• 2020 advent első vasárnapja

  2020 advent első vasárnapja A perkátai római katolikus templomban, a reggeli szentmisén Győri Balázs István atya meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját. „Milyen nagy készülődés előzi meg utazásainkat: útlevél, pénz, csomagok, térkép… Advent arra emlékeztet, hogy...

 • Online kulturális közösségi tér

  Online kulturális közösségi tér A Győry-kastélyban az eddig megszokott közművelődési forma ugyan átmenetileg szünetel, de ezzel egy időben megszületett egy új online közösségi tér is. A könyvtárunk facebook oldalán is segítjük a művelődési egységeink programjainak megosztását,...

 • Tedd Szebbé csoport adventi díszítése

    Tedd Szebbé csoport adventi díszítése Perkátán. Fotók: Szentes Kitti  

 • VÉRADÁS

  VÉRADÁS 2020.november 26-án 13.30-17 óráig véradás lesz Perkátán az ORVOSI RENDELŐBEN. Tudja Ön? A gyógyításhoz nélkülözhetetlen vér semmi mással nem pótolható! Aki egészséges, az adhat vért! ( 18-65 éves korban ) Magyarországon évente 500.000 Egység vér szükséges a betegellátás...

2013. december 3. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Aki vért ad, életet ad…

…szól a mondás, de igazán csak akkor értjük meg , amikor mi magunk is bajba kerülünk vagy valamelyik családtagunknak van rá szüksége.

A vért mesterséges úton nem lehet előállítani, ezért oly nagy kincs amit a véradások során összegyűjtenek! Perkátán évente három alkalommal van szervezett véradás, egyre többen jelentkeznek véradásra, legutóbb hatvanan voltak a Művelődési házban.

A véradók napja alkalmából 2013.november 22-én ünnepséget tartott a Vöröskereszt Dunaújvárosi szervezete, Dunaújvárosban, és köszöntötték a sokszoros véradókat.

Perkátáról hárman voltak ötvenszeres véradók idén:  Böjthi György, Koncz Tibor és László Imréné.

Köszönet illeti őket önzetlenségükért!

Köszönöm mindenkinek, aki jön a véradásokra és vért ad! Vannak rendszeresen visszajáró véradóink, és mindig vannak, akik első alkalommal bátorkodnak vért adni.

Remélem legközelebb még többen leszünk!

Bogóné Plasek Krisztina

vér1

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.