2017. október 31. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Bűnmegelőzési tanácsok Mindenszentekre és Halottak Napjára

Elérkezett Mindenszentek és a Halottak Napja, amikor a temetőkben meglátogatjuk elhunyt szeretteinket. Sírjaikat a kegyelet virágaival díszítjük, meggyújtjuk az emlékezés lángját.

Szomorú tapasztaltunk, hogy a kegyelet napjaiban a temetők közvetlen környezetében gyakrabban fordult elő gépkocsi-feltörés, kerékpárlopás, valamint a sírokról történő virág és koszorú eltulajdonítás.

Kérjük Önöket, hogy:

  • Mielőtt felkeresik szeretteik sírját, győződjenek meg arról, hogy a gépjárművet, kerékpárjukat biztosan lezárták.
  • Amíg kegyeletüket leróják, ne hagyják személyes irataikat, bankkártyájukat, lakáskulcsukat az autóban! Még üres táskát, ruhaneműt se hagyjanak az utastérben! Az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot, vagy feltörni a zárat. A személygépkocsi nem biztonságos tárolóeszköz!
  • Soha ne hagyják őrizetlenül táskájukat miközben a sírt rendezik, még ha csak épp vízért vagy csupán a konténerhez mennek is.

Természetesen a Polgárőrség a Rendőrséggel közösen ez évben is megkülönböztetett figyelmet fordít a kegyelet napjaira, azonban az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük fokozott odafigyelésüket, hogy a megemlékezést ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés!

Elérhetőségek:

Horváth István (Perkátai Polgárőrség): 30/621-0387

László Norbert (Perkátai Polgárőrség): 30/621-6062

Cséza László (körzeti megbízott): 20/375-2251

Névtelen

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.