2017. február 13. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

2017. február 9-én Csipes Tamara, olimpiai, ötszörös világ- és hatszoros Európa-bajnok kajakozó látogatott el a Hunyadi Mátyás Általános Iskolába. A gyerekek hatalmas ovációval fogadták a magyar kajakost. Szilasy László igazgató köszöntötte először a diákokat, majd bemutatta nekik Csipes Tamarát. Őt Somogyi Balázs polgármester követte, aki elárulta, hogy Tamarának perkátai gyökerei is vannak.

A program során a gyerekek kérdéseket tehettek fel az olimpikonnak, ezáltal jobban megismerhették őt, a sportágat és az olimpiai élményeit.

Csipes Tamara tizenhat éve van jelen a kajak sportágban. Édesapja Csipes Ferenc szintén olimpiai bajnok kajakozó, édesanyja Orosz Andrea pedig tehetséges úszó volt. Tamara mielőtt elkötelezte magát a kajakozás mellett sok egyéb sportot is kipróbált, – bár saját bevallása szerint a kajakozás „szerelem volt első látásra”, rögtön jól érezte magát a hajóban.

A kíváncsi tanulók kérdezték a riói olimpiáról, melyről a sportoló nőnek nincsenek rossz emlékei, számára pozitív élmény volt az esemény. Hozzáfűzte még ehhez a gondolatához azt, hogy szerinte, amikor valaki versenyez, az kell, hogy fontos legyen, nem az egyéb körülmények.

Az olimpiai bajnok mesélt az edzési menetrendjéről is, amitől sokaknak elakadt a lélegzete: a magyar kajakos napi két edzésen vesz részt, heti hat alkalommal – a vasárnap a pihenő napja, bár a téli időszak inkább az erőnléti edzésekről szól számukra.

A program során megmutatta a magával hozott olimpiai aranyérmét is, amiért a gyerek újra megtapsolták, őszinte csodálattal pillantottak rá.

Számos kérdés hangzott el a délután során, melyek közül az egyik utolsó az volt, hogy Tamara „szívből vagy munkából” csinálja-e a kajakozást? A kajakos erre azt felelte, hogy természetesen szívből dolgozik, hiszen csak annak van eredménye, amit az ember szívből csinál.

Miután Szilasy László megköszönte a beszélgetést a gyerekek csoportokba szerveződtek és aláírást kérhettek Csipes Tamarától, aki szívesen válaszolgatott nekik még ekkor is a kérdéseikre. A tanulók nagyon lelkesek voltak, örültek, hogy az olimpiai bajnok ellátogatott hozzájuk, sokukat motivált arra, hogy a legjobbak legyenek abban, amit csinálnak.

Horváth Dóri

P1090690

P1090699

P1090735

P1090719

P1090737

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.