2018. január 4. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Hulladékgyűjtés és szállítás 2018-ban

A napokban minden perkátai előfizető megkapta a hulladékszállítási szolgáltatótól, a Vertikál Zrt-től a 2018-as szállítást igazoló, az edényzetre ragasztandó matricát, illetve a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos naptárt.

A rendes szállítás (fekete kuka) időpontjai változatlanok, csütörtökönként zajlanak. A szelektív hulladékgyűjtés kicsit bonyolult (sok települést összefoglaló) naptárja pedig tartalmazza – Perkáta esetében az Északi Régió települései között – a sárga fedelű edényzet szállítási időpontjait – legközelebbi január 11-én és január 25-én. Majd a szokásos kéthetenkénti menetrendben zajlik a szelektív gyűjtés, amely kapcsán a tájékoztató levél kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy tisztán és összelapítva ásványvizes, üditős, PET és egyéb flakonokat, fém- és aludobozokat, tiszta csomagoló fóliákat, papírt és kombinált csomagolóanyagokat helyezzenek a sárga fedelű kukákba. A szelektív gyűjtésben az üvegek gyűjtésére három üveggyűjtő sziget áll a perkátaiak számára rendelkezésre: a Polgármesteri Hivatal mellett, a Rózsa utcában a Bogó bolt mellett és a Széchenyi utcai buszfordulónál.

A naptár tartalmazza a biológialag lebomló hulladék (zöldhulladék) gyűjtési napjait, amelyek mindig péntekre esnek. Januárban két nap 12-én és 26-án lehet kirakni zöldhulladékot, de ekkor kizárólag csak elhasznált karácsonyfát.

Az ingatlantulajdonosok számára továbbra is biztosítja a szolgáltató évente egy alkalommal a házhoz menő lomtalanítást, amelyet a tájékoztató levélben található telefonszámokon lehet egyeztetni.

Önkormányzatunk a szolgáltatóval szervez idén is elektronikai hulladékgyűjtést, amelynek időpontjáról tájékoztatjuk a lakosságot.

Decemberi tájékoztatómban már említést tettem róla, hogy idén már a Dunanett Nkft. járművei fogják a hulladék elszállítását végezni, míg az önkormányzatunk résztulajdonában levő Dészolg Kft. az adonyi szeméttelep üzemeltetésével a hulladék feldolgozását végzi majd. Mindkét vállalkozás a Vertikál Zrt. leányvállalata.

Utóirat: Az új hulladékszállító belépésével változhat-változik (például a Kossuth utcában tapasztalom is) a napon belüli szállítás időpontja, ebben kérjük türelmüket.

Perkáta, 2018. január 4.

Somogyi Balázs

image1

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.