• Meghívó

    Tisztelt Lakosság! Fogadják szeretettel a Kossuth-díjas szobrász és éremművész időszaki kiállításának megnyitó ünnepségére való meghívásunkat! Tisztelettel: Oláh István polgármester  

  • Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel

    „Az idő nem áll meg – Múltunk az értékek megőrzésére és továbbadására kötelez” Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel 2024. március 20-án egy példaértékű találkozás helyszíne volt Perkátán a Győry-kastély. Két jeles szociológussal találkozhatott...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.03.27-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

  • TAVASZKÖSZÖNTŐ ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ

    - 2024. MÁRCIUS 20. SZERDA, 16 ÓRA -

  • Március 15-ei megemlékezés Perkátán

    Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztünk meg a településünkön. Az esemény március 14-én, 17 órakor vette kezdetét a Győry-kastélyban. Ünnepi beszédet mondott Oláh István polgármester úr. Vendégünk...

2017. április 21. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Tájékoztató a 2017. április 20-i testületi ülésről

 

 Az ülésen mind a 7 (Bogó Anikó, Kovács Ferenc, Molnár József, Somogyi Balázs, Szabó Tamás, Szilasy László és Vátkainé Boda Ildikó) részt vett és az ülés előtt a Pénzügyi Bizottság is teljes létszámban ülésezett, ajánlva a testületnek elfogadásra 8 napirendi pontot.

 Az ülés első napirendjeként a közbiztonsági beszámoló tárgyalására került sor, amely kapcsán vendégünk volt Suszter Tamás, a Dunaújvárosi rendőrkapitány, Horváth István, adonyi parancsnokhelyettes, Boda Tamás és Cséza László KMB-sek és Horváth István, a Perkátai Polgárőrség Egyesület elnöke. A beszámoló elfogadása után a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2016. évi tevékenységéről szóló beszámolót fogadta el a testület, sajnos ezen Orosz Csaba parancsnok nem tudott részt venni az időjárási események miatt. Egy vonulás miatt a tűzoltók jártak tegnap délután Perkátán, a szociális intézmény udvarán történt ágleszakadás miatt. Harmadik pontban a két ülés közti eseményekről szóló polgármesteri beszámoló elfogadása történt meg.

 A testület módosította a tavalyi évi költségvetését és elfogadta a tavalyi évi költségvetés végrehajtásáról szóló rendeletet, elfogadta a tavalyi évi belső ellenőri jelentést, elfogadta a Polgármesteri Hivatal beszámolóját, hasonlóan az Adonyi Többcélú Kistérségi Társulás beszámolóját is. A kistérségi társulás megszüntetésével kapcsolatos megállapodást is elfogadta a testület. Két rendszeres szakorvosi ellátás megállapodását módosított a testület a pénzügyi bizottság javaslata alapján, a keddenként látogatható terhesellátási és a szerdánkénti gyermekorvosi ellátás megbízási díját emelte meg. Határozatot fogadott el a testület a szippantott szennyvízszállítás ellátásával kapcsolatosan, majd az óvodai körzethatárral, a kátyúzási munkálatokkal kapcsolatban, az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására vonatkozó pályázat benyújtására az új óvoda épület részleges fejújítása kapcsán.

A bejelentések napirendben a testület foglalkozott a Kossuth utcai lakók útkarbantartási kérelmével kapcsolatban, tájékoztatás történt a Damjanich utcai 5 lakótelek és Damjanich-Bajcsy-Zsilinszky utca határán levő 2 belterületi ingatlan végleges eladásával kapcsolatban, döntéseket hozott a bárányjárási út végén levő útrészlet eladásával kapcsolatosan, és a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület támogatásával kapcsolatosan.

Három perkátai magánszemély (Kun Barna, Kunné Kerekes Marianna és Pávics Attila) kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy Horthy Miklós szobrát szeretnék felajánlani és felállítani a Sport utca és Dózsa György utca kereszteződésénél, amelyhez közterület biztosítását kérik, illetve adományozásról szóló megállapodást szeretnének kötni. A testület 5 igen, 1 nem és 1 tartózkodással támogatta a közterület biztosításával kapcsolatos kérelmet.

Utolsó tárgyalt témaként lakossági kérést közvetítve Molnár József képviselő Úr a temető nyitva tartásának bővítését javasolta, hogy bővítve április és május, illetve szeptember és október hónapokban 18 óráig, míg júniustól augusztusig 19 óráig legyen nyitva a temető az autós közlekedés előtt (gyalogoson bármely időpontban látogatható a temető), amelyet a testület egyhangúan támogatott.

 

Perkáta, 2017. április 21.

 

Somogyi Balázs

Előterjesztés a 2017. április 20-i k��pviselő-testületi ülésre – 6. napirendi pont

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.