2017. május 18. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Önkormányzati és pályázati ülések

             Tegnap két ülésen is részt vettek Perkáta vezetői. Székesfehérvárott dr. Lakos László jegyző Úr a Magyar Államkincstár által szervezett pályázati tájékoztatón vett részt, amelyet a Településfejlesztési Operatív Program (TOP) projektjeinek gördülékenyebb megvalósítása miatt tartottak. Az elmúlt hetekben két sikeres 100%-os támogatású pályázatról is hírt adtunk, a 180 millió forintos összegű óvodabővítésről, amely bölcsőde létrehozását is eredményezi településünkön. Az orvosi rendelő továbbfejlesztése pedig 90 millió forintos támogatást nyert el új szárny építésével, illetve a mostani épület tetőcseréjével is. A hétfői rendkívüli képviselő-testületi ülésen a két pályázat indítása kapcsán kiválasztásra kerültek a közbeszerzési és a tervezési szolgáltatók. Egy harmadik TOP-os pályázatunk is elbírálásra vár, amelyben a kastély turisztikai attrakcióit bővítenénk.

Jómagam Szabadegyházán a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) Fejér megyei tagozatülésén vettem részt, amelyet Egriné Ambrus Andrea, Szabadegyháza polgármestere, Schrick István, Rácalmás polgármestere, a TÖOSZ megyei tagozatvezetője és Pergő Margit, Berhida polgármestere, a TÖOSZ társelnöke nyitott meg. Az ülésen számos szervezeti és önkormányzati kérdés mellett részt vett Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke is, aki a polgármesteri hivatali köztisztviselők helyzetéről beszélt. A köztisztviselők számos közalkalmazotti csoport (pedagógusok, védőnők, kulturális közalkalmazottak) után nem kaptak évek óta bérnövekedést, 8 éve már változatlan az országos illetményalapuk. Természetesen a minimálbér és a bérminimum meghatározása hat a legalacsonyabb jövedelműek helyzetére. Néhány település ezt tudja javítani, mint ahogy tette önkormányzatunk ebben az évben, amikor helyben növelte az illetményalapot 38.650 forintról 55.000 forintra, amely felszorzása végzettségtől, munkakörtől és kortól határozza meg a jövedelmüket.

Perkáta, 2017. május 18.

Somogyi Balázs

Töosz logó

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.