• Meghívó

    Tisztelt Lakosság! Fogadják szeretettel a Kossuth-díjas szobrász és éremművész időszaki kiállításának megnyitó ünnepségére való meghívásunkat! Tisztelettel: Oláh István polgármester  

  • Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel

    „Az idő nem áll meg – Múltunk az értékek megőrzésére és továbbadására kötelez” Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel 2024. március 20-án egy példaértékű találkozás helyszíne volt Perkátán a Győry-kastély. Két jeles szociológussal találkozhatott...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.03.27-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

  • TAVASZKÖSZÖNTŐ ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ

    - 2024. MÁRCIUS 20. SZERDA, 16 ÓRA -

  • Március 15-ei megemlékezés Perkátán

    Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztünk meg a településünkön. Az esemény március 14-én, 17 órakor vette kezdetét a Győry-kastélyban. Ünnepi beszédet mondott Oláh István polgármester úr. Vendégünk...

2016. július 12. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

III. Perkátai Lovas Találkozó

Július 9-én 8 órakor kezdetét vette immár harmadik alkalommal a Perkátai Lovas Találkozó. A színvonalas rendezvényt Somogyi Balázs polgármester nyitotta meg, majd átadta a szót Oláh Istvánnak, a program szervezőjének. Szintén a színpadon köszöntötte a vendégeket Horváth István a Grund Vándorkupa szervezője és Pavlicsek Nándor, a Turul Íjász Szakosztály vezetője. A regisztrációt követően ifjabb Horváth Árpád konferálásával kezdetét vette a délelőtti hátas ügyességi verseny, melynek helyezettjei a következő személyek lettek: első helyezést ért el Vörös József, második lett Csanádi Gergő és a harmadiknak járó díjat Szajvolt Mihály vihette haza.

Az ebédidő alatti szünetben Buch Viktor hagyományőrző csikós bemutatóját tekinthette meg a közönség. A látványos programpontot a perkátai Népművészeti foglalkozás két csoportjának néptánc előadása követte, mely során az „Év táncosa”-inak járó cím is kihirdetésre került. A 2015/2016-os tanévben Bernhardt Boglárka, Nyári Hanna, Tamás Viktória és Tamás Dávid érdemelte ki ezt a címet. Az „Év énekese” Héber Dóra lett, míg külön oklevelet kapott Vigházi Roland, az egész éves segítségéért.

A délután során a fogatos ügyességi versenyre került sor. Az izgalmas akadálypályát nagy kihívás volt teljesíteni, s így a következő eredmények születtek: első helyezett Millei Ferenc, második helyezett Makai Gábor és harmadik helyezett Ravasz Zoltán lett.

Szintén a naphoz tartozó program volt a Grund Vándorkupa, melyen hét csapat versenyzett egymással. A mérkőzések során összesen harminc gól esett, s a labdarúgó torna története során először kellett a kupa sorsát hét méteresekkel eldönteni. A sok küzdelem után a Grund Vándorkupa győztese a felnőtt kategóriában a Holler lett, a második helyezést a Szelence érte el, a harmadiknak járó díjat a Peru vihette el. Negyedik helyezést ért el a Mentős, és ötödik lett az A Söröm nevű csapat. Az ifi kategóriában első lett a Málna FC, második pedig a Zombáde nevű csapat.

A Turul Íjász Szakosztály is aktívan részt vett a programokban: egész napos íjászkodási lehetőséget biztosítottak az érdeklődők számára. Felnőttek és gyerekek egyaránt kipróbálták magukat az íjász pályán.

A nap során még számos egyéb érdekesség várta a kilátogatókat: kirakodó vásárosok, arcfestés, ugrálóvár, póni lovaglás este, pedig egy retro discoval várták a szórakozni vágyókat a szervezők.

Horváth Dóri

P1080196

P1080199

P1080200

P1080207

P1080221

P1080233

P1080265

 

kategóriák: Ajánló, Eseménynaptár

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.