2017. január 16. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Tisztelt Lakosság!

 

Az elmúlt napokban a téli időjárás számos nehézségével szembesülhettünk. A zord időjárás miatt szükségessé vált az úttestek, illetve a járdák hó-, jég- és síkosság-mentesítése.

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy az útburkolatok tisztán tartását az önkormányzat végzi.

Ugyanakkor „a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól” szóló 5/2014. (I. 28.) GKM rendelet 3.2.2. A járda, a gyalogút, valamint a kerékpártú tisztán tartása című alfejezetének b) pontja kimondja, hogy „ha jogszabály másként nem rendelkezik, az ingatlan tulajdonosának (kezelőjének, használójának) kell gondoskodnia az ingatlan előtti járdaszakasz (járda hiányában 1 m széles területsáv, illetve ha a járda mellett zöld sáv is van, az úttestig terjedő teljes terület), valamint a járdaszakasz melletti nyílt árok és ennek műtárgyai tisztán tartásáról, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok eltávolításáról.A 3.1. Általános rendelkezések című fejezet értelmében a tisztán tartás magában foglalja a járda tisztítását – ideértve a hulladék eltávolítását is –, a járdáról a hó eltakarítását továbbá a síkosság elleni védekezést.

Fenti jogszabály alapján felhívjuk az ingatlanok használójának, illetve kezelőjének figyelmét, hogy a járdák és gyalogutak tisztán tartása és a síkosság-mentesítés az ő kötelezettségük.

Kérjük a lakosságot, hogy a balesetek elkerülése érdekében jogszabályi kötelezettségüknek tegyenek eleget, illetve segítsék Perkáta Nagyközség Önkormányzatának ilyen irányú tevékenységét, mivel az önkormányzatnak nem áll rendelkezésére elég emberi és anyagi erőforrás ahhoz, hogy a közutak mellett a járdákat is folyamatosan tisztán tudja tartani.

Somogyi Balázs

20170116_130842 (1)polgármester

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.