2015. február 26. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

FELHÍVÁS

Tisztelt Ebtulajdonosok!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ (1) bekezdése alapján Perkáta Nagyközség Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Perkáta közigazgatási területén ebösszeírást végez.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy adatlapot ún. „Bejelentő adatlap” kell kitölteni, mely formanyomtatvány az összes háztartás részére postai úton kiküldésre került és mely(ek)et köteles az önkormányzathoz visszajuttatni.

Bejelentő adatlapok kérhetők Perkáta Nagyközség Önkormányzata épületében és elérhető a www.perkata.hu/nyomtatvanyok weboldalon.

Kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás személyesen Perkáta Nagyközség Önkormányzatánál, illetve a 06-25/507-570 telefonszámon kérhető.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kitöltve az alábbi módokon lehet benyújtani:

Személyesen illetve postai úton eljuttatva Perkáta Nagyközség Önkormányzata részére (2431 Perkáta, Szabadság tér 1.) vagy elektronikusan a hivatal@perkata.hu elektronikus levélcímre.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2015. március 31.

Perkáta Nagyközség Önkormányzata nem tervezi ebrendészeti hozzájárulás bevezetését, az összeírás célja kizárólag a törvényi előírásnak való megfelelés.

Felhívom továbbá az ebtulajdonosok figyelmét, hogy:

A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm.rendelet 17/B § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochip) megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.

Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.

Az ebösszeírás elmulasztásának jogkövetkezménye- állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.)  kormányrendelet alapján – minimum 30.000,- Ft pénzbírság.

Együttműködését köszönöm!

 

                                                                                  Somogyi Balázs

                                                                                  polgármester

ebosszeiras

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.