2015. január 12. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

2,5 millió forintos szintig iparűzési adómentességet vezetett be

az önkormányzat a helyi kisvállalkozások támogatására

 Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének ,,a helyi adókról” szóló 20/2007. (XI.30.) rendeletének 2014. november 27-i módosításával a 2015. adóévtől iparűzési adó mentességet biztosít önkormányzatunk azon perkátai vállalkozók, vállalkozások számára, amelyek vállalkozási szintű adóalapja nem haladja meg a 2,5 millió forintot. Ezzel a jogszabály adta legnagyobb kedvezményt tudjuk biztosítani ezen a területen a helyi vállalkozóinknak.

A következőkben a polgármesteri hivatalunk adócsoportja által információkat olvashatják a változással kapcsolatban, illetve amennyiben a témával kapcsolatban bármilyen kérdésük van, nyugodtan forduljanak hozzájuk.

Továbbra is kell bevallást készíteni minden év május 31-ig, melyben külön sorban lehet majd nyilatkozni, hogy adómentességet kér az adott vállalkozó.

Azon vállalkozó, vállalkozás amelynek a 2015. évben a mentesség miatt a tényleges iparűzési adója 0 Ft lesz, 2015. március 15-ig helyi iparűzési adóelőleg módosítási kérelem beadásával kérheti a márciusi előleg csökkentését.

Az adóelőleg módosítási kérelem a Polgármesteri Hivatal Adócsoportjánál kérhető és a www.perkata.hu/onkormanyzat/nyomtatvanyok/ honlapról letölthető.

Perkáta, 2015. január 12.

Somogyi Balázs

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.