2018. február 17. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

 

Sajtóközlemény

Cím: AZ EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁSHOZ HOZZÁFÉRÉS BIZTOSÍTÁSA PROJEKT Indítása

2018/február/17

A Perkátai Általános Művelődési Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztés Operatív Program EFOP-3.7.3-16-2017-00176 kódszámú, „Az egész életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása” című felhívásra benyújtott pályázatával, 59,6 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével az élethosszig tartó tanulás jegyében valósít meg programokat, a következő két évben. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A Perkátai Általános Művelődési Központ Perkátán, a Perkátai Szociális Központtal, a Védőnői Szolgálattal, valamint a sárbogárdi és a Dél-Békési kistérség szakembereivel való együttműködésben, kívánja a programokat megvalósítani.

Kiemelt cél, hogy a formális és informális tanulási alkalmak megteremtésével, a továbbtanuláshoz, a munkaerő-piaci részvételhez szükséges készségek elsajátítását elő tudjuk segíteni a projektben megvalósuló programokkal. Továbbá megmutatnia a fiataloknak és a felnőtteknek, hogy az iskolarendszeren kívül is rengeteg lehetőség van a különböző kompetenciáik fejlesztésére, azaz, hogy „Tanulni így is lehet”.

Olyan lehetőségeket, programokat kínálunk a fiatalok és a felnőttek részére, amellyel saját maguk fejlődése, ismereteik, nyelvtudásuk, vagy akár csak alapkompetenciáik bővülni tudnak. Segítjük az alacsony végzettségű, a képesítés nélküli, a pályakezdő munkanélküli, illetve az oktatási rendszerből lemorzsolódott jelentkezőket!

A szociális és a kulturális szféra közösen kínál képzéseket még a GYED-en, GYES-en lévők és a munkanélküli háztartásban élők részére is.

Az előzetes igényfelmérés alapján, a 2018. márciustól- 2020. januárig klubfoglalkozások, foglalkozás-sorozatok, heti szakkörök, kompetenciafejlesztő és alkotótábor, e-learning foglalkozás, szabadegyetemek, és havi szakkörök kerülnek megszervezésre.

A projektről bővebb információt egyenlőre itt a www.perkata.hu oldalon olvashatnak, majd a projekt önálló weboldalán.

További információ kérhető:

Lászlóné Szabó Edit projektmenedzser, sajtóreferens

Elérhetőség

Tel.: 0625 522 320; email: igazgato.amk@perkata.hu

esza-logo

kategóriák: Eseménynaptár

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.