2017. június 11. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Nagy sikerű megyei nap és nyárköszöntő Perkátán

2017. június 10-én került megrendezésre Perkátán a XVIII. Fejér Megyei Polgárőr Nap. A nagyszabású rendezvényhez Perkáta Nagyközség Önkormányzata társult a Nyárköszöntő Fesztivállal, melynek keretein belül este rock koncertekkel és retro discoval várták a szórakozni vágyókat.

A megyei nap reggel fél 10-kor vette kezdetét a Győry-kastély parkjában, ahova szerte a megyéből érkeztek polgárőrök és VIP vendégek. A VIP vendégek fogadása már a kastély kapujában megkezdődött: a parkolást követően lovas hintóval szállították őket a megnyitó helyszínére. A zászló behozatal ünnepélyes keretek között történt: ifjú polgárőrök, perkátai viseletbe öltözött lányok, fiatal perkátai lovasok és lovas polgárőrök kíséretében érkezett a polgárőrség vándor zászlaja és a perkátai zászló a helyére.

A megnyitó ünnepségen először Somogyi Balázs polgármester köszöntötte a megjelent polgárőröket és vendégeket, s hangsúlyozta, hogy nem csak Perkátai Polgárőrségnek, hanem a nagyközségnek is megtiszteltetés, hogy ilyen nagyszabású rendezvénynek adhat otthont.

Őt Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke követte, aki értékelte a Fejér megyei szövetség 2016-os tevékenységét.

Dr. Galambos Dénes, a Fejér megyei 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője, az esemény védnöke és Dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője, kormány megbízott, a megyei nap fővédnöke is méltatta a polgárőröket.

A Fejér Megyei Rendőr-Főkapitányságtól Vörös Ferenc rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, főkapitány helyettes, rendészeti igazgató tartott beszédet, értékelte a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség munkáját.

Az utolsó felszólaló Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke volt, aki megköszönte mindenkinek a megyei nap szervezésében nyújtott segítségét.

A megnyitót a díjak, ajándékok átadása zárta. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát ajándékozta a polgárőrségben végzett munkájáért és a rendezvény támogatásáért Somogyi Balázsnak, valamint a polgárőrségben végzett munkájáért Horváth Istvánnak, a Perkátai Polgárőrség elnökének, s szintén ez okból a Polgárőr Érdemkereszt Ezüst fokozatát kapta László Norbert, a Perkátai Polgárőrség titkára. A Fejér Megyei Polgárőr Szövetségben végzett kiemelkedő munkájáért „Szent László” emlékplakettben részesült Horváth Dóra, a Perkátai Polgárőrség tagja, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség sajtóreferense.

Somogyi Balázs polgármester Perkáta Nagyközség Önkormányzata nevében települési ezüst emlékérmet adott át Dr. Simon Lászlónak és Dr. Túrós Andrásnak, továbbá bronz érmét adott át Cseh Istvánnak, Vörös Ferencnek, Dr. Galambos Dénesnek, Suszter Tamásnak, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetőjének, Horváth Istvánnak, Dr. Kovács Péternek, a Fejér Megyei Kormány Hivatal Dunaújvárosi Járási Hivatal vezetőjének, Pethő István tűzoltó ezredesnek, aki a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot képviselte, Horváth Sándornak, Seregélyes polgármesterének, Csány Kálmánnak, Pusztaszabolcs Város polgármesterének, Kuminka Józsefnek, Nagyvenyim alpolgármesterének.

A színpadi programokat Hosnyánszki Noémi és Kormos Balázs, a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes táncosai nyitották meg, akik a „Fölszállott a páva” 2016-os évadában is sikeresen szerepeltek. A fiatalok rábaközi, tyukodi, szilágysági és mezőföldi táncokkal kápráztatták el a közönséget. Külön szépsége volt a produkciónak, hogy élő zene kísérte a táncokat, a Zagyva Banda húzta számukra a talpalávalót. Másodikként a Nagyvenyimi Mazsorett Csoport látványos előadása következett, majd a Perkátai Kórus akusztikus népdal feldolgozásait hallgathatták meg az érdeklődők. 12 órától zenés-énekes előadással szólt jó ebédhez a nóta.

A kinti programok ideje alatt a Győry-kastélyban megnyílt Soós Zsuzsanna festmény kiállítása csodálatos, színes képekből. A megnyitón Somogyi Balázs polgármester köszöntötte a művésznőt és kihangsúlyozta, hogy a nyár folyamán Soós Zsuzsanna művész tanfolyamot szeretne indítani Perkátán az alkotni vágyóknak. A megnyitón Polányi Nóra szavalt, s Wéber Viktória készült egy népdalcsokorral.

Az ebédet követően Kun Barna és családja tartott látványos, lovagi vívó bemutatót. Fél kettőkör a perkátai Népművészeti foglalkozás gyermekei álltak színpadra, s gyermekjátékokat, mezőföldi és rábaközi táncokat mutattak be a közönségnek.

A színpadi programokon kívül egész nap gyermekprogramok, kreatív foglalkozások várták a vendégeket. Már kora reggeltől a Perkátai Nyugdíjasok Baráti Köre várt minden vendéget, hogy megkóstolja az általuk készített ízletes krumplis pitét és tócsnit. Az árnyékos fák alatt egy lovasudvar fogadta látogatóit, ahol lehetett hintózni, lovat simogatni és mini pónival fotózkodni. Nem messze innen egy malac sült egészben a nyárson, szintén egy jókedvű csapat segédkezésében.

10 órától a Perkátai Sportegyesület Turul Íjász Szakosztálya biztosított íjászkodási lehetőséget, valamint egy íjász verseny is kezdetét vette. Szintén egész nap megtekinthetőek voltak a Kínai-Magyar Kulturális Turisztikai Központ kiállításai a kastély épületében. A rendőrség is készült egy látványosággal: különböző fegyvereket állítottak ki, mutattak meg az érdeklődőknek. A színpadi produkciókat pedig, Maksa Zoltán humorista előadása zárta.

A programok este 21 órától folytatódtak. Perkáta Nagyközség Önkormányzatának szervezésében a ZORALL Zenekar tartott fergeteges rock koncertet a színpadon, majd a Dream Combination zenekar tovább fokozta a hangulatot. Az eseménydús nap egy retro discóval zárult.

Horváth Dóri

P1100944

P1100957

P1100990

P1110001

P1110011

P1110016

P1110023

P1110030

P1110034

P1110039

P1110061

P1110106

P1110130

P1110148

P1110157

P1110174

P1110193

P1110200

P1110204

P1110210

P1110214

P1110236

P1110228

P1110239

P1110265

P1110269

 

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.