2018. július 30. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Kisbácson járt a Perkáta-Kisbács Baráti Egyesület családi csoportja

A 2004-ben, Perkáta és Kisbács között létrejött testvérvárosi kapcsolat keretében közel 40 fő látogatott el erdélyi partnerünkhöz a Perkáta-Kisbács Baráti Egyesület szervezésében.
A csoportot múlt csütörtökön a kisbácsi Polgármesteri Hivatalban Florin Ioan Muresan polgármester úr fogadta.
Péntektől vasárnapig háromnapos kirándulásra invitáltak minket a vendéglátók. Az első napon Nagyenyedre látogatunk el, amely Bethlen Gábor fejedelemsége alatt élte virágkorát, ahol megtekintettük a fejedelemről elnevezett kollégiumot, amely századokon át az egyik legfontosabb magyar oktatási intézmény volt. Nagyenyed az egyik leghíresebb erdélyi borvidék, így a kollégium alatti közel 350 éves pincében egy borkóstolón is részt vehettünk. Még pénteken Nagyszebenbe, az erdélyi szászok volt központjába is ellátogattunk, megtekintettük a lenyűgöző belvárosát. Nagyszebent 2007-ben Európa Kulturális Fővárosának választották. Két napig Szebenjuharoson szálltunk meg, amelyet még az Osztrák-Magyar Monarchia idejében alapítottak, és Erdély legmagasabban fekvő turisztikai központja is volt.
Szombaton a Fogarasi-havasokba látogattunk el, ahol a több, mint 2.000 méter magasan levő tengerszemhez, a Bilea-tóhoz kirándultunk. Nagyszeben és Szebenjuharos közötti Resináron (románul Rasinari) többször áthaladtunk, amely több száz éve az erdélyi románság egyik központja. A mai álmos hegyi falu, már az 1700-as évek elején is ötezres település volt, amelyből Octavian Goga későbbi miniszterelnök és Emil Cioran filozófus is származik.
Vasárnap este a családokkal közös búcsúvacsorán váltunk el egymástól, és meghívást tettünk a kisbácsi partnercsaládok felé, hogy jövőre Perkátán ünnepeljük a testvérvárosi kapcsolat 15. évfordulóját.

Kisbács, 2018. július 30.

Somogyi Balázs

20180726_173322_resized

image1 (8)

image1 (9)

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.