2017. szeptember 13. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Vidékfejlesztési fórum

Vidékfejlesztési fórumot tartott Perkátán a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület 2017. szeptember 11-én. Az esemény 17 órakor kezdődött a Győry-kastély konferencia termében. Elsőként Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere köszöntötte a megjelenteket, akik környező településekről érkezett képviselők, vállalkozók és érdeklődők voltak.

A fórum első előadója Kutai Tibor, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Fejér megyei terület felelőse volt, aki magát a hálózatot mutatta be. Elmondta, hogy az általuk nyújtott pályázati lehetőségekkel kisebb projektek megvalósítását is támogatják, többek között helyi értékmentő projekteket, rendezvényeket. Őt Soponyai László, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. regionális tanácsadója követte, aki ismertette bővebben a GINOP (Gazdaság Innovációs Operatív Program) és az EFOP (Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program) pályázati lehetőségeit.

A fórum utolsó előadója Tatár Szilvia, a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület munkaszervezet vezetője volt. Ismertette a LEADER pályázatok négy kategóriáját. A gazdasági aktivitás javítására, a gazdasági és lakossági szempontból is vonzó településkép kialakítására, közösségi szolgáltatások elérhetőségének javítására, közösségi értékek erősítésére, helyi együttműködések támogatására nyújthatnak be támogatási igényt.

A fórum zárásaként az esetlegesen felmerülő kérdésekre is szívesen adtak választ az előadók.

Horváth Dóri

P1120271

P1120276

P1120278

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.