• Meghívó

    Tisztelt Lakosság! Fogadják szeretettel a Kossuth-díjas szobrász és éremművész időszaki kiállításának megnyitó ünnepségére való meghívásunkat! Tisztelettel: Oláh István polgármester  

  • Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel

    „Az idő nem áll meg – Múltunk az értékek megőrzésére és továbbadására kötelez” Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel 2024. március 20-án egy példaértékű találkozás helyszíne volt Perkátán a Győry-kastély. Két jeles szociológussal találkozhatott...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.03.27-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

  • TAVASZKÖSZÖNTŐ ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ

    - 2024. MÁRCIUS 20. SZERDA, 16 ÓRA -

  • Március 15-ei megemlékezés Perkátán

    Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztünk meg a településünkön. Az esemény március 14-én, 17 órakor vette kezdetét a Győry-kastélyban. Ünnepi beszédet mondott Oláh István polgármester úr. Vendégünk...

2018. május 14. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Megújul a régi magtár épülete

A Hungipack Kft. udvarán található az immár közel 300 éves, minden perkátai lakos számára jól ismert magtár épülete. A Kft. úgy döntött, hogy mivel az épületet nem akarják elbontani, viszont terjeszkedni szeretnének, ezért hasznosítani fogják: 2018 év elején megkezdődött a magtár felújítása. A projekt kapcsán Kusler Dávid, a Hungipack Kft. ügyvezetője válaszolt néhány kérdésre.
A fent említett építményt termelőüzem-kapacitásbővítés és raktározás céljából bővítik. Kusler Dávid elmondta, hogy a magtár jellegéhez nem kívánnak hozzányúlni, átalakítást nem terveznek, csupán felújítást. Céljük mindenképpen a rendbetétel, az állagmegóvás, semmiképpen sem akarnak rombolni.
- Megpróbáljuk megóvni, esztétikailag rendbe tenni, tehát kap új vakolatot, nyílászárókat is az épület – mondta az ügyvezető.
A három szintet és a padlásteret különböző funkciókkal szeretné a cég igénybe venni. Raktárat, manufakturális rekesz- és dobozgyártó részt, valamint egy silórendszert is szeretnének megvalósítani az épületben.
- A silókban tárolt (hungarocell) eps darálékot az építőipar használja könnyűbeton előállítására – tette hozzá magyarázatként Kusler Dávid
Magát a magtárat megviselte az idő, rossz állapotban van. Jelenleg egy 20 fős csapat dolgozik azon, hogy minél előbb elkészüljön a felújítás és a Hungipack megkezdhesse a munkát az épületben. A legrosszabb állapotban az ügyvezető elmondása szerint az északi fal van, ami a legtöbbet felfogott az időjárás viszontagságaiból. Szerencsére meg tudják erősíteni, menthető ugyanilyen formában.
A felújítás több ütemben készül el. Először a tető felújítást szeretnék elvégezni, majd ezt követően a második lépcsőfok az épület nyílászáróinak cseréje és bevakolása lesz.
Bár sok a teendő Kusler Dávid úgy nyilatkozott, hogy pozitívan állnak a felújításhoz, szeretnék, hogyha 2018. június végén be tudnának költözni és elkezdeni a munkát az épületben.

Terveikhez és munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Horváth Dóri

20180503_171246

20180508_133922

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.