2016. november 17. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Ma délután beaujolais alkalmából egy rövid koccintásra érkezett a Győry-kastélyba Somogyi Balázs polgármester, Dr. Lakos László jegyző és Ébl István, a Perkáta-Saint-Maximin Baráti Egyesület elnöke. A beaujolais egy francia nemzeti ünnep, az első bor ünnepe, mely során az első palackozott nedűt kóstolják meg.

Dr. Lakos László 2,5 héttel ezelőtt egy villámlátogatást tett francia testvértelepülésünkön, Saint-Maximinban. A látogatás fő célja, a kapcsolat 25. évfordulója alkalmából Perkáta Nagyközség Önkormányzatának ajándéka Saint-Maximinnak, a Gáspár Aladár művész úr által 40 éve alkotott szobornak a kiszállítása volt, illetve átadásra kerültek a Mikulások is, melyeket majd a francia gyerekek kapnak Perkátától. A jegyző úr ezt követően haza hozta azokat az édesség csomagokat is, amiket Saint-Maximin önkormányzata küld a perkátai iskolás és óvodás gyermekeknek.

A beaujolais alkalmából francia borral koccintottak Saint-Maximin tiszteletére a jelenlévők.

A francia nemzeti ünnep alkalmából felmerült az igény a testvértelepülési filmek megtekintése iránt, de a kezdeményező végül nem élt a lehetőséggel. A továbbiakban is szívesen szervezik meg a filmek vetítését, amennyiben jelzik az önkormányzat irányába ezen kérésüket!

Perkáta Nagyközség Önkormányzata

1

2

3

4

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.