2017. október 23. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

65 éve jóban-rosszban

Nedves György és Nedves Györgyné, született Pavlicsek Magdolna 1952. október 18-án mondták ki a boldogító igent Perkátán. Ennek, immár 65 éve. Azóta élnek együtt szeretetben, megbecsülésben.

2017. október 18-án, az évforduló napján Somogyi Balázs polgármester és László Klaudia aljegyző köszöntötték a házaspárt e szép évszám örömére. A köszöntés során beszélgettek az elmúlt időkről, s a hosszú házasság titkáról.

Gyuri bácsi és Magdi néni 68 éve ismerkedtek meg egymással egy bálon, majd hosszú udvarlás következett. Sétáltak a kastélykertben, – ahova ekkoriban még csak két alkalommal lehetett szabadon bemenni az évben, – együtt jártak ki foci meccsekre, s 3 év múlva oltár elé álltak. Ugyanezen a napon akkor, a faluban hat esküvő volt. A lakodalom Perkátán volt, s ezt követően a szülőkkel éltek pár évig. Hamarosan megszületett első gyermekük, Tibor, s őt követte lányuk, Magdolna is. 1955. október 23-án saját családi fészkükbe költöztek. Magdi néni elmondja, hogy szép éveket töltöttek együtt. Gyuri bácsi is egyetért ezzel, sokat dolgoztak, küzdöttek, de azt közösen, együtt tették. Gyermekeikkel nem volt probléma, jól tanultak, jól viselkedtek, nagyon büszkék voltak rájuk, ma is azok. Legnagyobb örömük az unokáik és dédunokáik, nagyon várják őket, hogy haza érkezzenek a két hét múlva esedékes közös, évfordulós ünneplésre.

Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú házasság titka szintén egymást kiegészítve felelnek:

- Hiba nélkül nincs senki. A másikat meg kell becsülni és józan életet kell élni – mondja Gyuri bácsi.

- Mindig el kell ismernie a saját hibáit az embernek. Anélkül nem működik – teszi hozzá Magdi néni is.

Sok boldogságot és még számos együtt eltöltött évet kívánunk Magdi néninek és Gyuri bácsinak!

Horváth Dóri

20171018_100318

20171018_105648

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.