• Meghívó

    Tisztelt Lakosság! Fogadják szeretettel a Kossuth-díjas szobrász és éremművész időszaki kiállításának megnyitó ünnepségére való meghívásunkat! Tisztelettel: Oláh István polgármester  

  • Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel

    „Az idő nem áll meg – Múltunk az értékek megőrzésére és továbbadására kötelez” Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel 2024. március 20-án egy példaértékű találkozás helyszíne volt Perkátán a Győry-kastély. Két jeles szociológussal találkozhatott...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.03.27-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

  • TAVASZKÖSZÖNTŐ ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ

    - 2024. MÁRCIUS 20. SZERDA, 16 ÓRA -

  • Március 15-ei megemlékezés Perkátán

    Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztünk meg a településünkön. Az esemény március 14-én, 17 órakor vette kezdetét a Győry-kastélyban. Ünnepi beszédet mondott Oláh István polgármester úr. Vendégünk...

2016. november 27. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

2016 első adventi vasárnapja a gyermekeké és az ifjúságé volt

2000-től Perkátán a civil szervezetek részvételével, kiemelt szervezésük mellett évről-évre valósultak meg adventi programsorozatok. A Polgári Összefogás Perkátáért, a 42. Állomás Kulturális Egyesület és a Perkátai Régiség Gyűjtő Egyesület kiemelt tevékenysége mellett más civil szervezetek, az Egyházközség és az intézmények is kivették a részüket az adventi programok megvalósításában.

Az évek alatt több javaslatot kaptunk, új igények merültek fel, melyeket az idei évben összegyúrtunk és egy színes programsorozatot igyekeztünk összeállítani, hogy a négy advent vasárnapon minden érdeklődő találhasson magának megfelelő, számára kedves időtöltést a karácsonyi készülődésben.

Az első hétvége szervezésében a Perkátai Nyugdíjasok Baráti Köre, az IFI Egyesület, a Perkátai Szociális Központ és a Perkátai Általános Művelődési Központ vett részt. Az első rendezvényt két vállalkozás támogatta: a HungiPack Kft. és az ECO-Profit 2000 Bt, akiknek ezúton is szeretnék köszönetet mondani!

A rendezvényen moldvai táncházban és közösségi játékokban vehettek részt a mozogni vágyók, s papír angyalkát, karácsonyfát készíthettek, gipszképeket, tobozokat és hűtőmágneseket festhettek az ügyes kezű gyerekek. Pavlicsek Nándor, a Turul Íjász Szakosztály vezetője hagyományos adventi koszorúkat készített, majd a régi időket felidézve mesélt a magyar adventi szokásokról. A Faluház előterében is remek hangulat uralkodott, hiszen forró csokival, meleg teával, pattogatott kukoricával, chipsszel fogadták a vendégeket a szervezők.

A második vasárnapon december 4-én 15 órától a kastélykertben egy kis adventi vásár lesz, ahol karácsonyi díszeket kínálnak majd az érdeklődőknek. A program keretében mézeskaláccsal, teával és forralt borral várják a vendégeket.  A színpadon helyi fellépők énekes produkcióit láthatjuk, hallhatjuk majd. A 42. Állomás Kulturális Egyesület és a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft., a 125 év közlekedési eszközei gyermek szemmel elnevezésű, új kiállítást nyit meg a kastélyban 15 óra 30 perctől. A rendőrség munkatársai figyelemfelkeltő bűnmegelőzési előadást tartanak.

A Perkátai Régiség Gyűjtő Egyesület a kastélykerti program előtt 14 órától motoros felvonulást szervez a település utcáin.

Az Óvodai Szülői Munkaközösség, a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Rendőrség, Polgárőrség, Faluüzemeltetés, a helyi fellépők és a Mikulás közreműködésével valósítjuk meg december 4-i rendezvényünket, ahova nagyon sok szeretettel várunk mindenkit!

Bogó Anikó

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.