2018. június 22. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Miniszterelnöki biztossá nevezték ki dr. Galambos Dénest

 

A Magyar Közlöny hivatalos mellékletének, a Hivatalos Értesítő 2018. június 21-i 30. számában jelent meg a miniszterelnök 4/2018. (VI. 21.) ME utasítása miniszterelnöki biztos kinevezéséről. A miniszterelnök dr. Galambos Dénest 2018. június 18. napjától Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosává nevezte ki. Az utasítás alapján feladatai közé tartozik Dunaújváros képviselőivel, a megyei önkormányzat képviselőivel, valamint a megyei kormányhivatal képviselőivel együttműködve a Térséget érintő projektek előkészítésének és végrehajtásának összehangolása; részvétel a Térség ipar- és területfejlesztésére vonatkozó koncepció kidolgozásában és végrehajtásában; ellátja a Térségben működő iparvállalatok működésével, fejlesztésével összefüggésben a szükséges társadalmi és kormányzati egyeztetéseket; ellátja a Térséghez közvetlenül vagy közvetve kapcsolódó fejlesztési források terhére támogatott projektek megvalósításával összefüggő koordinációs feladatokat; az érintett szervektől, szervezetektől adatokat, információkat kérhet, a kapcsolódó dokumentumokba – a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően – betekinthet; összehangolja a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterrel a Dunaújvárosi Egyetem mint műszaki felsőoktatási intézmény által biztosítható képzési igényeket és lehetőségeket.

A Magyar Közlönyben való megjelenést követően Dunaújváros Megyei Jogú Város tegnapi közgyűlésén jelentette be a miniszterelnöki biztosi kinevezést Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere.

Dr. Galambos Dénesnek jó munkát és együttműködést kívánva gratulálunk, és sok sikert kívánunk térségünk fejlődéséért!

 

Perkáta, 2018. június 22.

 

Somogyi Balázs

Dr. Galambos Dénes Perkátán

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.