2016. május 22. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Országos Borrendi Találkozó és Szent Orbán-napi ünnepség Adonyban

10 + 10 éves jubileumi ünnepségét tartotta tegnap a Dunamenti Szent Orbán Borrend Adony, amely egyesületként 20 éve alakult, majd 10 borrenddé vált. A jubileumi rendezvényen délelőtt Országos Borrendi Találkozót tartottak az adonyi Közösségi-kulturális Központ és Könyvtárban, ahol a rendezvény fővédnöke, dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal elnöke, egyben a borrend hírvivő lovagja köszöntötte a vendégeket. Délután fél háromtól a hagyományos körmenettel az Adony és Perkáta közötti szőlőhegyen levő Szent Orbán kápolnánál litániát tartott Szemere János adonyi plébános.

A szertartást követően Szent Orbán-nap alkalmából a három héttel ezelőtt, 2016. április 30-án Perkátán megtartott kistérségi borverseny eredményhirdetése zajlott le, amelyet a borrend területéhez tartozó polgármesterek és az országos borrendi szövetség vezetői adtak át. A borrend zászlóbora címet Paulusz Imre, a borrend kancellárja nyerte el, míg az Év Borásza vándordíj elismerést Solti Ferenc kapta.

Több hírvivő lovagot is avatott a borrend, többek között dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője, kormánymegbízottunk és dr. Galambos Dénes, országgyűlési képviselőnk személyében.

Perkáta, 2016. május 22.

Somogyi Balázs

Adonyi borrend új hírvivő lovagjai 160521 Szemere János plébános Szent Orbán kápolna 160521

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.