• Meghívó

    Tisztelt Lakosság! Fogadják szeretettel a Kossuth-díjas szobrász és éremművész időszaki kiállításának megnyitó ünnepségére való meghívásunkat! Tisztelettel: Oláh István polgármester  

  • Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel

    „Az idő nem áll meg – Múltunk az értékek megőrzésére és továbbadására kötelez” Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel 2024. március 20-án egy példaértékű találkozás helyszíne volt Perkátán a Győry-kastély. Két jeles szociológussal találkozhatott...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.03.27-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

  • TAVASZKÖSZÖNTŐ ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ

    - 2024. MÁRCIUS 20. SZERDA, 16 ÓRA -

  • Március 15-ei megemlékezés Perkátán

    Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztünk meg a településünkön. Az esemény március 14-én, 17 órakor vette kezdetét a Győry-kastélyban. Ünnepi beszédet mondott Oláh István polgármester úr. Vendégünk...

2017. szeptember 11. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Perkáta Közszolgálatáért elismerések átadása

Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 6/2017. (VII. 6.) önkormányzati rendeletével, a településhez kötődő kiemelkedő tevékenységek, teljesítmények megbecsülésére és elismerésére többek között megalkotta a „PERKÁTA KÖZSZOLGÁLATÁÉRT” elismerő címet.

2017. szeptember 9-én Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Díszközgyűlésén 6 Perkátán, Perkátáért dolgozó személy vehette át nyugállományba vonulása évében a „PERKÁTA KÖZSZOLGÁLATÁÉRT” elismerő címet.

??????????????????????

Dr. Lakos László, Perkáta Nagyközség jegyzője és Somogyi Balázs, Perkáta Nagyközség polgármestere Áldott Józsefné részére Perkáta Közszolgálatáért elismerő oklevelet adott át.

Áldott Józsefné 1994. január 28-tól 2017. június 30-ig dolgozott számviteli ügyintézőként a Perkátai Polgármesteri Hivatalban. Feladatai közé tartozott többek között az analitikus nyilvántartások, konkrétan a tárgyi eszköz nyilvántartás és a vagyonkataszter vezetése, az ehhez kapcsolódó leltározások és selejtezések lebonyolítása, az ingatlan bérleti szerződésekkel, ingatlan adásvétellel kapcsolatos adminisztráció, a közműfejlesztési hozzájárulások nyilvántartása és beszedése.

Munkáját mindvégig precízen, lelkiismeretesen végezte. A számvevőszék és kincstár által végzett ellenőrzések leltárhiányt vagy egyéb hiányosságot az általa felügyelt munkaterületeken nem tártak föl, a tevékenységével kapcsolatos vezetői és belső ellenőrzési vizsgálatok is mindig pozitív eredménnyel zárultak.

???????????????????????????????

Bogó Anikó, a Perkátai Általános Művelődési Központ intézményvezetője és Somogyi Balázs, Perkáta Nagyközség polgármestere Bakos Károlyné, Kovács Tiborné és Szarka Istvánné részére Perkáta Közszolgálatáért elismerő oklevelet adott át.

Bakos Károlyné 2003 óta állandó tagja az óvoda kollektívájának, ezt megelőzően több éven keresztül helyettesítőként dolgozott perkátai intézményekben. Sok-sok kisgyermeket vigasztalt meg. Kreatív ötleteivel inspirálta, fejlesztette a rá bízott kisgyerekeket, mind óvónőként, mind dajkaként. A kollégák is mindig számíthattak rá, lelkesen vett részt minden tevékenységben. A közösség mindig vidám, jókedvű, alkotó tagja volt.

???????????????????????????????Kovács Tiborné már kislány kora óta óvó néni szeretett volna lenni nagy örömmel és lelkesedéssel kezdte óvónői pályáját a dunaújvárosi 13-as Óvodában 1975. február 10-én. 1984. január 1-től Perkátára került óvodapedagógusnak, majd 1987. augusztus 1-től lett az akkor még 3 csoportos óvoda vezetője.

Az évek folyamán 4, majd 5 csoportosra bővült az általa vezetett intézmény. Fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy az óvoda minél szebb és jól felszerelt legyen, és hogy magas színvonalú szakmai munka valósuljon meg.

Munkáját a gyermekszeretet és a gyermekekről való gondoskodás jellemezte.

41 év 245 nap után búcsúzott el szeretett óvodájától és kezdte meg boldog nyugdíjas éveit.

???????????????????????????????

Szarka Istvánné óvónői szakközépiskola elvégzése után, 1977. június 16-án kezdte óvodapedagógusi munkáját Győrben. 1990. augusztus 16-án került a Perkátai Óvodába és mindvégig lelkes tagja volt a kollektívának. Az évek folyamán színvonalas szakmai munkát valósított meg, segítségére mindig számíthattak a kollégái. Lelkes segítője volt a fiatal, pályakezdő kollégáknak.  Minden helyzetben megőrizte a humorát, lelkesedését.  Az általa készített bábok, dekorációk sajátos arculatot adtak az intézménynek.

???????????????????????????????

 

???????????????????????????????

Szilasy László, a Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és Somogyi Balázs, Perkáta Nagyközség polgármestere Kenyér Tiborné és Dr. Tóth Ferencné részére Perkáta Közszolgálatáért elismerő oklevelet adott át.

Kenyér Tiborné első gyermeke születése után az ÁMK óvoda konyháján helyettesítő állást vállalt. Innét ment el második gyermekével; Danikával szülési szabadságra 1991. november 26-án. Édesanyja nyugdíjba vonulása után (1994. április 12.) az ÁMK Hunyadi Mátyás Általános Iskolájában folytatta a munkát. Itt már főállású dolgozóként. Az iskolában eltöltött több mint 23 év alatt hivatalsegédi, takarítónői munkát végzett.  Főnökei, kollégái, az iskola diákjai számíthattak mindenben a segítségére. Jelenleg felmentési idejét tölti, és decemberben 28-án kezdi meg boldog nyugdíjas éveit.

???????????????????????????????

Dr. Tóth Ferencné 1984. október 1-én került a Perkátai Általános Iskolához.  Először napközis nevelőként kezdett el dolgozni.  A következő évben első osztályt kapott, a perkátai iskolában eltöltött 33 dolgos év alatt nagyon sok kisdiákot tanított.

Ági nénire mindig számíthattak a főnökei, kollégái. Egy iskolai ünnepség, rendezvény megszervezésében, kivitelezésében mindig aktívan részt vett.   Számíthattak rá a szülők, és nem utolsó sorban kisdiákjai, akiknek mindenben segített.

Volt diákjai szívesen, szeretettel emlékeznek vissza a vele töltött tanévekre, örülnek a vele való találkozásnak. A szülők, akiknek a gyermekeit tanította, nagy szeretettel beszélnek a mai napig Ági néniről.

Tóth Ferencné Bence Ágnes ez év májusában megkezdte boldog nyugdíjas éveit.

???????????????????????????????

Ezúton is szeretném megköszönni Perkáta Nagyközség Önkormányzatának nevében a településért végzett munkájukat, nyugdíjas éveikhez jó egészséget sok boldogságot kívánok!

Bogó Anikó

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.