• Meghívó

    Tisztelt Lakosság! Fogadják szeretettel a Kossuth-díjas szobrász és éremművész időszaki kiállításának megnyitó ünnepségére való meghívásunkat! Tisztelettel: Oláh István polgármester  

  • Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel

    „Az idő nem áll meg – Múltunk az értékek megőrzésére és továbbadására kötelez” Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel 2024. március 20-án egy példaértékű találkozás helyszíne volt Perkátán a Győry-kastély. Két jeles szociológussal találkozhatott...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.03.27-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

  • TAVASZKÖSZÖNTŐ ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ

    - 2024. MÁRCIUS 20. SZERDA, 16 ÓRA -

  • Március 15-ei megemlékezés Perkátán

    Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztünk meg a településünkön. Az esemény március 14-én, 17 órakor vette kezdetét a Győry-kastélyban. Ünnepi beszédet mondott Oláh István polgármester úr. Vendégünk...

2018. március 17. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Kisbácsi Hagyományőrző Néptánccsoport látogatása Perkátán

Nagy örömünkre szolgált, hogy januárban felajánlotta az erdélyi testvértelepülésünk, Kisbács magyar egyesülete, a Pro Kisbács Egyesület, hogy március 15-én, nemzeti ünnepünkön fellépnének Perkátán. Akkor még egy több fellépésből álló felvidéki sorozat zárásaként látogattak volna el Perkátára, amelyből végül csak a perkátai fellépés maradt, ami még inkább megtisztelővé tette a látogatásukat. Ezelőtt, 2007 búcsúján lépett fel Perkátán kisbácsi magyar néptáncegyüttes.
Az önkormányzati nemzeti ünnepi műsorra érkeztek, amelyen a perkátai általános iskola negyedik osztályosai és az énekkar is fellépett nagyon színvonalas, és az ünnepi kort elénk idéző műsorral. Az egyeztetések szerint igazodva a gyermekek műsorához csak néptánccal léptek fel az erdélyi fiatalok, akik három blokkban örvendeztettek meg minket. A műsoruk még emelkedettebb volt azzal, hogy a néptánccsoporthoz közvetve kapcsolódó Ördöngös népi zenekart is magukkal hozták, amely zenekar még élőbbé tette a műsorukat. A fiatal népi zenészeket az ország és világ is megismerhette, hiszen felléptek a Fölszállott a páva című műsorban.
A fiatalok fogadását a Perkáta-Kisbács Baráti Egyesület szervezte, illetve mindenki fogadó családnál szállt meg, nagyrészt az egyesület tagjainál, köszönet érte a fogadóknak! 15-én délben érkezett meg a csoport, a kastélyban az egyesület fogadta őket, illetve látta vendégül ebéddel, majd ezt követően a Faluházban próbáltak. A fogadó családokhoz csak ezután látogattak el, majd léptek fel a nemzeti ünnepen. Az ünnepséget követően a koszorúzáshoz tartozó fáklyás felvonuláson is ének- és zeneszóval jöttek velünk, és elsőként ők koszorúzták meg a nemzeti hős, Kossuth Lajos szobrát.
A nap zárásaként a fogadó családokkal egyetemben a kastélyban közös vacsorán vett részt a néptánccsoport, ahol a zenekar élőben is zenélt.
16-án indult vissza a csoport, de előtte Budapesten sétát tettek a Várban és a belvárosban, illetve Parlament látogatáson is részt vettek, majd a közösen elköltött ebéd után visszaindultak Kisbácsba.
Köszönjük a Pro Kisbács Egyesület felajánlását, a néptáncegyüttes és a népi zenekar perkátai fellépését, illetve reméljük, hogy hamarosan újra fellépnek Perkátán!

Köszönjük minden perkátai polgár és a Perkáta-Kisbács Baráti Egyesület segítségét a csoport fogadásában!

Perkáta, 2018. március 17.

Somogyi Balázs

image1 (1)

image1

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.