• Meghívó – Helyi Választási Bizottság ülése

  M E G H Í V Ó Perkáta Helyi Választási Bizottsága 2020. október 1. napján (csütörtök) 16 óra 00 perckor a Perkátai Polgármesteri Hivatalban tartja ülését, melyre tisztelettel meghívom. NAPIREND: 1. Bogó Anikó önkormányzati képviselő lemondása miatt megüresedett mandátum kiadása 2....

 • Újabb sikeres útfeljesztési pályázat

  Újabb sikeres útfeljesztési pályázat Önkormányzatunk a Belügyminisztérium e héten megjelent döntése alapján sikerrel pályázott és 19.886.497 forintot nyert az önkormányzati alapfeladatok ellátása pályázaton, amelyben a két éve benyújtott és tavaly megvalósított Táncsics...

 • Eredményes önkormányzati szociális célú tűzifapályázat

  Eredményes önkormányzati szociális célú tűzifapályázat Önkormányzatunk sikeresen pályázott idén is a szociális célú tüzelőanyag pályázaton, melynek keretében 149 erdei m³ tűzifa megvásárlását biztosító, 2.838.450 forint összegű támogatást nyert el önkormányzatunk....

 • Polgármesteri, alpolgármesteri és képviselői lemondások

  Polgármesteri, alpolgármesteri és képviselői lemondások Sajnálattal tájékoztatjuk Perkáta lakosait, hogy ma 9 óra 10 perckor hárman benyújtottuk önkormányzati tisztségeinkről való lemondásunkat a Helyi Választási Bizottságnak. Somogyi Balázs 2020. szeptember 30-i hatállyal lemondott...

 • Út- és kastélyfejlesztés lehetősége Perkátán

  Út- és kastélyfejlesztés lehetősége Perkátán Óriási lehetőség előtt áll Perkáta önkormányzata, miután a kormányzat céltámogatásra jelölt több általam már hosszú ideje javasolt és előkészített perkátai projektet. Lakosaink leginkább az utak állapotát kérik számon rajtunk,...

2018. március 15. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

A Perkátai Általános Művelődési Központ és a Perkáta Nagyközség Nyugdíjas Klub képviselőinek szervezésében, elérkeztünk a kézimunka kiállítás Négy évszak sorozatának tavaszi állomására.

A népművészeink ismét örömmel adták át a tavasz és húsvét jegyében készített alkotásait, amelyek Siba Árpádné, Somogyi Anna és Viczkó Vilmos gondos kezei alatt kerültek megrendezésre.

A megnyitó napján, 2018. március 13-án sok-sok érdeklődő jött el gyönyörködni a szép kézimunkákban.                                                                                                                                                                              A köszöntő elhangzása után, Rácz Noémi elénekelte  a Tavaszi szél című népdalt, majd fellépett Wéber Viktória és Vígházi Zétény, akik alapi ugróst és friss csárdást mutattak be a közönségnek. A versenyszámukat március elején mutatták be először az Alba Regia Táncegyesületnek, a VI. Mezőföld Virágai Fejér Megyei Szólótáncversenyén, amellyel méltón képviselték a perkátai „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesületet. Gratulálunk a fellépőknek! Elismerés illeti a táncos gyerekek felkészítő pedagógusát, Horváth Dórát is! Köszönjük!

24 alkotó kézimunkái kerültek most kiállításra, melyek igazi jelentősége abban rejlik, hogy emberi kézben fogantak, szívvel-és lélekkel táplálták, mígnem egyedi darabként születtek meg.

Minden egyes kézimunkában benne van a készítő szeretetének, szépérzékének és a reá áldozott idejének láthatatlan pecsétje, ezért is kell megőriznünk, és átörökítenünk.

A kiállítás-sorozatunkkal más célunk is van, valamit közvetíteni. Ezen állomásnál csak álljunk meg, csendesedjünk meg, és halljuk meg a húsvét üzenetét!

Keressük hát az alkalmakat, gyönyörködjünk a szép tárgyi értékeinkben, rendezgessük, szánjunk időt a hobbinkra, a kedvenc kreatív időtöltésünkre, és tanuljunk újat!

A kiállítási munkák készítőinek kívánunk jó egészséget! Alkossanak maradandót, szépet önmaguknak, a gyerekeiknek és az utókornak!

A kézimunka kiállítás alkotói:

Bogó Ferencné

Fischer Zsuzsanna

Győrik Gréta

Győrik Rozália

Klózer Ferencné emléke

Klózer Kíra

László Klaudia

Móker Gáspárné

Németh Júlia

Pavlicsek Györgyné

Porkoláb Zsuzsanna

Ságiné Völgyesi Mária

Siba Árpádné

Somogyi Anna

Somogyi Józsefné

Szakács Lászlóné

Tamás Józsefné

Toldi Róza Hajnal

Tóth Mária Beatrix

Urbánné Koleszár Bea (Kukonya Műhely)

Vadász Pálné

Zám Anikó

Zám Jánosné

Zám Judit

 

A kiállított kézimunkák április végéig tekinthetők meg a kastély nyitva tartási idejében.  Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Lászlóné Szabó Edit

Perkátai ÁMK képviseletében

 

8

7

6

3

5

4

2

1

 

10

 

 

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.