• Ünnepi műsor a kínai állami ünnepen

  Ünnepi műsor a kínai állami ünnepen              Duen Jielong a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete a népköztársaság kikiáltásának 68. éfordulója alkalmából (szerk. az állami ünnep október 1-jén van hivatalosan) ünnepi műsort és fogadást adott, amelyre legrégebbi...

 • Irodalmi délután, Perkátán a Győry-kastélyban

  Irodalmi délután, Perkátán a Győry-kastélyban   A szeptember 9-től megnyílt bagolyfigura kiállítás apropójából irodalmi délutánt rendeztünk a gyűjtő előadásában. A versmondóként is ismert Farkasné Dőry Magdolna „A bagoly” című irodalmi fellépésével lepte meg a...

 • „Azok a Boldog Békeidők…” Dunaújvárosban

  „Azok a Boldog Békeidők…” Dunaújvárosban 2017. szeptember 16-án délután nyílt meg Dunaújvárosban, az Intercisa Múzeumba az „Azok a Boldog Békeidők…” vándor kiállítás, melyet a perkátai Győry-kastélyban is 4 hónapon keresztül csodálhattak meg az érdeklődők....

 • TeSzedd! ismét Perkátán

  TeSzedd! ismét Perkátán Perkáta Nagyközség Önkormányzata az idei évben is csatlakozott a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” elnevezésű kezdeményezéshez. Perkátán két napot jelöltek ki, amely során hulladékgyűjtést szervezett az önkormányzat. Szeptember 15-én,...

2017. szeptember 11. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Perkáta Nagyközség Önkormányzata képviselő-testülete Perkáta Díszpolgára elismerő címet szavazott meg a  2017-es évben két köztiszteletben álló személy részére.

A Díszközgyűlésen Somogyi Balázs polgármester úr a díszpolgári elismerést Dr. Tóth Ferenc részére adta át, Sztanó Anna sajnos nem tudott részt venni az ünnepi gyűlésen, így számára az elismerést a későbbiekben tudja majd átadni Polgármester Úr !

???????????????????????????????

Sztanó Anna a perkátai általános iskola tanítójaként dolgozott, s évtizedekig oktatta, nevelte a perkátai gyerekeket. Tanítói feladatai ellátása mellett az alsós énekkart is odaadással vezette. Az intézményben kollégáival jó kapcsolatot ápolt, szívesen segítette a munkájukat, a rábízott diákokról szeretettel gondoskodott, szívesen terelgette őket útjukon. Az iskola szépítésében is szívesen segédkezett, a tornateremhez vezető folyosó általa kapott esztétikus burkolatot.

2000-ben kezdte meg békés, nyugdíjas éveit, amelyek alatt továbbra sem unatkozik. 2011-ben a Hunyadi Mátyás Általános Iskola parkjába emlékkövet adományozott, amely Kisperkáta, Parrag, Bárányjárás, Mélyvölgy és Szőlőhegy tanítóinak és diákjainak állít emléket. 2012 novemberében egy szépen faragott fatáblát adományozott a perkátai temetőnek. Rendszeresen meghívják az általános iskola vers- és mesemondó versenyeire, ahol a zsűri egyik szerepét tölti be. A mai napig korrepetál gyerekeket, segít nekik, ha elakadnak tanulmányaikban. Régi tanítványai megismerik és szívesen köszöntik, ha találkoznak vele. Csendes visszafogottságával sok tanulót támogatott.

 Egy idézettel szeretnénk köszönteni: „Ha a jövő évről akarsz gondoskodni, vess magot, ha egy évtizeddel számolsz, ültess fát, ha terved egy életre szól, embert nevelj.”

 Dr. Tóth Ferenc részére Somogyi Balázs polgármester átadta Perkáta Díszpolgára elismerést.

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Dr. Tóth Ferenc Perkáta volt gyógyszerésze a budapesti gyógyszerészeti egyetem elvégzése után számos helyen dolgozott gyógyszerészként, többek között Perkáta előtt a szintén megyénkben található Mezőszilason. 1984-ben érkeztek Perkátára feleségével és gyermekeivel, ahol átvette a helyi gyógyszertár vezetését, felesége pedig a helyi általános iskolában lett tanító. Gyermekei Szilvia és Péter már Perkátán nőttek fel és perkátaivá is váltak. Dr. Tóth Ferenc közel 34 évig szolgálta Perkátát patikusként, kiérdemelve a helyi emberek tiszteletét és szeretetét, sokan második háziorvosukként tekintettek rá. Az 1990-es években átélte a gyógyszertárak privatizálását, de részt vett a gyógyszerészkamarák életében is, hosszú éveken keresztül a megyei kamara alelnöke volt. 2016-ban adta át a helyi patika vezetését utódjának, de a mai napig találkozhatunk vele helyettesítő gyógyszerészként. 2017-ben költözött vissza szülőfalujába, Budapest XI. kerületébe.

Dr. Tóth Ferenc aktívan részt vett Perkáta közéletében is. Első jelentős társadalmi funkciója a Perkáta SE elnökségében vállalt alelnöki tisztsége volt 1996-tól, amelyet közel fél évtizedig látott el. 1998-ban részt vett a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület alapításában is, amely egyesület a következő években játszóteret épített és milleneumi emlékparkot hozott létre, újrateremtette a perkátai társasági élet színterét, a báli kultúrát. Közel másfél évtizedig társadalmi funkciót is vállalt az önkormányzat életében, először külsős képviselőként, majd 2002 és 2014 között önkormányzati képviselő volt, 2006 és 2014 között pedig Perkátát alpolgármesterként szolgálta.

Ezúton is szeretném megköszönni Perkáta Nagyközség Önkormányzatának nevében a településért végzett munkájukat!

Bogó Anikó

 

kategóriák: Ajánló, Eseménynaptár

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.