÁS 2022.05.20-án.  

 • Kukák ürítése 2022. 05.19-én a Deák Ferenc utcában, az aszfaltozás ideje alatt

  Tisztelt lakosok! A Vertikál Zrt 2022. május 19-én – a településen – a kukák ürítését, a Deák Ferenc utcában kezdi. A szolgáltatóval az egyeztetés megtörtént. Kérem a Deák Ferenc utcai lakókat, hogy a kukákat legkésőbb reggel fél 7-re helyezzék ki lakóhelyük elé. Köszönettel, Oláh...

2013. január 18. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

2013.ÉVBEN SZERVEZETT AKCIÓT HIRDETTÜNK A SZÍVINFARKTUS ÉS A BÉLRÁK  ELLEN!

Mint tudja, mindkét betegség igazán csak panaszmentes állapotban észlelve gyógyítható, éppen ezért van szükség a szűrővizsgálatokra.

SZAKMAI INDOK: Magyarországon évente 70.000 ember hal meg szívinfarktusban, 8000 ember bélrákban. Ennek oka az, hogy a fenti betegségek igazán csak panaszmentes állapotban észlelve gyógyíthatók. Panaszmentes állapotban ezt a két vizsgálatot csak mi végezzük. Mindkét betegség egy hosszú folyamat utolsó fázisa, csakhogy az emberi szervezet jelzőrendszere a rákos daganatok és a szívérrendszeri megbetegedések esetén hibásan működik, vagy későn jelez vagy egyáltalán nem, ezért ér váratlanul minket a tragédia.

A vizsgálat díja Egészségpénztár felé elszámolható! / kivétel: OTP /

A VIZSGÁLAT HELYE ÉS IDEJE:

DODO BT.                                                                ADONY, RÁKÓCZI U.17.

2013. JANUÁR 24. CSÜTÖRTÖK                                     8-17.00-IG

ELŐZETES BEJELENTKEZÉSEKET A 06/30/5184-700 TELEFONSZÁMRA KÉREM!

A vizsgálatok negyedóránként történnek, erről orvosi lelet készül, egy példányt továbbítunk a háziorvosnak.

Ez egy 15 perces vizsgálat arteriográf készülékkel.

Nem kell sorban állni se  várakozni, időpontra bejelentkezés sorrendjében zajlik a vizsgálat.

AZ ÉRSZŰKÜLET KIALAKULÁSÁT A KÖVETKEZŐ TÉNYEZŐK NAGYBAN ELŐSEGÍTIK: dohányzás, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, cukorbetegség,  túlsúly, mozgáshiány és mozgásszegény életmód, folyamatos stressz és kisebb mértékben egyes genetikai faktorok.

TÜNETEI: erős fejfájás, hányinger, hányás, szédülés, féloldali érzékzavar, érzékkiesés, beszédzavar, látáskárosodás, pupillatágulás, alvászavar, zsibbadás, hideg kezek és lábak.

AZ ÉRSZŰKÜLET LEGGYAKORIBB OKA az érelmeszesedés, melyet az erek falán lerakodó káros, zsírtartalmú anyagok okoznak. Emiatt az érfalak megvastagodnak, rugalmatlanná válnak és elmeszesednek. Ez egy hosszantartó folyamat és az idősödés is szerepet játszik benne. Az érelmeszesedés által okozott érszűkület érintheti az agyat, a szívet, a vesét, a végtagokat. A érszűkülettől szenvedőknél megnő a szívinfarktus vagy a stroke (szélütés) kockázata. Az érelmeszesedés a láb verőereiben a leggyakoribb.

ARTERIOGRÁF: ifj Béres József és Illyés professzor találmánya.

A vizsgálatok nyugalmi fekvő állapotban történnek, a jobb karra egy mandzsettát teszünk és a computer elkezd dolgozni,amely az egész test érhálózatát átvizsgálja. Kimutatja az érelmeszesedést az érszűkületet ill. annak mértékét és a hajszálerek árjárhatóságát is.

Az eredményesség érdekében a vizsgálatot megelőző 3 órában ne gyújtson rá, ne fogyasszon szénsavas és koffeint tartalmazó italokat /kávét, fekete teát, stb / és előző nap bő folyadék bevitele szükséges /szénsavmentes és legalább másfél liter/.

MEGELŐZHETŐ AZ AGYVÉRZÉS, A SZÍVINFARKTUS AMIT UGYE A SZERVEZET NEM JELEZ ELŐRE ÉS KOROSZTÁLYTÓL FÜGGETLENÜL KIALAKULHAT.

GYOMOR-ÉS BÉLDAGANATSZŰRÉS:

Két ok miatt fontos!. Az első az, hogy a béldaganatok legtöbbször igen hosszú idő, akár 10-15 év alatt fejlődnek ki. Tehát sok idő van arra, hogy korai stádiumban, sőt akár még a daganatfejlődés jóindulatú időszakában észleljük a béldaganatot.
A másik ok, ami a szűrést fontossá teszi, hogy az elég korán felfedezett daganat csaknem mindig meggyógyítható. Ez a gyógyítás lehet műtéti kezelés, de nagyon gyakran még műtétet sem igényel.

A vizsgálat menete: a vizsgálat helyszínén mindenki kap egy csomagot, amibe otthon kell beletenni a székletmintát és 2 héten belül a megadott postacímre kell elküldeni. Azt nézik meg benne, hogy tartalmaz-e székletvért és daganatos elváltozásokat. Amennyiben pozitív az eredmény telefonon történik, erről az értesítés!

A  KÉT VIZSGÁLAT ÁRA 1 FŐRE: 3.500 FT   7.500  FT HELYETT MOST AKCIÓBAN!

Érhálózatvizsgálat : 2500,- Ft
Gyomor és bélrákszűrés : 2400,- Ft
Érhálózatvizsgálat + gyomor -és bélrákszűrés : 3500,-Ft

CSONTSŰRŰSÉG VIZSGÁLATRA IS LEHETŐSÉG VAN A HELYSZÍNEN MELYNEK ÁRA 3.500,-FT

A RIZIKÓTÉNYEZŐK KÖZÜL A CSONTÉPÍTŐ SEJTEK ÉLETTANI INGERÉNEK ELMARADÁSA MIATT A MOZGÁSSZEGÉNY ÉLETMÓDOT ÉS AZ ÜLŐ MUNKAVÉGZÉST FELTÉTLENÜL KI KELL EMELNÜNK. EMELLETT A NEM MEGFELELŐ TÁPLÁLKOZÁS, A FEHÉRJE ÉS KALCIUMSZEGÉNY ÉTREND, A D-VITAMIN ÉS A NAPSUGÁRZÁS HIÁNYA, AZ EGÉSZSÉGTELEN MÉRTÉKŰ ALKOHOLFOGYASZTÁS, A DOHÁNYZÁS, A TÚLZOTT KÁVÉ- ÉS KÓLAFOGYASZTÁS ÉS BIZONYOS GYÓGYSZEREK RENDSZERES SZEDÉSE MIND-MIND HOZZÁJÁRULHATNAK A CSONTRITKULÁS KIALAKULÁSÁHOZ, AKÁR MÁR 25-45 ÉVES KORBAN IS.

A CSONTTÖMEG-MÉRÉSSEL VÉGZETT SZŰRÉSSEL MÁR AKKOR FEL LEHET FEDEZNI A KÖZELGŐ BAJT, AMIKOR AZ KOMOLY PANASZOKAT MÉG NEM OKOZ, ÍGY AZ IDEJÉBEN MEGKEZDETT KEZELÉS A SÚLYOS PANASZOK KIALAKULÁSÁNAK MEGELŐZÉSÉT SZOLGÁLJA.

kategóriák: Eseménynaptár

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.