2017. május 18. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Lenyugodva

             Az elmúlt hetek média és politikai felhajtása után nyugodtabb időszak köszönhet településünkre. Köszönjük mindazoknak, akik tettek ezért, akár elmondva a véleményüket írásban, személyesen vagy telefonon. Sokat segít nekünk, döntéshozóknak, ha minél többen kinyilvánítják a véleményüket. Ezért is kérünk mindenkit, hogy az érthető okok miatt félbehagyott talapzatra szánt szobortémák kapcsán mondja el véleményét az oldalon leadott szavazatával. Néhány dolog viszont nem segíti a nyugalmat. Egyrészt valakik az internetes szavazást sem tartják elég jó megoldásnak, hanem a szavazás kiírása után egy témát erőltetnek, ráadásul olyat, amely kapcsolódik az egyik jelölthöz. Az internetes szavazással nekik is lehetőséget biztosítottunk az általuk ajánlott téma kiválasztásához, de úgy, hogy mások is elmondhatják a véleményüket. Majd meglátjuk, hogy kit támogatnak a legtöbben.

A másik téma, amely nem segíti a nyugalmat, az a rémhírek terjesztése, amely elkerülhető lett volna azzal, ha megkérdezik a legilletékesebbeket, az adományozókat. (Tegnap a helyi IV. Ukrán Hadsereg – hogy maradjunk a második világháború korszakánál – is letámadott még mindig tiltakozó aláírást gyűjtve, amikor a visszavonó határozat miatt ez már teljesen okafogyottá vált.) Nekem is pont annyi időmbe telt megkérdezni az adományozókat, mint bárki másnak került volna, és a válaszuk korrekt volt és teljesen érthető lépés a részükről, hogy az események után nem Perkátán kívánják felállítani a szobrukat. A nem hazudunk alapelvű oldalak rémhírterjesztése teljesen hiteltelen. Jómagam már hétfő este megkaptam a talapzaton látható mémemet, de a település lakói érdekében természetesen vállalom a kritikákat és a támadásokat, ahogy meg is kaptam ezt az elmúlt időszakban mindkét oldalról, aztán ellenkező előjellel. Kérek mindenkit, hogy ha rémhírt hall, nyugodtan kérdezzen, számos polgár tette ezt meg, akinek köszönjük az érdeklődését, állunk minden perkátai polgár rendelkezésére.

Perkáta, 2017. május 18.

Somogyi Balázs

Pongrátz Gergely szobra és az alkotó

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.