• Meghívó

    Tisztelt Lakosság! Fogadják szeretettel a Kossuth-díjas szobrász és éremművész időszaki kiállításának megnyitó ünnepségére való meghívásunkat! Tisztelettel: Oláh István polgármester  

  • Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel

    „Az idő nem áll meg – Múltunk az értékek megőrzésére és továbbadására kötelez” Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel 2024. március 20-án egy példaértékű találkozás helyszíne volt Perkátán a Győry-kastély. Két jeles szociológussal találkozhatott...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.03.27-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

  • TAVASZKÖSZÖNTŐ ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ

    - 2024. MÁRCIUS 20. SZERDA, 16 ÓRA -

  • Március 15-ei megemlékezés Perkátán

    Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztünk meg a településünkön. Az esemény március 14-én, 17 órakor vette kezdetét a Győry-kastélyban. Ünnepi beszédet mondott Oláh István polgármester úr. Vendégünk...

2017. július 17. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

A Helyi Választási Bizottság megüresedett mandátum tárgyában hozott 1/2017. (VII. 12.) számú döntése

Helyi Válsztási Bizottság

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Szám: 4328-9/2017.

1/2017.(VII.12) számú HVB határozat

A Perkátai Helyi Választási Bizottság a Roma Nemzetiségi Önkormányzat megüresedett képviselői mandátum betöltése tárgyában meghozza az alábbi

HATÁROZATOT

Perkátai Helyi Választási Bizottság a lemondás miatt megüresedett önkormányzati képviselői mandátumot a következő legtöbb szavazatot elért, Fórizs Antalné részére adja ki.

A határozat ellen jogszabálysértésre hivatkozással a Fejér Megyei Területi Választási Bizottságnak címzett (800 Székesfehérvár, Szent István tér 9.) illetékmentes fellebbezést lehet benyújtani. A fellebbezést a Perkátai Helyi Választási Bizottságnál (2431 Perkáta, Szabadság tér 1.) – személyesen, levélben, telefaxon vagy egyéb elektronikus levélben – kell előterjeszteni úgy, hogy a legkésőbb 2017. július 15 16:00 óráig megérkezzen. A határidő elmulasztása jogvesztő. A fellebbezésnek tartalmaznia kell a jogszabálysértésre való hivatkozást, a benyújtó nevét, lakcímét (székhelyét), a lakcímtől eltérő székhely esetén postai értesítési címét, kézbesítési megbízott esetén annak nevét, címét. Tartalmaznia kell továbbá a fellebbezést benyújtó személyi azonosítóját, illetve ha a külföldön élő, magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár nem rendelkezik személyi azonosítóval, akkor a magyar állampolgárságát igazoló okiratának típusát és számát, vagy jelölő szervezet vagy más szervezet esetén a bírósági nyilvántartásba-vételi számát. A fellebbezésben új tények és bizonyítékok is felhozhatók. A fellebbezés tartalmazhatja benyújtójának, illetve kézbesítési megbízottjának telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét. A Helyi Választási Bizottság határozatát a döntés meghozatala napja, 2017. július 12. napján Perkáta Nagyközség honlapján (www.perkata.hu), illetve a Perkátai Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján teszi közzé.

INDOKLÁS

Dankó Lajos a 2014. október 12. napján megtartott települési nemzetiségi önkormányzati választáson Perkáta nagyközségben a LUNGO DROM jelöltjének nemzetiségi önkormányzati képviselői mandátumot szerzett képviselő 2017. június 29. napján kelt írásbeli nyilatkozatában bejelentette, hogy 2017. július 1. napjával lemond nemzetiségi önkormányzati képviselői mandátumáról.

A Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2017. július 10. napján tartott képviselő – testülei ülésén a 8/2017. (VII. 10.) számú határozatban megállapította, hogy Dankó Lajos nemzetiségi önkormányzati képviselői megbízatása lemondásával 2017. július 1. napján megszűnt.

A nemzetiségek jogairól” szóló 2011. évi CLXXIX. törvény (a továbbiakban: Nektv.) 102. § (1) bekezdésének e) pontja alapján a települési nemzetiségi önkormányzati képviselő megbízása megszűnik lemondással. A Nektv. 68 § (1) bekezdése kimondja: „ Ha a települési nemzetiségi önkormányzati képviselő helye üresedik meg, helyére a következő legtöbb szavazatot elért jelölt lép.”

A helyi Választási Bizottság a települési roma nemzetiségi önkormányzati képviselők 2014. évi általános választására 7 képviselőjelöltet vett nyilvántartásba. A roma nemzetiségi képviselőválasztás eredményét megállapító jegyzőkönyv alapján, a szavazatszám szerinti sorrendben következő legtöbb szavazatot elért jelölt, Fórizs Antalné (LUNGO DROM) 32 szavazattal.

A Helyi Választási Bizottság a hivatkozott jogszabályi rendelkezésnek, a lemondott képviselő nyilatkozata, valamint a 2014. október 12. napján megtartott települési roma nemzetiségi önkormányzati választás eredményjegyzőkönyve alapján a lemondás miatt megüresedett önkormányzati képviselői mandátumot a következő legtöbb érvényes szavazatot szerzett Fórizs Antalné részére kiadja.

A Helyi Választási Bizottság elnöke Fórizs Antalné részére „ a választási eljárásáról” szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 206. §-a alapján a megbízólevelet jelen határozat jogerőre emelkedésér követő három napon adja át.

A határozat a fenti jogszabályhelyeken alapul. A jogorvoslatról szóló tájékoztatás a Ve. 221. § (1) bekezdésén, 223§ (1) – (4) bekezdésen alapul, valamint a 225. §- án alapul.

Az illetékmentesség „ az illetékről” szóló 1990. évi CXIII. törvény 33. § (2) bekezdés 1. pontján alapul.

 

Perkáta. 2017. július 12.

 

Siba Árpádné

Helyi Választási Bizottság

elnöke

doc00917220170712135017

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.