2017. december 7. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

KÖZLEMÉNY

 

Ismeretlen személyek által közzétett szórólapokon, a 65 év felettiek számára a kedvezményes közösségi közlekedésben bevezetésre tervezett új elektronikus jegyrendszerrel kapcsolatban nem a valóságnak megfelelő információk kerültek a köztudatba.

 A Fejér Megyei Kormányhivatal felhívja az érintettek figyelmét, hogy ez ügyben nem szükséges haladéktalanul felkeresni az okmányirodákat és a kormányablakokat. A jogosultságok megszerzésének folyamtata még nincs kidolgozva

Fejér Megyei Kormányhivatal

Szórólap 

Ingyenes közlekedés 65 év felettieknek… (a továbbiakban)…

A közösségi tömegközlekedésben (BKK Zrt.r MÁV Start Zrt., Volán Zita) lépcsőzetesen bevezetésre kerül az új elektronikus jegyrendszer.

Ezt követően a tömegközlekedési eszközök és az utazási kedvezmények csak közlekedési kártyával tesznek igénybe vehetők.

Az úgynevezett NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) keretében kiadásra kerub közlekedési kártya igényléséhez szükség van egy előzetes regisztrációra, amely NEK regisztrációt az állampolgárok az okmányirodákban és a kormányablakokban már most megtehetik.

(Ez azért is fontos, mert mindezt 2017. december 31-ig el kell végezni. A hivatal információi szerint minden bizonnyal lesz “türelmi idő , de erről még nincs hivatalos állásfoglalás).

Javasoljuk, hogy amennyiben az aktuális okmányigénylésük/ okmánypótlásuk miatt (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély, útlevél) személyesen felkeresik az okmányirodákat, már most kérjék az ügyintézőktől a NEK regisztrációt is. Az okmányokhoz készülő hivatalos fénykép és aláírás a NEK regisztrációhoz is felhasználható, ezzel elkerülhetik az újbóli sorban állást, időpontfoglalást, és személyes megjelenést az ügyfél szolgálatokon.

A hivatali eljárás során kézhez kapott “Regisztrációs Adatlappal l‘ regisztráció céljából fel kell keresni a már felsorolt közlekedési szolgáltatókat, hogy ne az utazásnál szembesüljenek egy esetleges bírsággal.

kategóriák: Eseménynaptár

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.