• Meghívó

    Tisztelt Lakosság! Fogadják szeretettel a Kossuth-díjas szobrász és éremművész időszaki kiállításának megnyitó ünnepségére való meghívásunkat! Tisztelettel: Oláh István polgármester  

  • Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel

    „Az idő nem áll meg – Múltunk az értékek megőrzésére és továbbadására kötelez” Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel 2024. március 20-án egy példaértékű találkozás helyszíne volt Perkátán a Győry-kastély. Két jeles szociológussal találkozhatott...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.03.27-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

  • TAVASZKÖSZÖNTŐ ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ

    - 2024. MÁRCIUS 20. SZERDA, 16 ÓRA -

  • Március 15-ei megemlékezés Perkátán

    Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztünk meg a településünkön. Az esemény március 14-én, 17 órakor vette kezdetét a Győry-kastélyban. Ünnepi beszédet mondott Oláh István polgármester úr. Vendégünk...

2018. március 17. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Lezajlott a második perkátai pálinkaverseny zsűrizése

2018. március 17-én, szervezte meg Perkáta Nagyközség Önkormányzata Pavlicsek Csabával, négyszeres nemzet győztes pálinkamesterrel közösen a II. Perkátai Regionális Pálinkaversenyt. A rendezvényre a Kínai-Magyar Kulturális Turisztikai Központ konferenciatermében került sor 10 órai kezdettel. Okleveles pálinkamesterekből, főzőmesterekből, államilag elismert szakképzett érzékszervi bírálókból állt a versenybírák sora, s a zsűri elnöke Fabulya Attila, Gyulai Pálinkamanufaktúra Szaktanácsadó, Pálinka sommelier volt. A zsűrizés kezdetekor Fabulya Attula elmondta, hogy nagy feladat áll mindenki előtt, hiszen a tavalyi 165 mintához képest az idén 580 beérkezett pálinkát kellett minősíteniük. A zsűrizés kilenc asztalnál zajlott. A zsűri tagok közül többen is nyilatkoztak a versennyel kapcsolatosan. Vértes Tibor, a verseny szakmai fővédnöke, az Agárdi Pálinkafőzde tulajdonosa és főzőmestere, aki a ’90-es évek közepe óta foglalkozik a pálinkafőzés mesterségével úgy gondolja, hogy egy pálinka, párlat akkor jó, hogyha technológiailag korrekt, illetve a gyümölcsnek a karakterisztikáját magában hordozza. A végén természetesen a harmónia is fontos, ahol a gyümölcs és az alkohol egy szép, elegáns ötvözetet ad.
A bírálat az ebéd szünetet követően 15 órakor folytatódott, az arany minősítést elnyert párlatok újból kóstolásával, mely során a kategóriák győztes pálinkáját választották ki.
A kategória győztes párlatok megválasztását követően Pavlicsek Csaba köszönetet mondott minden zsűri tagnak a profi munkájáért, majd átnyújtott számukra egy „hazai ízekből” összeállított ajándékcsomagot.
Fabulya Attila úgy véleményezte a versenyt, hogy megtisztelőnek és felemelőnek érzete, hogy a részese lehetett. Saját elmondása alapján Perkáta felkerült a magyar gasztrokultúra, a magyar pálinka történetének térképére a színvonalas és 580 mintával megszervezett verseny kapcsán.
A II. Perkátai Regionális Pálinkaverseny eredményhirdetésére 2018. március 24-én kerül sor, szintén a Győry-kastély épületében. Az esemény 16 órakor veszi kezdetét, és a pálinkafőzéssel kapcsolatos szakmai előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők, továbbá pálinkakóstolón is részt vehetnek a délután során.

Horváth Dóri

A képek készítésében közreműködött: Karbacz Áron

IMG_0488

IMG_0496

IMG_0498

IMG_0504

IMG_0531

IMG_0535

IMG_0550

IMG_0553

IMG_0607

IMG_0608

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.