• Útfelújítások és járdafelújítás kezdődött

  Útfelújítások és járdafelújítás kezdődött Perkáta Nagyközség Önkormányzata 2018-ban és 2019-ben is sikeresen pályázott a Pénzügyminisztériumhoz és a Belügyminisztériumhoz önkormányzati alapfeladatok támogatása pályázaton, amit köznapi nevén BM pályázatnak hívunk. Az...

 • Faültetés és új értéktár füzet bemutatása

  Faültetés és új értéktár füzet bemutatása Érdekes és értékes esemény került megszervezésre 2019. szeptember 20-án a Győry-kastélynál. A Perkátáért Közalapítvány támogatásának köszönhetően a kastély parkjában megtalálható fa fajtákat ültettek. A faültetés mellett...

 • FELHÍVÁS!

  FELHÍVÁS! Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a mai napon, 2019. szeptember 23-tól megkezdődtek településünkön a járda- és útfelújítási munkálatok! A munkálatok az alábbi utcákat érintik: Járdafelújítás: Szabadság tér Útfelújítás: Táncsics Mihály és Baross...

 • Megyenap Velencén

  Megyenap Velencén A mai nap zajlik Velencén a Korzón a Megyenap, amelyhez kapcsolódóan 10 órakor a díszközgyűlésen a Korzó dísztermében került sor a megyei kitüntetések átadására. Az ünnepségen Tessely Zoltán a térség országgyűlése képviselője, dr. Molnár Krisztián, a Fejér...

 • Faültetések, kastélykert, arborétum

  Faültetések, kastélykert, arborétum   A kastély főépületének felújítása után több területen cél az egykori kastélyegyüttes és park egykori méltóságának, hangulatának megőrzése. Ennek egyik része a park fáinak, növényzetének megtartása, illetve az egykori parkban található...

2018. március 1. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Alig emelkedett az influenza miatt orvoshoz forduló betegek száma

 

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2018. február 19. és 25. között (2018. 08. hetében) a megyében 5196 fő, az előző hetivel közel azonos számú (0,9%-kal több) beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megyei megbetegedési arány 1248,4%ooo volt.

Az influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz fordulók aránya egy járási népegészségügyi osztály illetékességi területe kivételével tovább emelkedett. A területek érintettsége között ezen a héten is jelentős különbség figyelhető meg. Egy járási népegészségügyi osztály illetékességi területén közelít a járványos küszöbérték tízszereséhez; másik járási népegészségügyi osztály illetékességi területén közelít a járványos küszöbérték nyolc és félszereséhez, változatlanul továbbra is meghaladva az igen magas küszöbértéket; a harmadik járási népegészségügyi osztály illetékességi területén meghaladta a járványos küszöbérték ötszörösét, továbbra is meghaladva a magas küszöbértéket. A területi megbetegedési arány ismét legmagasabb a Székesfehérvári Járási Hivatal Hatósági Főosztály Népegészségügyi Osztály illetékességi területén 1499,1%ooo; ezt követi a Dunaújvárosi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály illetékességi területe 1113,2%ooo; legalacsonyabb a Móri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály illetékességi területén 778,3%ooo. A megye egész területén a 8. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma, a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány az utóbbi 8 hétben folyamatos emelkedést mutatott és mindhárom járási népegészségügyi osztály illetékességi területén és megyei szinten is jelentősen túllépte a járványos küszöbértéket, a megyére vonatkoztatva a 8. héten továbbra is meghaladta a járványos küszöbérték nyolcszorosát. Az influenza aktivitás továbbra is az igen magas tartományban van.

Az elmúlt héthez viszonyítva az orvosnál influenzaszerű tünetekkel megjelentek kormegoszlásában lényeges változás nem történt, a gyermekek aránya változatlanul 34,4% volt. A betegek 31,0%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 24,8%-a; 9,9%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. A betegek több mint egy harmadát a gyermekek, közel egyharmadát a fiatal felnőttek köréből jelentették. A 100 ezer azonos korcsoportba tartozó lakosra számított megbetegedési arány az előző héthez hasonlóan a 3-5 évesek és a 6-14 évesek körében volt a legmagasabb.

A kórházi jelentőszolgálat adatai szerint – az előző héthez viszonyítva – csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt kórházi ápolást igénylők száma. Tárgy héten 3 beteg szorult intenzív ellátásra, közülük 2 fő igényelt gépi lélegeztetést. Valamennyi intenzív ellátást és gépi lélegeztetést igénylő beteg felnőtt volt.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a 8. héten nem érkezett jelentés.

Magyarországon a jelentés elkészítéséig 2017. 40. hetétől a beküldésre került 808 betegtől származó feldolgozott légúti mintából 275 betegnél influenza B és 45 betegnél influenza A vírus okozta fertőzést igazoltak. Nyolc esetben Légúti óriássejtes vírus és tizenkilenc esetben adenovírus kóroki szerepét állapították meg. Megyénk területéről a jelentés írásáig 15 influenza B, 6 influenza A vírus került azonosításra, valamint egy adenovírus és 1 Légúti óriássejtes vírus kóroki szerepe igazolódott. Az influenzás megbetegedések döntő többségéért az influenza B vírus volt a felelős.

Influenza figyelőszolgálat adatai (megbetegedési arány 100 ezer lakosra) 2017/2018. évi influenza szezonban, Fejér megyében:

 Járási Népegészségügyi Osztály illetékességi területe

06.hét

07.hét

08.hét

Dunaújváros, Sárbogárd

1197,0

1264,8

1113,2

Mór, Bicske

552,2

678,4

778,3

Székesfehérvár

1277,5

1422,7

1499,1

FEJÉR MEGYE

1118,4

1236,6

1248,4

 

A kórházban ápolt betegek védelme érdekében Fejér megye valamennyi fekvőbeteg intézményében 2018. január 26-tól elrendelt kórházi látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad.

Tájékoztatást adta a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya

 

Üdvözlettel:

Szakonyi Balázs

kommunikációs referens

Fejér Megyei Kormányhivatal

Kormánymegbízotti Kabinet

Székesfehérvár, Szent István tér 9.

Telefon: (+36) 22/526-916

Mobil: (+36) 20/539-2237

E-mail: szakonyi.balazs@fejer.gov.hu

Honlap: www.kormanyhivatal.hu/hu/fejer

kép

 

A Fejér Megyei Kormányhivatal kommunikációs szakembere a szervezet álláspontját közvetíti. Kérjük, hivatkozásaikban a szervezetre szíveskedjenek utalni.

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.