• Itt a farsang, áll a bál

  Itt a farsang, áll a bál Több helyszínen is farsangot szerveztek a gyermekek számára Perkátán 2020. február 13-án és 14-én. A sort a Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola alsó tagozatosai kezdték meg, akik 2020. február 13-án farsangoltak iskolájukban. A délutánt a 2.b osztályos...

 • H I R D E T M É N Y

  Perkáta Nagyközség Jegyzője mint, Perkátai Helyi Választási Iroda Vezetője 2431 Perkáta, Szabadság tér 1.     Tisztelt Választópolgárok! A Fejér megyei 04. számú, Dunaújváros székhelytelepülésen működő Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság –...

 • VÉRADÁS

  VÉRADÁS 2020.február 20-án 14-17 óráig véradás lesz Perkátán az ORVOSI RENDELŐBEN. Tudja Ön? A gyógyításhoz nélkülözhetetlen vér semmi mással nem pótolható! Aki egészséges, az adhat vért! ( 18-65 éves korban ) Magyarországon évente 500.000 Egység vér szükséges a betegellátás...

 • Lakossági fórum a települési adóval kapcsolatban

  Lakossági fórum a települési adóval kapcsolatban  A költségvetés előkészítését segítő több pénzügyi bizottsági ülésen felmerült, hogy a novemberi testületi ülésen tett ígéret szerint szükséges lenne visszatérni a települési adó kérdésére, amelynek akkor felmerült...

 • Hulladékszállítási naptár és egyéb információk

  Hulladékszállítási naptár és egyéb információk              A napokban került a helyi polgárok postaládájába a hulladékos szolgáltatónk levele az előfizetéssel rendelkezők számára. Ebben a levélben a csekk és az éves rendes csütörtöki szállítás feletti szelektív...

2018. március 15. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

A Perkátai Általános Művelődési Központ és a Perkáta Nagyközség Nyugdíjas Klub képviselőinek szervezésében, elérkeztünk a kézimunka kiállítás Négy évszak sorozatának tavaszi állomására.

A népművészeink ismét örömmel adták át a tavasz és húsvét jegyében készített alkotásait, amelyek Siba Árpádné, Somogyi Anna és Viczkó Vilmos gondos kezei alatt kerültek megrendezésre.

A megnyitó napján, 2018. március 13-án sok-sok érdeklődő jött el gyönyörködni a szép kézimunkákban.                                                                                                                                                                              A köszöntő elhangzása után, Rácz Noémi elénekelte  a Tavaszi szél című népdalt, majd fellépett Wéber Viktória és Vígházi Zétény, akik alapi ugróst és friss csárdást mutattak be a közönségnek. A versenyszámukat március elején mutatták be először az Alba Regia Táncegyesületnek, a VI. Mezőföld Virágai Fejér Megyei Szólótáncversenyén, amellyel méltón képviselték a perkátai „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesületet. Gratulálunk a fellépőknek! Elismerés illeti a táncos gyerekek felkészítő pedagógusát, Horváth Dórát is! Köszönjük!

24 alkotó kézimunkái kerültek most kiállításra, melyek igazi jelentősége abban rejlik, hogy emberi kézben fogantak, szívvel-és lélekkel táplálták, mígnem egyedi darabként születtek meg.

Minden egyes kézimunkában benne van a készítő szeretetének, szépérzékének és a reá áldozott idejének láthatatlan pecsétje, ezért is kell megőriznünk, és átörökítenünk.

A kiállítás-sorozatunkkal más célunk is van, valamit közvetíteni. Ezen állomásnál csak álljunk meg, csendesedjünk meg, és halljuk meg a húsvét üzenetét!

Keressük hát az alkalmakat, gyönyörködjünk a szép tárgyi értékeinkben, rendezgessük, szánjunk időt a hobbinkra, a kedvenc kreatív időtöltésünkre, és tanuljunk újat!

A kiállítási munkák készítőinek kívánunk jó egészséget! Alkossanak maradandót, szépet önmaguknak, a gyerekeiknek és az utókornak!

A kézimunka kiállítás alkotói:

Bogó Ferencné

Fischer Zsuzsanna

Győrik Gréta

Győrik Rozália

Klózer Ferencné emléke

Klózer Kíra

László Klaudia

Móker Gáspárné

Németh Júlia

Pavlicsek Györgyné

Porkoláb Zsuzsanna

Ságiné Völgyesi Mária

Siba Árpádné

Somogyi Anna

Somogyi Józsefné

Szakács Lászlóné

Tamás Józsefné

Toldi Róza Hajnal

Tóth Mária Beatrix

Urbánné Koleszár Bea (Kukonya Műhely)

Vadász Pálné

Zám Anikó

Zám Jánosné

Zám Judit

 

A kiállított kézimunkák április végéig tekinthetők meg a kastély nyitva tartási idejében.  Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Lászlóné Szabó Edit

Perkátai ÁMK képviseletében

 

8

7

6

3

5

4

2

1

 

10

 

 

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.