2018. március 3. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Megyei arany minősítés a népdal-éneklési versenyen

A Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza a Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesülettel közösen 2018. március 2-án, pénteken rendezte meg a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny Fejér megyei döntőjét, Lovasberényben. A nagy megmérettetésre, az előzetes 5 kerületi döntőről (Bicske, Dunaújváros, Sárbogárd, Székesfehérvár és Tordas) összesen 100  versenyző jutott tovább énekes, zenekari és vegyes  nagy kategóriában. A versenyen kiemelt arany, arany, ezüst és bronz minősítést szerezhettek a fiatalok, akik közül a zsűri delegált versenyzőket az országos népdaléneklési versenyre is.

Ezen a megmérettetésen indult a korábban, a dunaújvárosi kerületi döntőn tovább jutott Wéber Viktória, aki a „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület színeiben állt ki a színpadra, és szereplésével megyei arany minősítést hozhatott haza. Az országos versenyre idén nem delegálták.

Viktóriáról tudni kell, hogy 3 hónapja foglalkozik csak komolyabban a népdalénekléssel, a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny volt az első komolyabb versenye, ahol a megyei döntőre ráadásul náthásan érkezett, és teljesített ilyen szépen.

Büszkék vagyunk az elért eredményre és további sok sikert kívánunk neki!

Horváth Dóri, elnök

népdal

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.