2018. április 27. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Versenyt tartottak az SNI-s gyermekek számára

2018-ban immár tizenegyedik alkalommal szervezték meg a „Helyünk van a világban” SNI-s gyermekeknek szóló versenysorozatot. A döntőre 2018. április 24-én került sor, Perkátán, a Győry-kastély épületében. A verseny szervezője a Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola volt, s versenyzők a dunaújvárosi Móra Ferenc Általános Iskola és EGYMI-ből és a székesfehérvári Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI-ből is érkeztek, összesen huszonhat gyermek vett részt a programon.
A délelőttöt Szilasy László, a Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazgatója nyitotta meg, aki köszöntötte a tanulókat, majd átadta a szót a két fő szervezőnek, Jákliné Perei Erikának és Pavlicsek Zsoltnak, az iskola pedagógusainak. A gyerekek matematika és történelem versenyen vettek részt, majd ezt követően kézműveskedéssel várták őket az esemény szervezői, s később a Kínai-Magyar Kulturális Turisztikai Központ kiállításait is megtekinthették.
A kísérő szülőknek is készültek programmal a szervezők: a Kisboldogasszony Alapítvány a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával információs napot szervezett számukra workshopokkal, melyeknek témája az SNI-s gyermekek iránti érzékenyítés, a lehetőségeik bemutatása volt. A programpontra a helyi intézmények, szervezetek képviselőit hívták meg, akik mind az adott szférának intézkedéseit, lehetőségeit mutatták be. A délelőtt során Barna Tímea, a Perkátai Szociális Központ vezetője, Cseréné Marczal Zsuzsanna, a Szivárvány Óvoda vezetője, Illés Eszter védőnő, Lászlóné Szabó Edit, a Perkátai Általános Művelődési Központ igazgatója, Raufné Pavlicsek Lilla, Perkáta Nagyközség Önkormányzatának hatósági szociális ügyintézője, Szilasy László igazgató és Toldi Hajnal, a perkátai KARITÁSZ képviselője tartott előadást.
Ezt követően vette kezdetét az eredményhirdető ünnepség, melyet a „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrzős Egyesület Kankalin Néptánccsoportja nyitott meg produkciójával. A versenyző gyerekek mind szépen teljesítettek a délelőtt során, a helyezettek könyvjutalomban részesültek, s minden részt vevő kis ajándékkal távozott.

Horváth Dóri

dav

sdr

sdr

sdr

sdr

sdr

sdr

dav

sdr

dav

sdr

sdr

sdr

sdr

sdr

sdr

dav

sdr

sdr

dav

dav

sdr

sdr

dav

dav

dav

kategóriák: Ajánló, Eseménynaptár

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.